De laatste dag van het jaar 2012 alweer! Een jaar waar ik vol trots op terug kan kijken met als grootste hoogtepunt dat ik ben afgestudeerd. Dat ging niet zonder slag of stoot en in die periode hadden jullie ook niet zoveel te lezen op Laura’s Bakery. Daarna heb ik dat dubbel en dwars ingehaald, zeker toen het december werd en de advent begon. Dat vonden jullie leuk, dat merkte ik aan de reacties maar ook aan de statistieken! Al jullie leuke reacties deden mij goed en maakten ook dat ik steeds meer ideetjes kreeg die ik wilde delen. Die lijst met ideeën blijft alsmaar groeien. Het volgende recept kan ik vast van de lijst afhalen: champagne cake pops! Weer eens iets anders dan de oliebollen.
Met deze champagne cakepops sluit ik het jaar 2012 af op Laura’s Bakery, klaar om vol goede moed aan 2013 te beginnen! Ik hoop jullie volgend jaar allemaal hier weer terug te zien om te kijken wat ik allemaal heb gemaakt en gebakken. Er is in ieder geval genoeg inspiratie om het jaar te vullen. Leuke projecten staan op mij te wachten, ik kan niet wachten om er aan te beginnen en de resultaten met jullie te delen.
Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar, vol mooie en heerlijke lekkernijen.
BAKTIP: Voor het bakken van cake pops gebruik ik een elektrische cake pop maker. Er bestaan ook cake pop bakvormen, maar hier heb ik zelf geen ervaring mee.
Het is nog een beetje vroeg om aan champagne te denken, maar ze zien er super uit! Past helemaal bij vandaag 🙂
Ziet er heerlijk uit! Jij ook een zoete jaarwisseling en een heerlijke 2013! 😉 groetjes! Zoet Zoet: Zoete traktaties en taarten.
Nayra Klaar .
Ze zien er prachtig uit! Jij ook een heel gelukkig nieuwjaar!
Klinkt weer erg lekker, wie weet probeer ik ze vandaag nog even te maken. Vond het erg leuk om je blog te lezen. Wens je een goede jaarwisseling en een inspiratievol nieuw jaar 😀
Groetjes
Veeeeeeeeel plezier vanavond.
Lieve groetjes, Daphne
Mooie feestelijke hapjes en foto’s!
Fijne dag en tot in 2013!
Ook voor jouw een goede jaarwisseling en alle goeds gewenst voor 2013
De zonnebloemolie, melk en champagne zijn die ipv de boter? En wat is het verschil tussen witte basterdsuiker en kristalsuiker?
Hoi Wendy, de champagne zit erin voor de smaak. Melk en olie vervangen de boter niet, dit is gewoon een ander soort recept. Muffins bijvoorbeeld zijn altijd op basis van olie, daar hebben deze pops ook wel wat van weg
Bedankt, het worden voor mij geen nieuwjaarscakepops meer. Maar ga ze.zeker proberen
Oké bedankt, ik zal ze is snel uitproberen!
Even een vraagje. Ik vind nergens basterdsuiker? Help 🙂
In alle supermarkten te koop zodat ik weet
Zit er nog alcohol in als ze gebakken zijn? Ben nog geen 16 dus vandaar
De alcohol vervliegt tijdens het bakken, er zit dan dus geen alcohol meer in.
Bedankt!!
Laura, wat een leuke site! Nu zit ik vol inspiratie 😉
Even een vraag over de cakepops. Waar worden die in gebakken, je hebt nu silicone vormen en van die apparaten maar wat gebruik jij hiervoor?
Groetjes,
Hoi Renske, wat leuk om te horen! Ik gebruik een elektrische cake pop maker van babycakes. Werkt perfect!
Liefs, Laura
Is het ook mogelijk om vanillesuiker te gebruiken in plaats van vanille-extract?
Dat kan maar je hebt dan wel veel meer nodig omdat extract veel sterker is. Ik zou het eens proberen met 2 zakjes (16 gram). Resultaat/smaak zal wel iets anders zijn.
ik zit al een poosje naar dit recept te kijken, het enige wat me tegenhoud is de zonnebloem olie,
kun je die niet door roomboter vervangen?
Ik kan maar geen lekker champagne cupcake/cakepop recept vinden…
Als je roomboter zou willen gebruiken krijg je ook hele andere verhoudingen, die blijven niet hetzelfde. Ik weet niet wat je tegenhoudt, maar de pops zijn echt heerlijk! gewoon cake balletjes die lekker luchtig zijn en heel fijn en zacht van smaak. Gewoon eens proberen zou ik zeggen, dit is echt een heel lekker recept.
Hoe krijg jij ze zo mooi rond? Ik heb het 1x geprobeerd, maar aan 1 kant zijn ze plat! Moet je daar een speciale bakvorm voor hebben? En…zijn die duur? Dit recept lijkt me namelijk heeeeerlijk en zou ik graag eens willen maken! Maar met die half platte van mij….is dat geen gezicht! Alvast bedankt voor’t beantwoorden. Fijne woensdag verder. 😉
Hoi Marja,
in dit bericht staat hoe ik mijn cake pops maak: http://www.laurasbakery.nl/review-babycakes-cakepop-maker/
Inmiddels hebben verschillende merken zo’n apparaat in het assortiment, de werking is hetzelfde.
Liefs, Laura
kan je zeg maar ook een pak cake mix en dan de champagne ga voor mijn moeder maken en blijft de smaak dan wel hangen
Dat kan, maar vervang ander vocht dan door champagne, anders wordt je beslag te vochtig.
kan ik ook geen champange gebruiken?
Zou je er nog een vulling in kunnen doen bv rozijnen of cranberry ?
Is het zo niet saai?
Ik vind het niet saai, maar smaken verschillen, je kunt prima nog iets toevoegen.
Hoi Laura,
Ik heb ze gemaakt ik heb er alleen cupcakes van gemaakt afgemaakt met champagne botercrème en je prikkers aangepast van 2013 naar 2021( kan ik hier ook een foto plaatsen?)
Groet Ellen
Wat superleuk! Je zou een foto kunnen delen op onze FB of Instagram pagina 🙂
Ga ik doen ?