Cheesecake bonbons

Cheesecake bonbons
63

Het stond al tijden op mijn lijstje, maar het duurde best lang voordat ik aan de slag ging met deze cheesecake bonbons. Toen ik mijn team vertelde wat ik ging maken hadden ze geen idee wat ik nu eigenlijk bedoelde, dus zette ik het resultaat voor hun neus bij een team meeting. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat ze razend enthousiast waren. De rest van mijn testpanel ook trouwens, iedereen heeft zitten smullen van deze stukjes cheesecake omhuld met chocolade.

Cheesecake bonbons

Een bonbon met cheesecakevulling, dat wordt genieten! Een perfecte lekkernij voor bij een high tea en ieder ander moment.
Porties: 36 stuks
voor een 20 x 20 cm bakvorm

Ingrediënten

  • 150 gram biscuitjes
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 450 gram roomkaas
  • 130 gram suiker
  • 3 eieren
  • 90 gram zure room
  • 2 tl vanille-extract
  • 15 gram bloem
  • 400 gram melkchocolade

Instructies

  • Maal de biscuitjes fijn en smelt de boter. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer tot een samenhangend geheel. Verdeel over een met bakpapier beklede bodem van de vorm en duw stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast.
  • Mix de roomkaas met de suiker tot een romig en glad mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tussendoor. Roer de zure room met het vanille-extract glad en voeg samen met de bloem toe aan het roomkaasmengsel. Mix nog een keer kort door tot een glad beslag. Giet het cheesecakebeslag over de koekbodem en verdeel gelijkmatig.
  • Bak de cheesecake in 50-55 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de cheesecake in de oven (met de deur op een kiertje) afkoelen en zet daarna een nacht in de koelkast. Snijd de opgesteven cheesecake in 4 gelijke stukken. Elk stuk snijd je weer in 9 blokjes, je hebt nu 36 blokjes in totaal.
  • Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie en voeg hierna de rest toe, blijf roeren tot alles is gesmolten. Dip de cheesecake bonbons in de chocolade en verplaats daarna naar een vel bakpapier. Laat de chocolade uitharden. Herhaal dit voor alle bonbons.
Tips

Vind je 36 stuks te veel? Je kunt ook de helft van de cheesecake invriezen voor een ander moment.

Bewaren

Goed verpakt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Dina schreef:

    Beste Laura,
    Ik lees het recept van cheesecake bonbons, maar ik vraag me af hoe je de cheesecake bonbons dipt in de chocola. Kun je ons een tip hiervoor geven? Het lijkt me een bijzondere bonbon. Alvast bedankt,

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik doe dit met behulp van een bonbon vork.

  2. Willemieke schreef:

    Dag Laura,
    Heb je een tip tegen het korrelig worden van de chocolade? De eerste 5 zien er goed uit, daarna wordt de chocola steeds minder vloeibaar. Ik heb al geprobeerd de chocola opnieuw te smelten, maar dan wordt het een soort pasta. Uiteindelijk een klein beetje water toegevoegd, alleen daarvan veranderde de kleur, en was hij juist te vloeibaar, waardoor de bonbon niet helemaal goed bedekt wordt door de chocola.

    Jou volgens overigens echt niet goed voor mijn lijn 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      In principe zou het opnieuw kort smelten moeten helpen. Water toevoegen is helaas echt geen goed idee, dan eerder een klein klontje boter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *