Champagne cake pops

Gepost: 31 december 2012 Laatst bewerkt: 22 februari 2024
Champagne cake pops

De laatste dag van het jaar 2012 alweer! Een jaar waar ik vol trots op terug kan kijken met als grootste hoogtepunt dat ik ben afgestudeerd. Dat ging niet zonder slag of stoot en in die periode hadden jullie ook niet zoveel te lezen op Laura’s Bakery. Daarna heb ik dat dubbel en dwars ingehaald, zeker toen het december werd en de advent begon. Dat vonden jullie leuk, dat merkte ik aan de reacties maar ook aan de statistieken! Al jullie leuke reacties deden mij goed en maakten ook dat ik steeds meer ideetjes kreeg die ik wilde delen. Die lijst met ideeën blijft alsmaar groeien. Het  volgende recept kan ik vast van de lijst afhalen: champagne cake pops! Weer eens iets anders dan de oliebollen.

Met deze champagne cakepops sluit ik het jaar 2012 af op Laura’s Bakery, klaar om vol goede moed aan 2013 te beginnen! Ik hoop jullie volgend jaar allemaal hier weer terug te zien om te kijken wat ik allemaal heb gemaakt en gebakken. Er is in ieder geval genoeg inspiratie om het jaar te vullen. Leuke projecten staan op mij te wachten, ik kan niet wachten om er aan te beginnen en de resultaten met jullie te delen.

Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar, vol mooie en heerlijke lekkernijen.

BAKTIP: Voor het bakken van cake pops gebruik ik een elektrische cake pop maker. Er bestaan ook cake pop bakvormen, maar hier heb ik zelf geen ervaring mee.

champagne pops 2
champagne-pops-4

 

CHAMPAGNE CAKE POPS

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Champagne cake pops

Met deze champagne cake pops sluit je het jaar echt feestelijk af.
Porties: 55 cake pops

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • mespuntje zout
  • 1 ei (M)
  • 120 ml champagne
  • 60 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 el vanille extract

Instructies

  • Neem twee kommen, voeg in de eerste kom alle droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, zout)samen en meng deze goed door elkaar. In de andere kom klop je het ei, de champagne, de melk, zonnebloemolie en vanille extract door elkaar. Voeg de natte bij de droge ingrediënten en mix dit op een lage stand. Wanneer je een glad beslag hebt mix je nog even op een hoge stand het beslag luchtig.
  • Bak de cake pops in 6 minuten goudbruin, 3 minuten aan elke kant. Serveer ze op een schaal met wat poedersuiker.
  • Wil je liever cupcakes van dit beslag maken? Je haalt er 12 uit en je bakt ze in 25 minuten gaar op 180 °C.
Tips

Op zoek naar een originele manier om deze lekkere pops te presenteren? Maak dan een cake pop toren. De how to voor deze toren vind je hier op het blog.
Bewaren

Afgedekt met folie ongeveer een week houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

33 reacties

  1. Bianca schreef:

    Het is nog een beetje vroeg om aan champagne te denken, maar ze zien er super uit! Past helemaal bij vandaag 🙂

  2. Anonymous schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Jij ook een zoete jaarwisseling en een heerlijke 2013! 😉 groetjes! Zoet Zoet: Zoete traktaties en taarten.
    Nayra Klaar .

  3. Martine schreef:

    Ze zien er prachtig uit! Jij ook een heel gelukkig nieuwjaar!

  4. Wendy Jansen schreef:

    Klinkt weer erg lekker, wie weet probeer ik ze vandaag nog even te maken. Vond het erg leuk om je blog te lezen. Wens je een goede jaarwisseling en een inspiratievol nieuw jaar 😀

    Groetjes

  5. Daphne schreef:

    Veeeeeeeeel plezier vanavond.
    Lieve groetjes, Daphne

  6. de Bakmadam! schreef:

    Mooie feestelijke hapjes en foto’s!
    Fijne dag en tot in 2013!

  7. Ook voor jouw een goede jaarwisseling en alle goeds gewenst voor 2013

  8. De zonnebloemolie, melk en champagne zijn die ipv de boter? En wat is het verschil tussen witte basterdsuiker en kristalsuiker?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Wendy, de champagne zit erin voor de smaak. Melk en olie vervangen de boter niet, dit is gewoon een ander soort recept. Muffins bijvoorbeeld zijn altijd op basis van olie, daar hebben deze pops ook wel wat van weg

    2. Bedankt, het worden voor mij geen nieuwjaarscakepops meer. Maar ga ze.zeker proberen

  9. Oké bedankt, ik zal ze is snel uitproberen!

  10. Ellen schreef:

    Even een vraagje. Ik vind nergens basterdsuiker? Help 🙂

    1. Anonymous schreef:

      In alle supermarkten te koop zodat ik weet

  11. Anonymous schreef:

    Zit er nog alcohol in als ze gebakken zijn? Ben nog geen 16 dus vandaar

    1. Laura's Bakery schreef:

      De alcohol vervliegt tijdens het bakken, er zit dan dus geen alcohol meer in.

    2. Anonymous schreef:

      Bedankt!!

  12. Renske schreef:

    Laura, wat een leuke site! Nu zit ik vol inspiratie 😉

    Even een vraag over de cakepops. Waar worden die in gebakken, je hebt nu silicone vormen en van die apparaten maar wat gebruik jij hiervoor?

    Groetjes,

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Renske, wat leuk om te horen! Ik gebruik een elektrische cake pop maker van babycakes. Werkt perfect!
      Liefs, Laura

  13. Jantine schreef:

    Is het ook mogelijk om vanillesuiker te gebruiken in plaats van vanille-extract?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan maar je hebt dan wel veel meer nodig omdat extract veel sterker is. Ik zou het eens proberen met 2 zakjes (16 gram). Resultaat/smaak zal wel iets anders zijn.

  14. Siena schreef:

    ik zit al een poosje naar dit recept te kijken, het enige wat me tegenhoud is de zonnebloem olie,
    kun je die niet door roomboter vervangen?
    Ik kan maar geen lekker champagne cupcake/cakepop recept vinden…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je roomboter zou willen gebruiken krijg je ook hele andere verhoudingen, die blijven niet hetzelfde. Ik weet niet wat je tegenhoudt, maar de pops zijn echt heerlijk! gewoon cake balletjes die lekker luchtig zijn en heel fijn en zacht van smaak. Gewoon eens proberen zou ik zeggen, dit is echt een heel lekker recept.

  15. Marja schreef:

    Hoe krijg jij ze zo mooi rond? Ik heb het 1x geprobeerd, maar aan 1 kant zijn ze plat! Moet je daar een speciale bakvorm voor hebben? En…zijn die duur? Dit recept lijkt me namelijk heeeeerlijk en zou ik graag eens willen maken! Maar met die half platte van mij….is dat geen gezicht! Alvast bedankt voor’t beantwoorden. Fijne woensdag verder. 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Marja,
      in dit bericht staat hoe ik mijn cake pops maak: http://www.laurasbakery.nl/review-babycakes-cakepop-maker/
      Inmiddels hebben verschillende merken zo’n apparaat in het assortiment, de werking is hetzelfde.
      Liefs, Laura

  16. Alicia schreef:

    kan je zeg maar ook een pak cake mix en dan de champagne ga voor mijn moeder maken en blijft de smaak dan wel hangen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, maar vervang ander vocht dan door champagne, anders wordt je beslag te vochtig.

  17. teun schreef:

    kan ik ook geen champange gebruiken?

  18. Lisette schreef:

    Zou je er nog een vulling in kunnen doen bv rozijnen of cranberry ?
    Is het zo niet saai?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik vind het niet saai, maar smaken verschillen, je kunt prima nog iets toevoegen.

  19. Ellen schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb ze gemaakt ik heb er alleen cupcakes van gemaakt afgemaakt met champagne botercrème en je prikkers aangepast van 2013 naar 2021( kan ik hier ook een foto plaatsen?)

    Groet Ellen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat superleuk! Je zou een foto kunnen delen op onze FB of Instagram pagina 🙂

      1. Ellen schreef:

        Ga ik doen ?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept