Oreo klokken

Gepost: 31 december 2015 Laatst bewerkt: 5 december 2023
15

oreo klokken 1a

Mijn plannen veranderen regelmatig op het laatste moment, dus ik besloot ook nu weer last minute nog wat te veranderen in de planning. Soms ietwat chaotisch voor mijzelf, maar als ik dan ineens een leuk idee heb wil ik het gewoon gelijk uitvoeren. Eigenlijk was ik van plan om tussen Kerst en Oud en Nieuw alleen hartige hapjes te delen, maar ik kon het niet laten om ook nog een leuk zoet ideetje te laten zien. Oreo’s toverde ik om tot klokken, perfect voor de jaarwisseling dus. Zelf maakte ik de Oreo klokken door er een fondant schildje op te plaatsen, maar bij het bekijken van de foto’s bedacht ik mij ineens dat je ook heel goed één van de koekjes zou kunnen verwijderen. Dan komt de witte vulling tevoorschijn die je ook prima als klok kunt decoreren.

BAKTIP: Met een zwarte eetbare stift teken je eenvoudig de wijzers van de klok op het fondant. 

 

oreo klokken 2a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Oreo klokken

Op zoek naar een lekker koekje voor de jaarwisseling? Dan zijn deze Oreo klokken zeker het proberen waard. Simpel, maar toch wel erg lekker!
Porties: 1 schaal vol

Ingrediënten

 • Oreo’s
 • witte fondant
 • kleine ronde uitsteker
 • parels (groot en klein)
 • eetbare zwarte stift (of kleurstof en een kwastje)

Instructies

 • Rol je fondant dun uit, ik had een lapje van ongeveer 2 millimeter dikte. Steek hier met een uitstekertje cirkels uit die net iets kleiner zijn dan de Oreo koekjes.
 • Plaats 4 grote parels op de locaties van 12, 3, 6 en 9 uur. Als je wilt kun je met kleine pareltjes de tussenliggende tijden aangeven. Laat het fondant nu een beetje aan de lucht drogen, zo kun je straks makkelijker de wijzers tekenen.
 • Ik wachtte ongeveer een half uurtje voor ik weer verder ging. Zet met de stift eerst een klein puntje in het midden van de klok. Vanuit het midden teken je de grote en kleine wijzer van de klok. De kleine wijst naar de 12, de grote zet je iets eerder zodat het bijna 12 uur is.
 • Smeer een beetje glazuur of chocopasta op de Oreo koekjes en bevestig de schildjes erop. Je ziet het, het kan bijna niet simpeler om toch wat te decoreren voor Oud en Nieuw.
Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.

Dit was gewoon alweer het allerlaatste artikel van 2015! Op naar een heel tof 2016 met nog veel meer leuke en lekkere artikelen en recepten.

Hele fijne en goede jaarwisseling allemaal!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Joyce uitgeest schreef:

  Beste Laura,
  Bedankt voor alle lekkere recepten het afgelopen jaar. Ik heb er van genoten.
  Een fijne en gezellige jaarwisseling en voor volgend jaar weer lekker kokkerellen.

  Groetjes Joyce

 2. Margot schreef:

  Wat zijn ze leuk! Jij ook fijne jaarwisseling!

 3. Nicole schreef:

  Wat een schattige klokjes! Erg leuk. Fijne jaarwisseling!

 4. Lianne schreef:

  Wat een leuke klokjes! Bedankt voor alle leuke recepten, en ik gemaakt heb waren ook erg lekker, van het afgelopen jaar! Fijne jaarwisseling en een smakelijk 2016 toegewenst.

 5. Carla schreef:

  Leuk! Ze doen mij een beetje denken aan de klokkoekjes van vorig jaar. Deze zijn denk ik makkelijker te maken!
  Ik wens je een fijne jaarwisseling en een gezond, gelukkig en succesvol 2016 toe!
  Xus,
  Car

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *