Frambozen cheesecake croissants

Gepost: 18 februari 2017 Laatst bewerkt: 7 mei 2024
Frambozen cheesecake croissants

De bosbessen roomkaas taartjes die ik al eens eerder maakte zijn eigenlijk een soort supersnelle cheesecakes. Ik besloot het roomkaas mengsel van deze gebakjes te gebruiken om er croissants mee te vullen. Zo ontstonden deze frambozen cheesecake croissants. Het resultaat is nog lekkerder dan ik had gehoopt.

De frambozen maken het geheel lekker fruitig, terwijl het gebruikte citroenrasp en -sap zorgt voor die extra frisse noot. Als ze net uit de oven komen moet je wel heel even geduld hebben, de vulling is namelijk loeiheet. Even laten afkoelen dus. Mocht je ze nu vergeten maakt dat niet uit, want koud zijn ze ook heerlijk.

BAKTIP: Deze croissants zijn ideaal voor Valentijnsdag of voor Vaderdag of Moederdag. Op zoek naar nog meer bakinspiratie voor deze feestdagen? In Het Feestdagen Bakboek vind je nog veel meer verassende recepten.

Frambozen cheesecake croissants maken

frambozen cheesecake croissants 3a

FRAMBOZEN CHEESECAKE CROISSANTS

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Frambozen cheesecake croissants

Deze frambozen cheesecake croissants zijn heerlijk als tussendoortje, zoet ontbijt of als toetje. Ze zijn zowel warm als koud hartstikke lekker.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • blik croissantdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • handje frambozen
  • scheutje melk

Instructies

  • Maak het roomkaas mengsel door de roomkaas, suiker, citroenrasp en -sap door elkaar te roeren. Rol het croissantdeeg uit en snij volgens de stippellijnen in driehoeken.
  • Smeer op elk stukje deeg een beetje roomkaas. Halveer de frambozen en plaats deze op het mengsel. Ik gebruikte 1,5 framboos per croissant. Rol de croissants op, zorg hierbij dat alle kiertjes goed gesloten zijn. Zo voorkom je dat straks alle vulling er in de oven uitloopt.
  • Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een beetje melk. Je kunt hiervoor ook een geklutst ei gebruiken, dan gaan ze mooi glanzen (helaas waren die bij mij op).
  • Bak de croissants in 14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Terwijl de croissants in de oven staan dek je de tafel, kun je daarna gelijk aan tafel met de nog warme frambozen cheesecake croissants.
Bewaren

Afgedekt tot 2 dagen te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Lianne schreef:

    Wat een heerlijk idee! Grappig dat het ook zo lekker is, want het klinkt wat gek roomkaas in een croissant. 🙂 Naast dat het recept fris en fruitig is, zoals je zegt, vind ik dat de foto’s ook: ze zijn prachtig!

  2. Sandra schreef:

    Hmmm wat een heerlijke foto’s zeg, krijg hier meteen zin in (en zin in de zomer ook, door die framboosjes!). Meestal eet ik mijn croissants hartig, maar dit ziet er zo lekker uit dat ik dit zeker eens wil proberen!

  3. Riles schreef:

    Lijk ons zooooooooooooooooooooooooo lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. FREDDY schreef:

    ik vond een heerlijk recepten om bij de ontbijt te geven of bij de brunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept