Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Kruidige perencake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 oktober 2015
in Cakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

kruidige perencake 1a

Ik krijg vaak de vraag hoe ik mijn recepten verzin. Haal ik ze uit een kookboek of van een andere site? Nee, ik maak vrijwel nooit een recept exact na. Eigenlijk alleen maar als ik bij een boekrecensie een recept wil testen. Als ik een recept namaak vermeld ik ook altijd de bron. Zie je geen bron, dan is het dus mijn eigen recept. Het is niet zo dat er ineens een recept in mijn hoofd komt, met alle ingrediënten en grammen op een rij. Was het maar zo’n feest. Wat er wel zomaar in mijn hoofd zit is het idee. Zo ook het idee voor deze kruidige perencake.

Dan heb ik meestal al wel een idee van hoe het recept er ongeveer uit zal komen te zien. Ik pak mijn eerdere (basis)recepten erbij en ga kijken wat ik hieraan kan veranderen. Soms wil ik geen aanpassing op mijn bestaande recepten maken en ben ik op zoek naar iets nieuws. Dat deed ik ook bij deze perencake. Ik zoek dan op het internet naar perencakes en kijk hoe die recepten zijn opgebouwd. Soms bekijk ik wel meer dan 10 verschillende recepten. Van elk recept dat mij lekker lijkt onthoud ik wel iets. Uiteindelijk wordt mijn recept dan een soort mix van alle recepten die ik heb gezien. Van de een onthoud ik de manier van het neerleggen van de plakjes peer aan de bovenkant, bij een ander zag ik dat er bruine suiker werd gebruikt in plaats van kristalsuiker, etc. Elk recept brengt mij dus op een idee dat uiteindelijk weer een heel ander en eigen recept wordt.

Deze kruidige perencake was voor mij ook een experiment. Het is qua ingrediënten en bereidingswijze namelijk anders dan mijn meeste recepten voor cakes. Het resultaat is dan ook iets anders, misschien kan ik het beter een muffincake noemen. Muffins bereid je niet alleen op dezelfde manier, maar ook de structuur heeft er wel iets van weg. Hij is iets compacter en steviger dan je van een cake gewend bent. Het is lastig te omschrijven. Eigenlijk moet je hem gewoon zelf maken om het te proberen!

kruidige perencake 2a

kruidige perencake 3a

kruidige perencake 4a

Recept afdrukken

Kruidige perencake

Deze kruidige perencake is perfect voor het najaar. Ik laat je stap voor stap zien hoe je deze cake maakt aan de hand van een heerlijk en eenvoudig recept.
Porties: 12 personen (cake van 25 cm)

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • rasp van 1 kleine citroen
  • 2 eieren
  • 240 ml volle melk
  • 60 gram ongezouten roomboter (gesmolten en afgekoeld)
  • 2 peren
  • eventueel grove kaneelsuiker ter decoratie

Instructies

  • Neem 2 kommen, eentje voor de droge ingrediënten en de ander voor de natte. In de eerste kom voeg je bloem, bakpoeder, kruiden, suiker, zout en citroenrasp samen.
  • In de tweede kom doe je de eieren, melk en boter. Voeg toe aan de kom met droge ingrediënten en mix tot een glad beslag.
  • Schil de peren en verwijder het klokhuis. Eentje snij je in blokjes, de ander in plakjes. Voeg de blokjes toe aan het beslag en spatel ze er doorheen.
  • Stort het beslag in een met bloem bestoven cakevorm. De schijfjes peer zet je voorzichtig in het beslag. Duw ze er niet te ver in, het beslag zal nog rijzen en anders zijn de plakjes peer niet meer goed zichtbaar. Strooi eventueel nog wat grove kaneelsuiker over het beslag heen.
  • Bak de perencake in 50-60 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de cake een paar minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort, daar laat je hem volledig afkoelen.
Bewaren

De cake bewaar je luchtdicht verpakt buiten de koelkast, daar blijft hij zo’n 4 dagen goed.

kruidige perencake 5a

Vorige post

Volgende post

Pannenkoeken
Mini pizza rolletjes

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
20

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 78

  1. Margot says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er heerlijk uit! En leuk om te lezen hoe je recepten ontstaan.

    Beantwoorden
  2. Gertie van Leeuwen says:
    5 jaar geleden

    Leuk om te lezen hoe je tot een nieuw recept komt. Ga dit recept zeker proberen, kun je mij vertellen hoe ik aan grove kaneelsuiker kom. Was eerder te koop in strooibussen gewoon bij de supermarkt, nu nergens meer.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Bij Plus en Jumbo zijn deze potjes nog te koop 🙂

      Beantwoorden
    • Janny says:
      4 jaar geleden

      Ik meng gewoon grove kristalsuiker met wat kaneel in een potje. Even schudden…. Klaar! Lowbudget en net zo lekker!

      Beantwoorden
  3. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Leuk om te lezen hoe je jouw recepten vindt 🙂 Ik houd me zelf ook nooit helemaal aan een recept, vaak voeg ik wat ingrediënten toe, of vervang ik er een paar.

    Beantwoorden
  4. Kübra says:
    5 jaar geleden

    Lekker zo’n plakje cake op een herfstachtige avond.

    Beantwoorden
  5. Ilse says:
    5 jaar geleden

    Leuk om te zien hoe je recepten vorm krijgen, zo kook ik eigenlijk ook altijd. Ik maak eigenlijk altijd appelcake, maar vindt perencake ook wel een heel goed idee voor een donkere herfstavond. Een ideetje voor komend weekend 🙂

    Beantwoorden
  6. Tamara says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er heel lekker uit! Ik hou wel van peer in een cake!

    Beantwoorden
  7. Mariette says:
    5 jaar geleden

    Haha, heeeeel herkenbaar verhaal Laura! Ik ga inderdaad ook exact zo te werk. Tientallen recepten bekijken en het beste van alles combineren 😉

    Beantwoorden
  8. Ingeborg says:
    5 jaar geleden

    Ik heb een vraagje, kan ik dit lekkere recept ook met appels maken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, geen enkel probleem.

      Beantwoorden
  9. Tonny says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, ziet er heerlijk uit, deze perencake ga ik zeker maken.

    Beantwoorden
  10. Monique says:
    5 jaar geleden

    Ik ga hem nu meteen maken! Hij ziet er heerlijk uit!!

    Beantwoorden
  11. Elles says:
    5 jaar geleden

    hee, dit ziet er heerlijk uit ? ik had nog een vraagje, ik wil binnenkort nog een taart bakken met een vulling, maar we houden niet van jam en botercrème als vulling. Wat zouden we als vulling kunnen doen? kan kwark met een smaakje?
    groetjes, Elles

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je zou een ganache kunnen maken. Kwark zou ik niet doen, dat is echt te dun.

      Beantwoorden
  12. Ferial says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb vandaag de peren cake gemaakt.
    Hij is op zich goed gelukt maar vreselijk droog. Hij heeft 55 min. in de oven gestaan op 180 graden. Ingrediënten gewoon de hoeveelheden van het recept gevolgd.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat gek, hij was hier totaal niet droog. Misschien een extra eitje toevoegen, of toch iets minder lang bakken? Het is overigens meer een muffincake dan de cake die je gewend bent. Iets steviger dus en ietsjes droger daardoor. Maar het hoort niet heel droog te zijn.

      Beantwoorden
      • Maria says:
        3 jaar geleden

        Heb m gemaakt maar grandioos mislukt. Heteluchtoven op 175C en omdat na 60 min de prikker er klef uitkwamen nog 15 min extra gedaan. Echt zo’n te natte, niet gerezen en compacte cake. Instructies exact opgevolgd. Wat doe ik fout?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Heb je misschien een combi magnetron? Bakken daarin gaat helaas niet goed, buitenkant wordt wel gaar, maar de binnenkant niet.

          Beantwoorden
          • Hanneke says:
            2 jaar geleden

            bij mij is de cake juist te nat na 55 min bakken op 180 graden. what to do? nog wat langer bakken?

          • Laura Kieft says:
            2 jaar geleden

            Dan heeft hij inderdaad nog wat meer tijd nodig in jouw oven.

          • Patricia says:
            1 jaar geleden

            Hier een combi magnetron gebruiker 😉
            Van biscuits tot cakes, appeltaart en ovengerechten komt er allemaal netjes uit. Soms moet iets wel wat langer, maar dat is een kwestie van je eigen oven leren kennen.

            Vwb dit recept vroeg ik me af of je de natte ingrediënten alleen maar kort hoeft door te roeren en dus niet met de mixer opkloppen?

          • Laura Kieft says:
            1 jaar geleden

            Even kort mixen kan prima met de mixer! Maar niet te lang inderdaad.

  13. Gabriëlle says:
    5 jaar geleden

    Hoi Hoi Laura!! Dat ziet er echt super heerlijk uit! Ik reageer eigenlijk bijna nooit, nu toch maar eens wel 🙂 Ik wil dit recept heel graag eens gaan maken, maar eerst even uitvogelen, hoe ik die twee eieren ga vervangen! Ik ben elke keer blij als ik weer een recept van je krijg.. heerlijk 🙂 Ga zo door, meid!! Groetjes Gabriëlle

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Misschien heb je trouwens iets aan dit artikel met vervangers voor eieren: http://www.handigebaktips.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

      Beantwoorden
  14. Luckylife says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik denk dat je handperen hebt gebruikt, klopt dat? Ik heb hier namelijk een zak met stoofpeertjes…. Zou ik die ook kunnen gebruiken? Wat denk jij?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb inderdaad handperen gebruikt. hier geen ervaring met stoofperen in een cake, maar je kunt het zeker proberen!

      Beantwoorden
  15. Lisanne says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er lekker uit! ik heb hem vanmorgen ook geprobeerd. helaas is hij mislukt. Ik heb me aan het recept gehouden en de cake er langer in gelaten. ik twijfelde over de gaarheid, dus heb de oven toen nog 10 min aangezet. Helaas helemaal niet gaar aan de binnenkant. Naar mijn idee ook niet bijna gaar. Jammer! het weekend nog een keer proberen, maar dan misschien met kant en klaar beslag of een normaal cake recept. Van mij mocht hij ook wel iets zoeter.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je je oven ingesteld op boven- en onderwarmte? Zo niet, dan zou het daar misschien ook aan kunnen liggen. Hij zou na deze baktijd echt gaar moeten zijn.

      Beantwoorden
  16. Paulien says:
    5 jaar geleden

    Hij staat nu in de oven! Ik ben benieuwd! Wat is trouwens het beste met het beslag? De ingrediënten door elkaar roeren? Of met de mixer? Ik heb het met de mixer gedaan, maar het beslag was erg dik en stug waardoor het bij mijn mixhaken naar binnen kroop. Misschien was gewoon omroeren wel beter geweest.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb het met een mixer gedaan, kort mixen is voldoende. Ik had overigens niet dat het omhoog kroop.

      Beantwoorden
  17. Michaela van Lith says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb hem gisteravond gemaakt, maar het lijkt bij mij meer op brooddeeg dan cake. Ik vind de combi van de kruiden met peer heerlijk, maar wat kan ik verkeerd gedaan hebben. Hij is heel erg compact gebleven en niet echt gerezen.

    Groetjes Michaela

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het zou kunnen dat je iets te lang gemixt hebt, maar het zou wel echt een beslag moeten zijn van structuur. Misschien dat een extra eitje toevoegen ook al helpt.

      Beantwoorden
    • Patricia says:
      1 jaar geleden

      Misschien teveel of juist te weinig vocht gebruikt (te grote of te kleine eieren), bakmeel over de datum of vochtig geworden waardoor het zijn rijzende functie is verloren, te lang in de oven of inderdaad te lang (luchtig) opgeklopt. De cake kan de lucht vervolgens niet vasthouden en zakt als een plumpudding in elkaar.

      Beantwoorden
  18. astrid says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk met die kruiden, stevig, smeuïg, niet te zoet, ruikt heerlijk.

    Ik had alleen verse gember geraspt en nog kardemom toegevoegd.

    We nemen nog een stukje mmmm

    Beantwoorden
  19. Hans says:
    5 jaar geleden

    Het is inderdaad een wat stevige cake. Bijna perenkoek. Maar hééérlijk. Vooral die stukjes peer die erdoorheen gaan maken het lekker fris. Tenminste niet zo zoet en boterig als de meeste cake.
    Bij gebrek aan grove kaneelsuiker heb ik een flinke eetlepel suiker met een kleine eetlepel kaneel gemengd, en dat eroverheen gestrooid. Bedankt Laura, een recept om te bewaren.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Fijn te horen dat je hem zo lekker vindt! 🙂

      Beantwoorden
  20. Adry says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Vanmiddag heb ik de perencake gemaakt.
    Hij smaakt echt heerlijk.
    Ik vind het trouwens heel leuk om door je recepten te neuzen en probeer er vaak één uit.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen 😀

      Beantwoorden
  21. Lysette says:
    5 jaar geleden

    Zou het ook met half volle melk kunnen? Of moet ik dan nog iets extra’s toevoegen voor de smaak?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kun je zeker proberen, resultaat zal wel iets verschillen.

      Beantwoorden
  22. Trea says:
    5 jaar geleden

    Heeerlijk!!! Het sappige van de peer, de kruiden en de consistentie van de cake is helemaal goed. Zeker voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  23. Tineke says:
    5 jaar geleden

    Was lekker, heb hem met halfvolle melk gemaakt. Je eierkoeken zijn trouwens super! Heb ik al een paar keer gemaakt. En super makkelijk om te maken. Dank je wel voor het recept.

    Beantwoorden
  24. eveline says:
    5 jaar geleden

    Goedemiddag ik heb dit heerlijk recept gebruikt alleen dan met appel en peer en wat vanille erdoor in in plaats van basterdsuiker rietsuiker gebruikt. Hij is superlekker bedankt voor de lekkere recepten.

    Beantwoorden
  25. Dwien says:
    5 jaar geleden

    Ze staan nu in de oven, een half recept in 6 muffinvormpjes. Ik heb er ook een beetje gemalen kruidnagel door gedaan. Het ruikt alvast heerlijk, en ze rijzen ook heel mooi. Kan niet wachten om ze te proeven!

    Beantwoorden
  26. fran vandenheede says:
    5 jaar geleden

    Dag Laura, is deze cake gebakken met gewone bloem of zelfrijzende bloem ?

    groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      gewone, anders staat er zelfrijzend bij 🙂

      Beantwoorden
  27. Inge says:
    5 jaar geleden

    Hij staat nu in de oven , nou ja combi magnetron ik hoop dat hij lukt het ruikt in ieder geval heerlijk hier in huis.

    Beantwoorden
    • Inge says:
      5 jaar geleden

      Heb er al 10 minuutjes bij gedaan hij was nog niet gaar

      Beantwoorden
      • Laura says:
        5 jaar geleden

        combimagnetron staat er om bekend dat je daar niet goed mee kan bakken. Buitenkant is al gaar/zwart terwijl hij van binnen niet gaar is/wordt.

        Beantwoorden
  28. Syrabi says:
    5 jaar geleden

    Zojuist deze cake gemaakt en het recept heel precies gevolgd, op de suiker na. Ik had normale suiker gebruikt in plaats van basterdsuiker (die was op).
    Na 55 minuten de cake uit de oven gehaald en na een paar minuten afkoelen uit de vorm gehaald. Ik spuit de vorm altijd goed in met bakspray en normaal gaat het altijd goed met de cakes, maar dit keer spleet de cake doormidden bij het uitstorten. De onderkant zat in de vorm en de bovenkant lag op het keukenblad 🙁
    De cake smaakte overigens wel erg lekker! En de cake zat ook niet aan de bodem vast. Bij het eten viel de cake ook snel uit elkaar. Wat kan hiervan de oorzaak zijn en hoe voorkom ik dit?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zou best eens kunnen komen door de andere suiker. Verder de vorm ook bestuiven met bloem en 10-15 minuten wachten tot je hem uit de vorm haalt.

      Beantwoorden
      • Syrabi says:
        4 jaar geleden

        Aha! Ik heb dit weekend wat te doen geloof ik 😛
        Thanks! Ga ik uitproberen 🙂

        Beantwoorden
  29. Ester says:
    4 jaar geleden

    Ik heb vandaag deze cake gemaakt alleen de kruiden vervangen door 2 theelepels “pouldre”. Dit is een specerijenmix uit het verleden (ik koop hem bij Eet!verleden, zit in Nijmegen).
    De cake is supergoed gelukt en smaakt heerlijk. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  30. Marlies says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Met onze zoon van net twee weken zoet in de wieg kon ik me niet inhouden om na alle cake met muisjes deze te gaan maken.
    Tip voor wie liever met baksoda bakt; ik heb de bakpoeder vervangen door 4 gram baksoda en de melk vervangen door karnemelk (net als in de heerlijke red velvet cakejes die ik als naturel cakejes maakte). Resultaat is perfect!
    Genieten op deze prachtige herfstdag! Dank weer voor je recept!

    Beantwoorden
  31. Leanne says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat voor peren heb je gebruikt in de cake? Ik heb conference en doyenne du comice in huis. Zit er nog verschil in?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik gebruikte conference peren.

      Beantwoorden
  32. miranda says:
    4 jaar geleden

    Hoi,

    Ik heb m ook gemaakt volgens het recept. Iets langer in de oven maar binnen kant ziet er niet gaar uit. Wel boven en onder warmte gebruikt. Zou het kunnen komen dat de peer te sappig is?De smaak is wel prima.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het kan dat je peren vochtiger waren, maar het kan ook best zo zijn dat jouw oven gewoon net iets meer tijd nodig heeft.

      Beantwoorden
  33. Nicole says:
    4 jaar geleden

    Hallo!

    Wat een heerlijke recepten, krijg gelijk zin om te bakken :)!
    Vraagje, in het recept van de kruidige-perencake staat 1 EL bakpoeder, is dit even veel als zo’n zakje bakpoeder van dr Oetker?

    Liefs, Nicole

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      In zo’n zakje zit volgens mij iets meer. Ik zou het gewoon even op je lepel scheppen vanuit het zakje voor de zekerheid 🙂

      Beantwoorden
  34. Anne says:
    4 jaar geleden

    Lijkt me een heerlijke herfstcake! Moeten de peren rijp zijn of kan het ook met onrijpe peren?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Als ze nog niet helemaal rijp zijn kan het ook, door de oven zullen ze als het ware versneld rijpen.

      Beantwoorden
  35. Wendy van schip says:
    4 jaar geleden

    Hallo,

    Heb deze cake gemaakt, maar hij is een stuk donkerder en zeer machtig en compact. heb ik dan te weinig bakpoeder erin gedaan?
    Twijfelde ook of die gaar was, al heb ik de saté prikker test gedaan.
    Smaak was wel lekker, al kwam de perensmaak niet duidelijk naar boven.
    Wat zou ik er aan kunnen veranderen?
    Groetjes wendy

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Deze cake hoort wat steviger en compacter te zijn. Voor meer perensmaak zou je meer peren toe kunnen voegen.

      Beantwoorden
  36. Hilde says:
    3 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit!
    Zou je ook amandelmelk (soya) kunnen gebruiken? Ik zag al dat iemand karnemelk gebruikte.
    Bedankt trouwens voor al je heerlijke recepten en inspiratie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb er geen ervaring mee, maar volgens mij moet dat prima lukken.

      Beantwoorden
  37. Ladybug says:
    4 maanden geleden

    Ik kan me niet voorstellen dat al die partjes bovenop de cake van maar 1 peer zijn, het zijn er wel een stuk of 11. En op de foto zit er behalve de blokjes onderin ook nog een laag perenschijfjes tussenin. Hoe zit dat? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Het is toch wel degelijk zo. Waarschijnlijk had ik flinke peren in huis.

      Beantwoorden
      • Ladybug says:
        4 maanden geleden

        Dat zal zeker zo geweest zijn. Ik heb gisteren ook een peer in partjes gesneden en kwam zelfs tot 12. 🙂 Omdat ze niet overal even dik zijn, vertekent het op de foto en lijken het kwarten. Weer wat geleerd, thx!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          4 maanden geleden

          Fijn om te lezen dat je goed uitkwam! Een foto kan inderdaad vertekenen en ik weet ook niet altijd het fijne meer van een recept dat ik vijf jaar geleden maakte haha, ik vertrouw blind op mijn recepten 🙂

          Beantwoorden
  38. Kelly says:
    4 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Is het ook mogelijk om de basterdsuiker te vervangen voor honing?

    Groetjes, Kelly

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Dat kan geen kwaad.

      Beantwoorden
  39. Elina Poot says:
    4 maanden geleden

    Beste Laura,

    Wij proberen thuis heel veel recepten wat gezonder te maken. Dat is inderdaad soms gewoon experimenteren. Ik vroeg mij voor deze cake af of je ipv bloem ook volkorenmeel kan gebruiken en ipv suiker b.v. dadels.

    Groetjes
    Elina

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Dat moet zeker kunnen, ik zou wel wat extra bakpoeder toevoegen.

      Beantwoorden
  40. Larissa says:
    4 maanden geleden

    Ziet er heerlijk uit!

    Ik wil de cake ook graag wat gezonder maken d.m.v. volkoren speltmeel of havermeel te gebruiken. Welke van de twee is beter denk je? En moet daarvan ook 350 gram gebruikt worden in dit recept?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Ik durf het niet te zeggen. Ik zou wel extra vocht en bakpoeder toevoegen.

      Beantwoorden
  41. Mandy says:
    3 maanden geleden

    Met een eigen perenboom wil je fruit graag verwerken. Deze al 3x gemaakt. Heerlijk! In delen in de vriezer, helemaal top!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Mini pizza rolletjes

Mini pizza rolletjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-20

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-24

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-10

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan