Citroen-bessen muffins
Ingrediënten
- 120 gram fijne kristalsuiker
- 300 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snuf zout
- 2 eieren (M)
- rasp van 1/2 citroen
- 250 ml melk
- 120 ml zonnebloemolie
- 50 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
- 50 gram aalbessen
- extra bloem
Voor het glazuur
- 70 gram poedersuiker
- 2-3 tl slagroom
- rasp van 1/2 citroen
Instructies
- Voor het maken van deze muffins heb je geen mixer nodig. Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom, roer even door met een spatel.
- In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten, namelijk de eieren, citroenrasp, melk en zonnebloemolie. Klop dit met een garde door elkaar.
- Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
- Doe de bessen in een kom en voeg een beetje bloem toe. Schud lichtjes tot alle bessen een laagje bloem hebben. Roer voorzichtig door het beslag.
- Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.
- Bak de muffins in 25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Laat de muffins volledig afkoelen op een rooster.
- Maak het glazuur door de poedersuiker met het slagroom te vermengen. Gebruik een vork of kleine garde om het te mixen. Voeg indien nodig meer slagroom toe als het glazuur te dik blijft.
- Verdeel het glazuur over de citroen-bessen muffins en garneer met wat extra citroenrasp.
Vandaag deze muffins gemaakt. Ze smaken heerlijk! Ik had geen aalbessen in huis, dus heb alleen blauwe bessen gebruikt.
Hemelvaartdag deze citroen muffins gemaakt. Had alleen frambozen in vriezer, ook lekker. Wel veel deeg voor 12 muffins!
Rita
Leuk recept! Kan ik de citroen vervangen door sinaasappel?
Ja hoor, geen probleem.