Cheesecakes van Berko

Gepost: 11 november 2014 Laatst bewerkt: 3 juni 2023

Cheesecakes van Berko

Zal ik eerst maar eens toegeven dat ik nog nooit een cheesecake heb gemaakt? Schandalig, ik weet het! Stom ook, want ik vind ze namelijk wel heel erg lekker. Het excuus ‘ik heb geen goed recept’ kan ik nu in ieder geval niet meer gebruiken. Nu het boek Cheesecakes van Berko op mijn plank staat heb ik namelijk meer dan genoeg heerlijke recepten. Tijd om zeer binnenkort mee aan de slag te gaan dus, maar nu eerst de review!

Cheesecakes van Berko

De inhoudsopgave is lekker duidelijk. Het boek begint met de basis van cheesecakes. Hier lees je alles over de basisingrediënten, keukengerei, toppings en een stappenplan. Daarna volgen de recepten. Deze zijn ingedeeld in de toprecepten van Berko, vruchten, chocolade en ultimate. Onder elk kopje staat welke cheesecakes hierbij horen.

Cheesecakes van Berko

Als eerst dus de basis. Welke soorten roomkaas kun je gebruiken en welke koekjes zijn allemaal lekker om in de bodem te verwerken. Een overzicht van de materialen die niet mogen ontbreken bij het bakken van cheesecakes. Voor wie de basis onder de knie heeft maar geen idee heeft hoe je nu verder kunt variëren is de pagina met toppings ideaal! Een fijn overzicht met allerlei ideetjes van ingrediënten die je goed kunt gebruiken.  Na de stap voor stap uitleg van het maken van een cheesecake kunnen we door naar de recepten.

Cheesecakes van Berko

De recepten beginnen bij twee basisrecepten en gaan daarna door met de toppers van Berko. Wat dacht je van de witte chocolade met frambozen of de Oreo cheesecake? Of overtuig ik je juist met de praline en hazelnoot cheesecakes.

Wie niet geheel enthousiast wordt van de toppers (wat ik mij haast niet kan voorstellen) kan eens bij de vruchten cheesecakes kijken. Een Key lime versie bijvoorbeeld of één met meringue en bosbessen.

Het chocolade gedeelte ziet er ook overheerlijk uit met ingrediënten als Mars, Milka en Schwarzwalder kirsch.

Dit boekje wordt afgesloten met het hoofdstuk ultimate dat recepten bevat als Nutella, Tiramisu en Red velvet.

Cheesecakes van Berko

Wat vind ik van het boek?

Ik heb dus nog nooit eerder een cheesecake gemaakt, maar met dit boek heb ik gewoon geen excuus meer om dit niet te doen. Het enige punt is dat ik nu niet zo goed kan kiezen met welk recept ik zal beginnen. Ik ben dus enthousiast over dit boek. De receptuur wordt lekker duidelijk uitgelegd en er is genoeg keus in recepten. De fotografie vind ik persoonlijk ook erg mooi en elk recept is voorzien van een foto. Het boek is misschien niet heel dik met 72 bladzijdes, maar voor de prijs van €8,95 krijg je dus wel 30 heerlijke recepten zodat jij voortaan de lekkerste cheesecakes uit de keuken tovert!

Het boek Cheesecakes van Berko telt 72 pagina’s en is onder andere hier verkrijgbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

29 reacties

  1. Maaike schreef:

    Ooooh, nog nooit cheesecake gemaakt….? 😉

    Echt snel doen hoor! Zó lekker! Ik ben benieuwd welke variant je als eerst gaat maken! 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      erg hè? 😛 ik ben ook benieuwd naar mijn eerste cheesecake 😀 heb nog niet kunnen kiezen!

  2. Desiree schreef:

    Dat boek klinkt erg interessant zo met die lekkere cheesecake recepten 😉 Lijkt me een leuk boek!

  3. Oooh lekker, ik ben gek op cheesecake! Klinkt als een leuk boek voor weinig geld.
    Ik maak het wel is, het is eigelijk supermakkelijk, het enige waar het mis kan gaan is bij het bakken en afkoelen. Dan wil de boel nog wel eens graan krakken,

  4. Trudy schreef:

    Leuke recensie!

  5. Amy schreef:

    Dat zijn nog eens cheesecakes.. 😮

  6. tessa schreef:

    Bedankt Laura, kost me weer geld 😛 heb ‘m besteld ik houuuuu van cheescake en toen ik oreo en nutella zag moest ik m wel kopen!!

  7. Margot schreef:

    Wat ziet die kaft er meteen geweldig uit! En prima prijs ook!

  8. Linda schreef:

    Gelijk naar de boekwinkel gegaan en gekocht inderdaad wat een heerlijke recepten staan erin ik ga er morgen gelijk 1 maken alleen nog een keus maken welke en geloof me dat is niet makkelijk

  9. Ikram schreef:

    Grappig ik heb deze vandaag in de winkel zien liggen en ik dacht: ‘huh ik ken deze van ergens…’. En toen herinnerde ik mij de thumbnail van bloglovin van deze blog en nu dat ik het zo lees heb ik wel spijt dat ik ‘m niet kocht :s Morgen mss nog eens gaan kijken hah! Er stonden ontzettend mooie foto’s in en cheesecake is zo easy én lekker! Zeker eentje proberen zou ik zeggen!!

  10. Anoeska schreef:

    Oh wat een heerlijk boek lijkt me dit. Ik ben echt gek op cheesecakes maar verder dan een New York Cheesecake kwam ik eigenlijk niet. Wat een fijne review weer, dank je wel!

  11. sanne schreef:

    Super boek! Ik heb hem ook ggekocht vandaag het basis recept gebakken en k kan je zeggen hij was heerlijk alleen even esn vraag elk recept is Aangegeven voor een springvorm van 26 doorsnede terwijl in het begin van het boek staat met welke doorsnede je kiest hoeveel taartpunten je eruit kan halen maar er staat niet wat je er dan afmoet halen of hoeveel ingrediënten je dan nodig hebt weet je toevallig een foefje hoe je uitrekent hoeveel gram je van aes nodig hebt om te kiezen voor een doorsnede van 20 cm?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je de inhoud van de vorm in liters berekent en weet hoeveel groter/kleiner de vorm is dan in het recept kun je een redelijk goede schatting maken hoe je de ingrediënten moet aanpassen.

  12. Mirjam schreef:

    Wanneer komt er een Cheesecake recept online?:):)

    1. Laura's Bakery schreef:

      het staat op de planning om er eind deze maand eentje te maken 😉 dus daarna 🙂

  13. natascha schreef:

    ik heb het boek gekocht en heb de red velvet cake gemaakt was echt heerlijk

    Dit boek is fantastische !

  14. Leslie schreef:

    Als de cheesecake is opengebarsten….waar moet ik dan volgende keer rekening mee houden? Ik heb de basis cheesecake van Berko gemaakt… Hopelijk is de smaak niet minder…hij moet nog een nachtje in de koelkast.

    1. Laura schreef:

      Het kan aan het recept liggen, maar kan ook vele andere oorzaken hebben. Bijvoorbeeld groot verschil in temperatuur wanneer hij uit de oven komt.

      1. Leslie schreef:

        De taart was al opengebarsten voordat ik de oven open deed…het is gebeurd tijdens de 2 uur rusttijd in de oven. Ik vroeg me af of dat normaal was…maar iedereen vond hem lekker!

        1. Laura schreef:

          Het is niet gek dat een cheesecake scheurt, het hoort er vaak wel een beetje bij.

  15. linda schreef:

    Hallo Laura,

    ik ga de oreo cheesecake maken maar ik ben er nog niet uit wat ik als alternatief kan gebruiken voor de crème de fleurette, wat adviseer jij, creme fraise of mascarpone

    1. Laura schreef:

      volgens mij kun je dat vervangen voor slagroom.

      1. Leslie schreef:

        Ik had door mijn cheesecake een lepel biologische crème fraiche gedaan. Ik wist niet precies hoeveel dan 50ml moest zijn. Met slagroom bedoel je dan toch wel opgeklopte slagroom of niet?

        1. linda schreef:

          Hoe was de smaak en structuur van de cheesecake?

          1. Leslie schreef:

            smaak kan ik niet echt omschrijven…structuur…taart is heel zacht. Mijn vriend vond hem een beetje droog maar anderen weer erg lekker

        2. Laura schreef:

          Nee, ongeklopte slagroom. 50 ml is hetzelfde in grammen bij crème fraîche, maar je kunt het ook in een kleine maatbeker opmeten.

    2. linda schreef:

      Ik heb de oreo taart gemaakt, hij was fantastisch. Heb ipv crème de fleurette 2 el mascarpone toegevoegd werkt prima.

  16. Rianna schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb het boek ook en al veel cheesecakes gemaakt. Toch lukt de bodem nooit. Hij blijft kruimelig en wil niet binden. Ik twijfel zelf ook over de verhouding die in het boekje staat; 250 gr theebiscuit en 50 gr witte chocolade. Wat is jouw ervaringen hiermee?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hmm dat heb ik zelf niet getest in die verhouding. Bij dit recept deel ik mijn meest recente tips: https://www.laurasbakery.nl/cheesecake-basisrecept/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *