Groenten frittata

Groenten frittata
68

Frittata’s zijn voor mij een perfecte manier om restjes op te maken. In dit geval werd het een groeten frittata nadat ik in mijn koelkastlade keek en allerlei restjes groenten tegenkwam. Die kon ik prima met elkaar combineren voor een heerlijk maaltje. Ik gebruik deze restjes ook vaak voor een goed gevulde pasta, maar aangezien ik dat al een dag eerder had gegeten werd het nu een frittata. Heerlijk met een stukje knapperig brood! Varieer gerust met de groentes in de frittata, vrijwel alles kan. Als jij het maar lekker vindt. Ik vind stukjes chorizo trouwens ook altijd erg lekker in een frittata. Ik ben benieuwd wat er altijd in jouw frittata gaat!

Groenten frittata

Een heerlijke groenten frittata gevuld met broccoli, paprika en tomaatjes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 75 gram broccoli
  • 75 gram paprika
  • 75 gram tomaatjes
  • 3 eieren
  • 150 ml kookroom
  • zout en peper
  • 2 handjes geraspte mozzarella
  • 3 el ricotta

Instructies

  • Maak de broccoli en paprika schoon en snijd in kleine(re) stukjes. Doe een scheutje olie in een ovenbestendige pan en roerbak de groenten in een paar minuten, zet daarna het vuur uit. Halveer de tomaatjes en voeg toe aan de groenten, hussel door elkaar.
  • Verdeel de groenten gelijkmatig over de bodem van een ovenbestendige pan (als je hier nog niet in geroerbakt hebt) of ovenschaal.
  • Klop in een kom de eieren, kookroom en het zout en peper door elkaar. Voeg de geraspte kaas toe, roer door en giet over de groenten in de pan of ovenschaal. Verdeel de ricotta met twee theelepels over de frittata.
  • Zet de pan in een voorverwarmde oven van 200°C (boven- en onderwarmte) en bak in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer met wat (versgebakken) brood.
Tips

Belangrijk is dat je een pan gebruikt die ook in de oven kan. Heb je niet zo’n pan? Bak dan de groenten eerst in een (gewone) pan en schep daarna alles over in een ingevette ovenschaal. Je kunt hierna de stappen vervolgen.

Bewaren

Afgekoeld en afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *