De beste basisrecepten op een rij

Gepost: 29 januari 2015 Laatst bewerkt: 12 juli 2023

basisrecepten

Ik ben een groot voorstander van basisrecepten. Als je eenmaal een goed basisrecept hebt, kun je hiermee eindeloos variëren. Met mijn koekjes recept heb ik zo echt al talloze verschillende soorten koekjes gemaakt, de een nog lekkerder dan de ander! Hetzelfde geldt voor mijn cupcakes en cake recepten. De kans dat het mis gaat bij het uitproberen van zo’n nieuwe variatie is ook klein met een goed basisrecept. Ook heel erg fijn natuurlijk. Ik heb zo ook een aantal recepten waar ik altijd naar terug grijp. Vandaag deel ik die recepten met jullie!

basisrecepten
Koekjes basisrecept

Koekjes zijn denk ik wel één van de leukste dingen om te bakken, op Laura’s Bakery staan dan ook al heel veel koekjesrecepten. Voor al deze koekjes gebruik ik vrijwel altijd dezelfde basis qua ingrediënten. Hier voeg ik dan aan toe wat ik lekker vind. Zo heb ik er al triple chocolate chip koekjes van gemaakt, maar ook citroen sesam koekjes en kaneelkoekjes met witte chocola. Dit basisrecept gebruik ik vooral als het om de smaak gaat en ik ze later niet wil decoreren, daar gebruik ik namelijk weer een ander recept voor.

Hier vind je mijn basisrecept voor koekjes!

basisrecepten
Suikerkoekjes basisrecept

Dit is mijn tweede basisrecept voor koekjes. Deze gebruik ik wanneer ik de koekjes ga decoreren met Royal icing. Omdat er in verhouding veel bloem in dit recept zit, behouden ze hun vorm goed bij het bakken. Steek jij een koekje uit met veel details? Dan zijn die er nog steeds wanneer de koekjes uit de oven komen. Maar ook met dit recept kun je variëren, ik heb namelijk ook al een versie gemaakt voor chocolade suikerkoekjes!

Hier vind je mijn basisrecept voor suikerkoekjes!

basisrecepten
Cupcakes basisrecept

Dit recept voor cupcakes vind ik fijn omdat het precies genoeg is voor 12 mooie en heerlijke cupcakes. Wanneer je er stukjes appel aan toevoegt kan het zijn dat je er soms 1 of 2 extra kunt maken, je hebt dan immers meer beslag door deze toevoeging.

Hier vind je mijn basisrecept voor cupcakes!

basisrecepten
Cake basisrecept

Vraag een willekeurige bakker om het basisrecept voor cake en deze zal je gelijk vertellen dat je gelijke delen boter, suiker, meel en ei moet gebruiken. En daar hebben ze gelijk in, want dan zit je altijd goed. deze gelijke hoeveelheden zie je ook terug in het basisrecept dat ik altijd gebruik.

Hier vind je mijn basisrecept voor cake!

basisrecepten
Schuimpjes basisrecept

Ik ben dol op het maken van schuimpjes. Naast dat ze heel erg lekker zijn, vind ik het ook nog eens heel leuk om er creatieve vormen van te maken. Ook hiervoor is uiteraard een goede basis nodig. Deze schuimpjes zijn lekker bros van buiten, maar nog een beetje chewy van binnen, heerlijk!

Hier vind je mijn basisrecept voor schuimpjes!

basisrecepten
Botercrème basisrecept

Een goede botercrème smaakt juist niet naar boter. Klinkt raar misschien, maar zit jij te wachten op een hap crème die heel erg naar boter smaakt? Ik niet! Het recept dat ik altijd gebruik bevat uiteraard wel boter, maar smaakt hier absoluut niet naar. Het is mijn favoriete recept dat ik graag gebruik als vulling in taarten of als mooie toeven op cupcakes.

Hier vind je mijn basisrecept voor botercrème!

Dit overzicht bevat de -voor mij- belangrijkste basisrecepten. Er zijn natuurlijk nog veel meer handige basisrecepten, voor het gehele overzicht kijk je hier op Laura’s Bakery!

Wat is jouw favoriete basisrecept?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *