Frambozenijsjes met geitenkaas + review IJs & co

7 augustus 2019
14

Vandaag niet alleen een recept, maar ook een boekrecensie. In een lekker zomers thema: ijs! Talloze keren heb ik door het boek IJs & co gebladerd om een recept te kiezen, uiteindelijk koos ik voor een ijsrecept dat ik zelf nooit bedacht zou hebben. In dit geval de frambozenijsjes met geitenkaas. Ik wist dat het smaken zijn die goed samen gaan, maar in een ijsje; ik had geen idee wat ik nu precies moest verwachten. Niemand trouwens van de mensen die ik vroeg of ze dit ijsje wilden proeven. Maar we waren het er ook allemaal over eens dat dit ijsje echt ontzettend lekker is. Probeer het dus zeker eens uit, het zal je verrassen!

Frambozenijsjes met geitenkaas

Een bijzondere smaak voor een ijsje, maar wel heel erg lekker. Probeer deze frambozenijsjes met geitenkaas zeker eens uit!

Ingrediënten

Voor de frambozenpuree

  • 200 gram diepvriesframbozen
  • 1/3 rasp van 1 citroen (de rest is voor de geitenkaas vulling)
  • 1 el citroensap
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 50 ml water

Voor de geitenkaas vulling

  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram roomkaas
  • 0,5 tl vanillepasta
  • 2/3 rasp van 1 citroen
  • 240 ml melk

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de frambozenpuree in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten zachtjes inkoken tot het mengsel met de helft is afgenomen. Laat afkoelen.
  • Pureer het frambozenmengsel en giet door een zeef, zodat er geen pitjes meer in zitten. Zet in de koelkast.
  • Klop de geitenkaas, roomkaas, de suiker, vanillepasta en de resterende citroenrasp (twee derde van één citroeluchtig met een mixer. Roer de melk er beetje bij beetje met een spatel doorheen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Vul de ijsvormpjes voor een derde met de frambozenpuree. Giet het geitenkaas vulling er voorzichtig overheen. Plaats de ijsstokjes erin en roer eventueel even kort door. Dit deed ik wel en het patroon in het ijsje werd zo nog mooier (en de smaken waren beter verdeeld).
  • Zet minimaal 6 uur in de vriezer.

Tips

  • Bewaren: Tot 3 maanden houdbaar in de vriezer

Over het boek IJS & co

Het boek is het perfecte naslagwerk voor iedere ijsliefhebber. Alle soorten ijs komen aan bod: van roomijs en sorbetijs tot ijstaarten en ijs op een stokje. Om maar even wat te noemen. Wat ik vooral een groot pluspunt vind: ieder recept is zonder ijsmachine te maken. In het begin van het boek lees je meer over de verschillende manieren van bereiden en dat is toe te passen op (vrijwel) ieder recept.

De recepten zelf zijn duidelijk en goed uitgewerkt. Ik heb er verschillende doorgelezen en eigenlijk spreekt het allemaal voor zich. Dat is wel eens anders in boeken, dus zeker een groot pluspunt. Enige tip die ik je wil geven: lees het recept van tevoren goed door. Regelmatig moet een mengsel een aantal uur rusten in de koelkast voor je verder kunt gaan. Dat is wel handig om rekening mee te houden in je planning.

Het boek IJs & co is onder andere hier te koop voor €20,95.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Simone schreef:

    Hallo Laura, kun je mij vertellen welke vanillepasta dit is die in dit recept gebruikt wordt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het merk maakt in principe niet uit, je kunt het op meerdere plekken online of in kookwinkels kopen.

  2. Judith schreef:

    Hoi Laura, waar haal je de vanille pasta vandaan? Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Online of in kookwinkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *