Een bonbon met cheesecakevulling, dat wordt genieten! Een perfecte lekkernij voor bij een high tea en ieder ander moment.
Porties: 36stuks
voor een 20 x 20 cm bakvorm
Ingrediënten
150grambiscuitjes
80gramongezouten roomboter
450gramroomkaas
130gramsuiker
3eieren
90gramzure room
2tlvanille-extract
15grambloem
400grammelkchocolade
Instructies
Maal de biscuitjes fijn en smelt de boter. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer tot een samenhangend geheel. Verdeel over een met bakpapier beklede bodem van de vorm en duw stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast.
Mix de roomkaas met de suiker tot een romig en glad mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tussendoor. Roer de zure room met het vanille-extract glad en voeg samen met de bloem toe aan het roomkaasmengsel. Mix nog een keer kort door tot een glad beslag. Giet het cheesecakebeslag over de koekbodem en verdeel gelijkmatig.
Bak de cheesecake in 50-55 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte).
Laat de cheesecake in de oven (met de deur op een kiertje) afkoelen en zet daarna een nacht in de koelkast. Snijd de opgesteven cheesecake in 4 gelijke stukken. Elk stuk snijd je weer in 9 blokjes, je hebt nu 36 blokjes in totaal.
Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie en voeg hierna de rest toe, blijf roeren tot alles is gesmolten. Dip de cheesecake bonbons in de chocolade en verplaats daarna naar een vel bakpapier. Laat de chocolade uitharden. Herhaal dit voor alle bonbons.
Tips
Vind je 36 stuks te veel? Je kunt ook de helft van de cheesecake invriezen voor een ander moment.