Wavy Halloween Taart

Gepost: 10 oktober 2012 Laatst bewerkt: 3 oktober 2023
9
WAVY HALLOWEEN TAART
maken

Een wavy taart, het stond al lang op mijn lijstje om eens te maken. In het begin had ik geen idee waar ik nu eigenlijk moest beginnen, na wat zoektochten op internet had ik wel een idee van hoe ik dit moest doen, gewoon in vorm snijden. Maar ja, hoe krijg je het nu echt mooi gelijk? Genoeg moed om het eens uit te proberen had ik nog niet verzameld, dus bleef dit idee maar op mijn lijstje staan. Had ik even mazzel dat een onderdeel van de PME cursus uit het maken van een 3D taart bestond! We hadden de keuze uit vier verschillende ontwerpen, voor mij stond al snel vast dat het een wavy halloween taart moest worden.

WAVY HALLOWEEN TAART
bakken

Thuis moesten we al een cake bakken, geen biscuit want een cake is natuurlijk veel steviger. Dat is makkelijker wanneer je de taart in vorm gaat snijden. Ook dacht ik al na over het ontwerp, dan hoefde ik daar ter plekke niet meer over na te denken. Ik besloot dat het een Halloween taart moest worden, zo’n taart maak je niet gauw en ik vond dit dan ook de perfecte gelegenheid om het gewoon eens te maken. Google liet mij helaas in de steek toen ik op voorbeelden onder ‘Halloween wavy cake’ zocht, dit was blijkbaar nog niet eerder gemaakt (of in ieder geval online gezet). Na veel ‘gewone’ taarten in Halloween thema te hebben bekeken heb ik mijn eigen ontwerp gemaakt. Ik had gelijk zin om deze taart te gaan maken!

recept WAVY HALLOWEEN TAART

Zoveel zin zelfs dat ik thuis al wat voorbereidingen had gedaan. Zo had ik alle pompoentjes al gemaakt en ook de gestapelde pompoenen voor bovenop de taart had ik vast gemaakt. Al het fondant dat nodig was heb ik ook al voorgekleurd, zo kon ik op de cursus gelijk van start gaan. Bij het snijden van de cake waren een hoop satéprikkers nodig, dat lijkt misschien wat ingewikkeld maar dat viel reuze mee. Ik had nooit verwacht dat het eigenlijk zo simpel is! Nu ik dit eens heb gemaakt ga ik zeker nog een keer een wavy taart maken, ik heb al verschillende leuke ideetjes.

Hebben jullie wel eens een wavy taart gemaakt?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

 1. De wavetaart staat bij ook op mijn verlanglijst
  hij is erg leuk geworden met die schattige pompoentjes erop

  groetjes Esther

 2. Anonymous schreef:

  Superleuk! Mocht je ooit zin krijgen om hierover een tutorial te maken, zou ik je heel dankbaar zijn 😀

 3. Joke schreef:

  Lieve Lau, je hebt jezelf weer overtroffen. Ik ben helemaal weg van deze schitterende halloween taart. En die pompoentjes zijn ook zo leuk gemaakt. Een prachtig geheel is het geworden.

  Liefs, Mam ♥

 4. Marlyssa schreef:

  De taart ziet er werkelijk prachtig uit! Ik kan niet geloven dat het niet lastig was, wow echt heel mooi:) En die pompoentjes zijn inderdaad erg schattig

 5. Lykke schreef:

  Ziet er fantastisch uit! Mocht je eens tijd over hebben om hiervoor een tutorial te maken *hinthint*, het klinkt namelijk vrij ingewikkeld, dus ben toch wel benieuwd wat er zo simpel aan is 🙂

 6. Laura's Bakery schreef:

  Bedankt voor jullie leuke reacties! Een how to hou ik zeker in gedachten, nu nog wat tijd 🙂

  1. Marja schreef:

   Het zou zeer zeker super welkom zijn want ik heb geen idee wat je bedoelt met …”er waren veel sateprikkers nodig”! En wat je daar dan mee doet. Dus nu maar duimen dat je de tijd vind om die tutorial te maken! De taart is trouwens schitterend! Onovertroffen! Je bent een echte kunstenares met taarten, gebak en koekjes! Dat mag ook wel eens gezegd worden.
   Groetjes, Marja. 😉

   1. Laura's Bakery schreef:

    wat lief 🙂 Het staat nog steeds op de planning hoor om dit te doen!

    1. Suuz schreef:

     Hoi Laura!
     Wat leuk dat je ook een wavy-taart hebt gemaakt! Na mijn workshops wavy taart was er nog steeds veel vraag naar tutorials, dus ik heb er zelf al eentje gemaakt. Die kun je hier vinden: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.452524901459713.101518.100001066206659&type=1&l=0169d351a3
     Als er behoefte is aan meer uitleg of how-to’s in andere vormen, wil ik die natuurlijk graag maken! Op mijn facebookpagina staan trouwens ook al mijn andere wavy-taarten.
     Groetjes,
     Suuz

     1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Suuz!
      Thanks voor de link naar je how to! Ik vond het heel leuk om een wavy taart te maken. Wil er binnenkort nog eens eentje maken, ik weet alleen nog niet hoe hij er uit moet zien 😛
      Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *