
Vandaag weer eens een recept dat in mijn hoofd heel anders ging worden dan het uiteindelijke resultaat. Dat het geitenkaas hapjes met honing en tijm gingen worden stond al vast, maar het idee was eigenlijk om er rolletjes van te maken. De geitenkaas wilde ik op smaak brengen om er vervolgens slierten van te spuiten op het filodeeg. Bij nader inzien leek het mij alleen nogal een gedoe als de geitenkaas al in zulke fijne plakjes gevormd was. En dat deed me denken aan de feta filodeeg hapjes waar ik ook gewon los wat honing bij deed. Het plan veranderde en ieder schijfje geitenkaas kreeg wat stukjes tijm en een kneepje honing. Kwestie van oprollen, losjes inpakken en op de bakplaat leggen. En genieten uiteraard, maar dat zal niet zo moeilijk zijn.
Ziet er heerlijk uit!!
Zou dit ook met bladerdeeg werken ipv filodeeg?
Ja hoor, wel een ander eindresultaat natuurlijk, maar het kan.
Heerlijk!! Volgende week visite…. komt goed, heb er nu al trek in!
Ziet er goed uit.. maar geitenkaas is hier echt geen succes.. welke kaas zou je nog meer kunnen gebruiken?
Ik zou een ander borrelhapje kiezen, deze hapjes draaien echt om de geitenkaas. https://www.laurasbakery.nl/category/hartig-bakken/borrelhapjes/
Eet al bijna mijn hele leven geen vlees, dus super blij met alle lekkere hapjes om uit te proberen! Bedankt
kan je dit recept ook even op voorhand maken? Of het misschien invriezen voor je het afbakt?
Zie de bewaartip: De hapjes zijn vers uit de oven het lekkerst. Na bereiden kun je de pakketjes afgedekt in de koelkast voor 2-3 dagen bewaren. Warm ze voor serveren weer even op in een oven van 180°C.