
Vandaag trappen we weer eens een themaweek af! Het idee ontstond in augustus toen ik deze geboorte koekjes met muisjes stond te maken voor de babyshower van een goede vriendin. De vraag naar recepten voor een babyshower en kraamhapjes is groot en na een korte brainstorm hadden we zóveel ideeën dat we het tijd vonden voor een heuse ‘babyweek’. Overal geven we ook tips hoe je de baksels kunt voorbereiden en invriezen zodat je op het moment zelf bijna niets meer hoeft te doen. Want als kersverse ouders heb je het al druk genoeg. En als je de recepten maakt voor een babyshower staat er ook vast genoeg op je planning waardoor snelle en makkelijke recepten welkom zijn. Tijd om te beginnen met het recept voor deze geboorte koekjes met witte chocolade en muisjes!
Is 4 cm niet wat klein? Als ik de foto zie zien ze er groter uit, of worden ze bij het bakken wat groter?
Je kunt ze zo groot of klein maken als je wilt.
Dag Laura,
als je de koekjes zou invriezen, bak je ze dan eerst of vries je het deeg in? Indien ongebakken, raad je dan aan om ze in een rol in te vriezen of in plakjes?
Alvast bedankt voor je antwoord!
Dat kan eigenlijk allemaal! Net wat je zelf handiger vindt. Ik vries het liefst het deeg in.
Heerlijke koekjes en heel makkelijk te maken, maar wel even een waarschuwing voor wie denkt “die maak ik even snel voor de visite komt”: het duurt echt heel lang voor de chocolade een beetje hard wordt, bij mij 3 uur!
Dag Laura,
Kun je dit recept ook aanhouden als je spelt meel gebruikt?
Dat heb ik niet met dit recept getest, dus durf ik je niet specifiek te zeggen. De meeste vervangers kun je gewoon 1:1 vervangen, maar ook dit kan verschillen per soort vervanger en baksel.
Kan je ook het deeg na het koelen uitrollen en uitsteken met vormpjes? Mijn dochter helpt namelijk graag mee.
Dat kan! Alleen is dit deeg niet zo vormvast, de vormen die je uitsteekt lopen dus een beetje uit.