Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Havermout muffins met bosbessen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
12 januari 2015
in Allergenen, Glutenvrij, Muffins, Suikervrij, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Havermout muffins met bosbessen

Sinds een tijdje moet mijn zusje suikervrij eten, ze had veel last van flinke hoofdpijn aanvallen en nu ze geen suiker meer eet gaat dat een stuk beter. Ze vindt het niet altijd even makkelijk, zeker niet als ik weer eens allerlei lekkers sta te bakken wat juist boordevol suiker zit. Daarom ben ik voor haar aan de slag gegaan met wat suikervrije recepten. Zo kan ze af en toe ook genieten van wat lekkers. Deze havermout muffins met bosbessen zijn één van mijn eerste suikervrije baksels en ik ben best tevreden. Sterker nog, ik vind deze muffins hartstikke lekker!

Havermout muffins met bosbessen

Havermout muffins met bosbessen

Recept afdrukken

Havermout muffins met bosbessen

Deze havermout muffins met bosbessen zijn suikervrij en glutenvrij. En ook nog eens heel erg lekker en uitermate geschikt als gezond tussendoortje.
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el gesmolten ongezouten roomboter
  • 480 ml melk
  • 1 ei
  • 25 gram honing
  • 300 gram bosbessen
  • rasp van een hele citroen

Instructies

  • Neem twee kommen. In de ene doe je de droge ingrediënten; havermout, bakpoeder en zout. In de andere kom doe je de boter, melk, ei en honing bij elkaar. Meng de ingrediënten in beide kommen goed door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen samen en meng goed door. Laat het heel even staan, de havermout neemt wat vocht op en het geheel wordt wat dikker.
  • Voeg dan de bosbessen en citroenrasp toe en spatel door het mengsel heen.
  • Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes. Ik vind het makkelijk om dit met een ijslepel te doen. Er blijft nog wat melk over op de bodem van je kom, dit is niet erg.
  • Bak de muffins is 30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • De muffins voelen nog zacht en vochtig aan wanneer ze warm zijn, tijdens het afkoelen worden ze vanzelf steviger.
Tips

Voor degenen met een gluten allergie: let bij de havermout goed op of je gecertificeerde glutenvrije havermout hebt. Dit staat dan op de verpakking.

Bewaren

Wij hebben ze hier per stuk verpakt en ingevroren. Haal er ’s ochtends eentje uit om later te nemen als tussendoortje.

Havermout muffins met bosbessen

Vorige post

Volgende post

25 leuke en gezonde kindertraktaties #2
Donuts basisrecept + 3 variaties

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
14

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 44

  1. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat zien ze er goed uit! Lief dat je dit doet voor je zusje, ik kan me best voorstellen dat suikervrij eten een uitdaging is met jouw baksels in de buurt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Haha ja dat is het zeker voor haar, want ze vindt het heerlijk. Ik vraag nu al niet meer of ze wilt (automatisme dat je het aan iedereen vraagt) en dat scheelt al iets voor haar.

      Beantwoorden
      • AnNa says:
        11 maanden geleden

        Gerechten met honing zijn toch niet suikervrij? Ik, met diabetes, mag daarom geen zoete honing.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          11 maanden geleden

          Dat begrijp ik inderdaad, sommigen vervangen geraffineerde suiker graag voor honing om het ‘suikervrij’ te maken. Je kunt de honing ook prima weglaten!

          Beantwoorden
  2. Emma says:
    6 jaar geleden

    Deze zien er prachtig uit, ik ga ze zeker eens uitproberen! Ook nog eens suikervrij!

    Beantwoorden
  3. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Ze zien er zalig uit! Ik probeer ook minder suiker te eten, omdat ik anders veel last heb van bloedsuiker dalingen en dan is het wel eens lastig als je iets lekkers wil eten of bijvoorbeeld trakteren met een verjaardag. Dit soort recepten zijn dan een uitkomst!

    Beantwoorden
  4. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Bij mij is hoofdpijn ook minder zonder suiker! Dit lijkt me een heerlijk alternatief. Het is inderdaad helemaal niet gemakkelijk om suikervrij te leven. Ik heb zelf een maand te test gedaan, om dan ook echt alles te bannen en wauw, wat een resultaat. Maar het vraagt zoveel planning, voorbereiding, met een druk studenten/werkleven is het toch moeilijk om te combineren.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je moet inderdaad zo goed nadenken wat je nu wel en niet mag. Zelfs bananen en druiven heeft ze een tijdje niet gemogen omdat daar te veel suikers in zitten. Maar als je zoveel last hebt van hoofdpijn heb je het er zeker voor over 😉

      Beantwoorden
  5. Joke says:
    6 jaar geleden

    Zo zie je maar Lau, suikervrij en lekker gaan toch heel goed samen.
    Lief dat je zo af en toe een baksel voor je zus maakt!

    Dikke kus, Mam ♥

    Beantwoorden
  6. Malika says:
    6 jaar geleden

    Ik zag deze muffins op IG voorbij komen en was direct verleid! Ik had alles in huis, op de blauwe bessen na, en ze liggen nu in de oven! Heel benieuwd…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      en, zijn ze goedgekeurd? 😉

      Beantwoorden
  7. eddelke says:
    6 jaar geleden

    Leuk om eens iets te vinden voor mensen die geen of beter gezegd weinig suikers mogen eten. Ik zoek al een eeuwigheid voor een recept voor mijn grootvader. Hij mag namelijk niets eten waar suiker zit. Zelf geen honing (ook hier zit suiker in). Dus deze cupcakes zou ik zelf niet voor hem mogen klaar maken : (. Moest je ooit een dessertje vinden dat ik kan maken met canderell of een andere suikervervanger, zou ik je eeuwig dankbaar zijn : )

    Beantwoorden
    • Lara says:
      5 jaar geleden

      Een heerlijk toetje zonder suiker (wel met fruitsuikers). Wij genieten er wekelijks van!

      1 banaan
      1 avocado
      2 eetl. rauwe cacao
      4 dadels
      optioneel: 1 eetl. kokosrasp

      Alles in de blender en je hebt een heerlijke chocolade (-kokos) mousse.

      Hoop dat je grootvader het lekker vindt!

      Beantwoorden
  8. Lisa says:
    6 jaar geleden

    Leuk recept. Wil je ook is een artikel schrijven over wat je wel mag eten en nuet mag eten als je zonder suiker mag leveb? En nog meer tussendoortjes recepten?

    Waar heb je trouwens die leuke muffinvormpjes vandaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De vormpjes heb ik in Duitsland gekocht. Er zullen zeker nog meer tussendoortjes online komen die suikervrij zijn. Voor wat je wel en niet mag eten zou ik even kijken op http://www.blijzondersuiker.nl

      Beantwoorden
  9. Floor says:
    6 jaar geleden

    Ze gaan zo de oven in…. spannend of het goed gekeurd wordt straks op mijn werk….

    Beantwoorden
  10. Joke says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt voor mijn vriendin die geen suiker mag, weet alleen niet of ik ze ga geven. Ze smaken naar gebakken havermoutpudding, en dat is het natuurlijk ook.
    Wel eens lekkerder dingen gemaakt zonder suiker.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      het is inderdaad te vergelijken met gebakken havermout pudding, als je daar niet van houdt zul je dit niet heel erg lekker vinden nee. Er zijn inderdaad nog veel meer lekkere suikervrije recepten 😉

      Beantwoorden
  11. Willemke says:
    6 jaar geleden

    Toen ik deze muffins op Pinterest tegenkwam kreeg ik meteen zin om ze te bakken. Ze zien er op de foto zo lekker uit!
    Na 30 minuten bakken zagen ze echter nog grijs en pas na in totaal 50 minuten werden ze een klein beetje goudbruin.
    De smaak viel ook tegen, wij zijn echte havermoutliefhebbers maar deze muffins vonden we nogal smakeloos. Suikervrij bakken doen we regelmatig en het kan heerlijk zijn. Deze muffins waren dat jammergenoeg niet…
    Sorry Laura!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan, ieder zijn eigen smaak toch 😉 Wij vonden ze hier in ieder geval erg lekker 🙂
      Wel gek dat het zo lang duurde tot ze bruin werden.

      Beantwoorden
  12. Diana says:
    6 jaar geleden

    Ze zien er heerlijk uit! Zou ik deze ook in de airfryer kunnen maken en weet je dan misschien ook de temperatuur en de tijden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik weet dat je kunt bakken in een airfryer, maar ik durf niet te zeggen hoe dit precies werkt.

      Beantwoorden
  13. Maaike says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze gemaakt met peer,dat is ook echt een aanrader.
    Smaken ze ook meteen een stuk zoeter

    Beantwoorden
  14. Bo says:
    6 jaar geleden

    Ik ben benieuwd! Ik had helaas niet genoeg blauwe bessen dus heb ik er maar wat aardbeien bij gedaan.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik hoop dat ze goed zijn gelukt! Aardbeien hebben meer vocht dus ze zouden wat natter kunnen zijn.

      Beantwoorden
  15. caroline says:
    5 jaar geleden

    Ik vond ze helaas ook niet lekker, maar smaken verschillen inderdaad! Binnenkort ander suikervrij recept proberen.

    Groeten, Caroline

    Beantwoorden
  16. femke says:
    5 jaar geleden

    mmm ik heb nog bos bessen over die op moeten en ik hou van gebak maar zit aan de lijn dus ideaal voor moi en rest van het gezin vooral rond het 4 uurtjes dip ,, ga ze gelijk proberen heb alles in huis

    Beantwoorden
  17. Eileen says:
    5 jaar geleden

    Heb ze zojuist gemaakt en vond de smaak ook tegenvallen. Lijkt meer op klefgeworden ontbijt havermout met bosbessen erin.
    Jammer ze zagen er zo lekker uit!
    Kun je ook suiker vrije muffins maken zonder havermout? Als ik het basisrecept met meel gebruik wat kan ik dan als suikervervanger gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het is maar weinig suiker wat in die muffins gaat, je zou het met honing kunnen proberen.

      Beantwoorden
  18. sylvia says:
    5 jaar geleden

    Bedankt Laura voor deze fantastische recepten, sinds manlief nu suiker 2 heeft moeten we alles omgooien, en daar hij nog wel eens van een koekje houd kan ik hem hiermee toch nog verwennen.

    Beantwoorden
  19. Frederieke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura

    Zou dit recept ook goed te doen zijn met lactosevrije melk, roomboter en een ei-vervanger?
    Mijn dochtertje wordt 3 en ik ben sinds kort bekend met haar vele allergieën. Zoals; lactose, ei, suiker, chocolade en noten.
    Ik ben op zoek naar een lekker taart/muffin recept wat ik met vervangende producten toch kan maken. Vaak is het of zonder het 1 of zonder het ander.. Lastig!

    Tips?

    Groetjes Frederieke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Lactosevrije melk is geen probleem in dit recept en roomboter gebruik ik sowieso altijd. Ei kun je door bijvoorbeeld banaan vervangen, maar ik heb geen ervaring met het resultaat in dit recept.

      Beantwoorden
  20. Nicole says:
    4 jaar geleden

    Net deze muffins gemaakt, ik vind ze heerlijk! ? Ook lekker als ontbijt denk ik. Dank Laura!

    Beantwoorden
  21. Daphne says:
    4 jaar geleden

    Zelf ben ik druk bezig met glutenvrij en lactose vrij bakken. De bosbessen muffins lijken me heerlijk met lukt dit ook als ik de melk vervang door lactose vrije melk ivm de binding? Of maakt dat het uit..

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Denk dat dat niet uitmaakt.

      Beantwoorden
  22. Janny says:
    4 jaar geleden

    Dit recept net gemaakt , ziet er goed uit warm idd vochtig
    Had ik het moeten zeven?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zeven is niet nodig hoor, maar even laten trekken zodat havermout het vocht op kan nemen is wel handig. Eventueel overgebleven vocht hoef je niet te gebruiken.

      Beantwoorden
  23. Carola says:
    4 jaar geleden

    Hallo laura, gebruik jij grove of fijne havermout voor dit recept? Bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      De fijne. havermout is altijd deels vermalen, de hele vlokken worden meestal (in ieder geval door mij) havervlokken genoemd.

      Beantwoorden
  24. Irma says:
    3 jaar geleden

    Na 45 minuten nog steeds nattig en niet bruin.
    Beetje smakeloos en zonde van de dure ingrediënten.
    Jammer.

    Beantwoorden
  25. Marielle says:
    3 jaar geleden

    Dank voor het heerlijke havermout bosbessen muffin recept! Ik heb het als inspiratie genomen voor havermout kersen muffins! fantastisch. We hebben al vaker van je website heerlijke melkvrije bakrecepten gehaald en altijd gelukt. Nu eet ik ook glutenvrij dus een nieuwe uitdaging met nieuwe recepten. Hartelijk dank voor het delen en de mooie smaakvolle foto’s.
    hartelijke groet,
    Marielle

    Beantwoorden
  26. Aline says:
    2 jaar geleden

    Ze zijn lekker fris door de citroen en de bessen. Alleen was een halfuurtje bij mij ook te kort om ze zo goudbruin te krijgen. Ze werden wel steviger na afkoelen. Tijdens het afkoelen druppelde ik er nog wat honing op, heerlijk. De papieren vormpjes kwamen wel heel moeilijk los en vielen uit elkaar. Ik wil ze daarom in reepvorm bakken, oftewel in 1 grote plak op de bakplaat en daarna snijden. Hoe lang moet dat ongeveer bakken? Groet, Aline

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is helemaal afhankelijk van het formaat van de vorm. Gewoon goed in de gaten houden dus.

      Beantwoorden
  27. Joy says:
    2 jaar geleden

    Ik heb ze 2x gemaakt, de 2e keer met wat minder melk, waardoor ze wat meer structuur kregen. Maar beide versies waren erg lekker! Ook heb ik er rozijnen bijgevoegd

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=fRaAI0EhsEMAX_Wlp-Y&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=09134166b163fe564b53d1aa60a9e549&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Cake bewaren doe je zo!

Zo kun je het best koekjes bewaren

Amerikaanse ingrediënten vertaald

‘Beschuit met muisjes’ baby truffels

Volgende Post
Donuts basisrecept + 3 variaties

Donuts basisrecept + 3 variaties

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Kattentongen taart

door Laura Kieft-25 maart 2011-12

Ik vertelde in mijn vorige post al dat de kattentongen met een reden zijn gebakken. Namelijk een taart decoreren en zie hier het resultaat! Ziet er leuk uit zo met die vulling nietwaar?  Ik heb...

Langues de chat

door Laura Kieft-23 maart 2011-9

Oftewel: kattentongen :). Geen lange verhalen dit keer maar een kort en krachtig stukje. Wel geef ik jullie een lekker recept wat uit het boek Bakken komt. Dit is overigens een erg leuk boek, er...

Cupcakes in een doosje

door Laura Kieft-20 maart 2011-9

Het heeft even geduurd maar daar ben ik weer met een nieuwe post! Afgelopen week heb ik het erg druk gehad met school waardoor ik geen eens tijd heb gehad om de foto’s van deze...

Koekjes om te trakteren

door Laura Kieft-05 maart 2011-10

Onlangs werd mijn lieve overbuurmeisje en oppaskindje 6 jaar (ik kan het -je wel achterwege gaan laten). En dan moet er natuurlijk getrakteerd worden op school! Van de jurkenkoekjes ,van een paar posts geleden, had...

Laat de zomer maar komen

door Laura Kieft-22 februari 2011-6

Bij het maken van deze taart kreeg ik een echt zomer gevoel. De jarige wilde graag een lichtblauwe taart met bloemen. Hoe en wat met de bloemen mocht ik zelf bedenken. Omdat ik graag mijn...

Mini taartjes

door Laura Kieft-15 februari 2011-6

En dan bedoel ik ook echt mini; de doorsnede van deze kleine taartjes is slechts zo’n 9 centimeter. Een groot éénpersoons gebakje dus, of om gezellig met zijn tweetjes op te eten 🙂 Zondagavond had...

Een en ander uitgeprobeerd

door Laura Kieft-10 februari 2011-6

Soms vind ik het heerlijk om lekker aan tafel te gaan zitten met mijn spulletjes en op een paar cupcakes wat nieuwe dingen uit te proberen. Laatst ben ik bij een freubelavond geweest met nog...

Eerste stapeltaart!

door Laura Kieft-06 februari 2011-19

Afgelopen week was het zover: ik kon mijn allereerste stapeltaart maken! Dit wilde ik al ontzettend lang maar de juiste gelegenheid kwam maar niet, totdat Michelle graag taart wilde voor haar 18e verjaardag. Samen hebben...

Dames- en Valentijnskoekjes

door Laura Kieft-27 januari 2011-14

Van de kerstkoekjes was ik zo enthousiast geworden dat ik afgelopen week weer een nieuwe lading koekjes heb gemaakt. Voor de jurken, schoenen en harten heb ik het alleen wel even iets anders aangepakt dan...

Pip studio

door Laura Kieft-25 januari 2011-7

Velen kennen het waarschijnlijk wel: Pip Studio. De printjes met de bloesemtakjes en het vogeltje zijn overal op te vinden; servies, agenda’s (die heb ik!), schoolspullen en noem maar op. Voor een vriendin die druk...

How to: Cupcakes bakken

door Laura Kieft-13 januari 2011-47

Regelmatig ontvang ik mailtjes met allerlei vragen. De vraag die toch wel het meeste voorkomt is hoe ik mijn cupcakes bak. Het leek mij daarom een leuk idee om te laten zien hoe ik ze...

Cupcake wrappers uitgetest

door Laura Kieft-07 januari 2011-7

Niet lang geleden heb ik van Pronty taartsjablonen ontvangen om uit te proberen. Het resultaat hebben jullie toen gezien op de chocoladetaart met Kerst. Ditmaal mocht ik verschillende soorten cupcake wrappers uittesten. Deze post zal...

Daar zit muziek in

door Laura Kieft-02 januari 2011-2

Ik had het laatst al laten vallen, naast de 60 cupcakes voor de 25-jarige bruiloft heb ik ook nog eens 80 cupcakes mogen maken voor de 18 jarige verjaardag van hun zoon! Samen met zijn...

Chocolade fudgetaart

door Laura Kieft-26 december 2010-7

Ik laat jullie eigenlijk alleen maar taarten zien die zijn gedecoreerd met fondant maar vind het ook ontzettend leuk om andere soorten taart te maken. Deze chocolade fudgetaart hebben we gisteren met de visite heerlijk...

Christmas Cookies

door Laura Kieft-24 december 2010-7

Al tijden staan koekjes met royal icing op mijn lijstje om te maken. Voor de kerst wilde ik wat leuks maken en dat zijn dus de koekjes geworden! Afgelopen weekend al de koekjes gaan bakken...

Kersthangers

door Laura Kieft-13 december 2010-4

Geen baksels dit keer maar leuke hangers voor in de boom 🙂 Gisteren ben ik naar Mirakels in ruïne Brederode (Santpoort) geweest. Laten ze daar nou hangers voor in de boom hebben met peperkoekmannetjes en...

Zilveren huwelijk

door Laura Kieft-12 december 2010-3

Voor mijn overburen ben ik dit weekend aan het bakken geslagen voor hun zilveren huwelijk! Voor hun zoon mocht ik vorige week al 80 cupcakes bakken omdat hij 18 werd (foto’s volgen snel!), nu heb...

Sinterklaas cupcakes

door Laura Kieft-05 december 2010-15

Bij Sinterklaas in de keuken draaiden de ovens op volle toeren, Overal stonden pieten in grote beslagkommen te roeren. Dit keer geen deeg voor pepernoten, Er werden baking cups met speculaasbeslag volgegoten.   In het...

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan