Zilveren taart voor 25 jarig huwelijk

Gepost: 23 november 2014 Laatst bewerkt: 18 juli 2023
4

Zilveren taart voor 25 jarig huwelijk

Op 9 november 2014 waren mijn ouders 25 jaar getrouwd! Ze genoten toen van een heerlijke week weg, het feest voor de familie werd daarom uitgesteld naar dit weekend. Gisteravond was het volle bak bij ons thuis met vrienden en familie om deze mijlpaal te vieren! Ik zorgde uiteraard voor een mooie taart. Dat was lang geleden zeg, een taart decoreren. Superleuk om weer eens te doen! In overleg met paps en mams maakte ik een zilveren taart met een waterval van heel veel witte bloemetjes. Voor het hart bovenop de taart is heeft mijn mams al haar creativiteit uit de kast getrokken, alle eer voor haar dus voor deze mooie taart topper. Kijk en lees mee hoe je deze taart voor 25 jarig huwelijk maakt!

Zilveren taart voor 25 jarig huwelijk

De taart maakte ik tussen het werken en bloggen door, in alle hectiek heb ik er dus totaal niet over nagedacht foto’s te maken. Gelukkig is het niet moeilijk, dus ik leg gewoon duidelijk uit hoe ik het heb aangepakt. Gaat het jou ook zeker lukken mocht je deze taart willen maken.

ZILVEREN TAART VOOR 25 JARIG HUWELIJK

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Zilveren taart voor 25 jarig huwelijk

Taart voor 25 jarig huwelijk maken? Hier vind je inspiratie! Deze prachtige zilveren taart met een waterval aan witte bloemen staat prachtig op elk feest.
Porties: 1 taart

Ingrediënten

 • biscuits, ik gebruikte een 15cm en 20cm biscuit
 • vullingen naar keuze (ik had een frambozen- en vanillecrème)
 • eventueel 1:1 botercrème, afhankelijk van het soort vulling
 • grijs en wit fondant
 • spuitbus zilveren kleurstof
 • bloemen uitstekers in verschillende maten (ik gebruikte de PME blossom plunger set)
 • eetbare lijm of een dik grijs glazuur om alle bloemetjes vast te plakken

Instructies

 • Begin met het bakken van de biscuits en het maken van de vullingen. Vul de taarten en bekleed deze met grijs fondant. Geen idee hoe je dit moet aanpakken? Lees de how to over taarten vullen en bekleden. Stapel hierna de taarten op elkaar. Het recept voor botercrème vind je hier.
 • Voor het zilver spuiten kun je de taart het best in een doos zetten om het stuiven zoveel mogelijk tegen te gaan. Laat de taart even drogen voordat je de bloemen er op plakt. In deze tijd kun je de bloemetjes alvast voorbereiden.
 • Rol witte fondant dun uit en steek hier veel bloemetjes uit. De grootste maat heb je het minst nodig, de kleinere het meest. Het werkt het prettigst om gewoon al een flinke voorraad uit te steken zodat je lekker door kunt gaan met plakken.
 • Ik gebruikte een stevige icing om al deze  bloemetjes vast te plakken, dat werkt het snelst omdat ze direct goed stevig vast zitten. Je hoeft de bloemetjes tussendoor niet vast te houden tot ze goed blijven zitten. Ik kleurde de icing grijs omdat de taart ook deze tint had. Als er per ongeluk wat icing onder een bloemetje vandaan komt valt dit nauwelijks op.
 • Wat betreft het plakken van de bloemen: gewoon beginnen! Ik had van tevoren een compleet ander patroon uitgedacht, maar in de praktijk komt het er bijna altijd anders uit te zien. Bij mij is dat meestal het geval. Op deze taart werden het uiteindelijk 5 banen van bloemen die schuin over de gehele taart heen liepen.
Bewaren

De taart kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks. Anders kunnen smaken van andere etenswaren in de taart gaan zitten.

Zilveren taart voor 25 jarig huwelijk

Pap en mam, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie 25 jarig huwelijk! Op naar de 50 😀

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

19 reacties

 1. Wat een mooie taart Laura!! En van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal van je ouders!!

 2. Linda schreef:

  Prachtige taart,Laura! Ee dikke proficiat voor je ouders, wens hen nog vele mooie jaren samen. Ze zullen wat trots geweest zijn op je creatie.

 3. Trudy schreef:

  Dit juweel is echt prachtig!
  En wij weten ook hoe lekker de taart was! 😉
  Een onverwacht heerlijke zachte frisse vulling! We hebben gesmuld!

 4. lisette schreef:

  Prachtige taart!!
  Ennuh gefeliciteerd!

 5. Dunjah schreef:

  Wauww! Ik heb een vraagje over je biscuits. Ik zie dat jouw 2 taarten allebei best hoog zijn. Dit krijg ik zelf nooit voor elkaar; dat ze zo hoog rijzen. Mag ik vragen wat voor taartvorm je gebruikt? (Springvorm, silicone bakvorm, etc.) Of ligt het ergens anders aan? Ik kan af en toe nauwelijks m’n taart door midden snijden voor de vulling. Alvast bedankt en nog een fijne zondag!!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Dunjah,
   Ik gebruik Wilton en/of PME bakpannen. Soms neem ik ook wel iets meer beslag dan voorgeschreven staat voor een vorm omdat ik hoge taarten mooi vind. Goed luchtig kloppen is ook heel belangrijk!

 6. Hannie Looy schreef:

  Hallo Laura, wat een mooie taart. Is het hart van rolfondant gemaakt of van papIer. Herken de mal want die gebruik ik bij het maken van kaarten.
  Grietjes, Hannie.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Hannie, het hart is van papier. Mijn moeder maakt ook kaarten en heeft har mal gebruikt voor een mooie taarttopper!

 7. Hannie Looy schreef:

  Dank je wel, ik gebruik ook wel mallen van mijn kaarten voor de taarten.

 8. Carla schreef:

  Wat een heerlijke taart was dat en wat zag hij er mooi uit!
  Hij was zalig!
  Nogmaals chapeau voor jou en je moeder!!!!!!!

 9. catherine schreef:

  Wouw super taartje en gefeliciteerd met je ouders

 10. Margot schreef:

  Wat een mooi taart! En die topper maakt ‘m af!

 11. Rebecca schreef:

  Dat ziet er echt super mooi eruit! Je ouders waren zeker heel erg blij 🙂
  Groetjes, rebecca
  icing-sugar.net

 12. Roos schreef:

  Wauw wat mooi!!

 13. henriette schreef:

  Wat mooi en natuurlijk als nog gefeliciteerd.

 14. Daphne schreef:

  Hele mooi taart! Ik heb een vraagje. Welk merk fondant en marsepein vind jij het fijnst om mee te werken?

  Groetjes, Daphne

  1. Laura Kieft schreef:

   Is alweer een tijdje geleden dat ik met fondant werkte, maar kocht regelmatig Funcakes. Andere merknamen weet ik even niet meer helaas.

 15. Shirly schreef:

  Ik lees soms op andere sites dat bij het stapelen van taarten dat je dan taartkartons en dowels zou moeten gebruiken. Ik kom dat bij jou recepten nergens tegen. Wat is jou advies hiervoor? Ik wil een stapeltaart van twee lagen maken.

  1. Laura Kieft schreef:

   Dat komt omdat ik nog nooit een recept/how to voor een stapeltaart geheel heb uitgewerkt. Voor twee lagen kan het eventueel nog wel zonder taartkarton, maar in principe gebruik ik dit wel altijd, en dan ook douwels. Het staat op de planning om hier een how to van te maken, maar het zal nog wel even duren voor deze online staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *