Bakingrediënten die je altijd in huis moet hebben

Gepost: 12 februari 2017 Laatst bewerkt: 13 juni 2023

BAKINGREDIËNTEN DIE JE ALTIJD IN HUIS MOET HEBBEN

Het is natuurlijk geen verrassing dat ik graag bak en dat ik dit meer doe dan de gemiddelde persoon. Ik plan regelmatig bakdagen in waarop ik allerlei lekkers bak voor mijn blog Laura’s Bakery. Hiervoor heb ik van tevoren gepland wat ik wil maken en doe ik inkopen voor wat ik nodig heb. Dat zijn vooral aanvullende dingen, want de basis heb ik altijd wel in huis. En juist die basis is zo fijn, want het komt ook vaak genoeg dat ik spontaan iets wil bakken en geen zin heb om nog naar de supermarkt te gaan. Daarom geef ik je een lijst van bakingrediënten die je altijd in huis moet hebben. Oké, niets moet natuurlijk. Het is vooral een lijst met dingen die handig zijn als je veel bakt en wat ik zelf standaard in de (koel)kast heb staan.

basislijst ingrediënten voor thuisbakkers

  • suiker
    • fijne kristalsuiker
    • witte basterdsuiker
    • lichtbruine basterdsuiker
    • donkerbruine basterdsuiker
    • vanillesuiker
  • bloem
  • zelfrijzend bakmeel
  • bakpoeder
  • baking soda
  • gist
  • zout
  • eieren
  • ongezouten roomboter
  • zonnebloemolie
  • melk
  • slagroom
  • vanille extract
  • citroenen
  • chocola (wit, melk en puur)

Met deze basis in huis kun je vrijwel alles maken. Cakes, koekjes, taarten. Niets is te gek. Alle basisrecepten kun je sowieso maken met deze ingrediënten, verder kun je dan vooral kijken naar wat je nog meer in huis hebt. Zo heb ik ook altijd wel appels in huis en met een beetje kaneel kun je daar heerlijke baksels van maken. Eigenlijk zijn de laatste twee punten -citroenen en chocola- ook van die smaakmakers, maar toch heb ik deze standaard in huis. Ik gebruik ze namelijk ook veel als basis om weer verder mee te variëren.

Wat heb jij standaard in huis? Of koop je gewoon alleen wat je nodig hebt?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

  1. Catherine schreef:

    Eieren
    Boter
    Suiker
    Meel
    Hb Melk
    Gist
    Bakpoeder
    Standaard in huis
    Kan ik in iedergeval pannekoeken bakken
    Als ik niks meer in huis heb?

  2. Henriette schreef:

    Mascarpone & Creme fraiche!!
    Kun je altijd heerlijke taart en toetjes maken!!!❤

  3. Irma schreef:

    Het droge materiaal in je lijst heb ik altijd in huis, en de boter en eieren. Daarnaast ook poedersuiker, amandelmeel, geraspte kokos en soms marsepein.

  4. M.Mchels schreef:

    Bakpapier optijd in huis halen !

  5. Irene schreef:

    Vergeet de rozijnen, cranberries, gedroogde abrikozen niet……ook superlekker om te verwerken in baksels.

  6. Marloes schreef:

    Ik kan zelf nergens normale bakbloem vinden, ik heb hierdoor altijd patentbloem in huis. Is dat ook gwn goed? Zo niet waar kan ik dan bakbloem vinden?

    1. Laura Kieft schreef:

      patentbloem kan prima hoor, gebruik ik ook.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *