Cake bewaren doe je zo!

8

cake bewaren

Ik mag graag een cake bakken. Het liefst een appel-kaneel cake, dat is toch wel mijn favoriet. Het voordeel van cakes is dat ze eenvoudig te bewaren zijn. Je hoeft geen rekening te houden met ruimte in de koelkast en je hoeft het ook niet direct dezelfde dag op te eten. Lees hier hoe je cakes het best kunt bewaren, verpakken en invriezen.

Cake bewaren

Een cake bewaar je dus buiten de koelkast, als je hem in de koelkast bewaart droogt hij uit. Verpak hem in aluminiumfolie en laat hem gewoon op het aanrecht staan of zet hem in eenkastje. Dan blijft hij zeker een week goed. Gebruik je liever geen aluminium folie? Dan kun je de cake ook (in plakjes) in een trommel bewaren.

Cake invriezen

Een cake invriezen is ook geen probleem. Wikkel hem goed in met folie en en verpak de cake nog extra in een plastic zak. Zo kan er geen lucht of vocht bij komen. De cake kun je 3 maanden in de vriezer bewaren.

Op zoek naar het recept voor de cake van de foto? Die staat op Laura’s Bakery: Appel-kaneel cake met noten

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

64 reacties

  1. Femke schreef:

    Hi Laura,

    Kleine vraag. Hoe zit het dan met gebruik van eieren in cake? Want ik dacht net dat als je eieren gebruikt in je cake, je deze wel koel moet bewaren, anders wordt ie snel muf en ‘slecht’

  2. Tip schreef:

    Nog een tip, cake bewaren in een trommel met een plakje brood. De boterham wordt helemaal hard, maar je cake blijft heel lang heel vers. Werkt super.

  3. Marinda schreef:

    Ha Laura,

    Is het belangrijk dat de cake helemaal is afgekoeld? Of maakt dat niet uit. Vaak verkijk je je er op, dan denk je de cake is afgekoeld en dan pak je het in en komt er toch nog warmte van af. Ik ben ook bang dat de cake erg uitdroogt als ik het te lang open laat liggen…of is dat niet zo?

    Groetjes, Marinda

  4. Amber schreef:

    Hi!
    Fijn zulke tips!
    Geldt voor bewaren van red velvet cake hetzelfde? Zit een beetje met de frosting waardoor ik de neiging heb m in de koelkast te zetten maar hij minder klef wordt.
    En brownies, heb heb daar nog een tip voor? In luchtdichte doos doe ik m en niet in de koelkast..

    Groet,
    Amber

  5. Anna schreef:

    Hallo,
    Mag/kan ik bananencake bewaren in plastic folie? Ik heb geen koekjes/cake trommel… De cake is vandaag gebakken, om vrijdag te gebruiken als dessert!

    Grtjs, Anna

  6. Ninke schreef:

    Hoi,

    Sorry, ik las hierboven dat als je je cake bewaard buiten de koelkast je die dan het beste kan bewaren in alumiumfolie. Als je het invriest in folie. Maakt het dan nog uit of het alumiumfolie is of vershoudfolie?

    Groetjes

  7. jb schreef:

    ik heb een cake gekocht van de dirk maar de houdsbaarheids datum is 4 dagen over tijd is de cake dan nog te eten en op basis van wat kan ik zien of de cake oud is want hij ziet en ruikt nog goed

    groetjes

  8. Ik schreef:

    Als je de cake ingevroren hebt gehad en laat ontdooien in de koelkast, proef je dan dat hij ingevroren Is geweest?

  9. Samantha schreef:

    Ik heb ricotta taart met frambozen. Zou ik dit in kunnen vriezen?

  10. Tracey schreef:

    Ik wil een red velvet taart maken. Er zit slagroom in het beslag Hoe lang blijft het dan goed? En hoe moet ik het bewaren?

  11. Janine schreef:

    hoi! ik wil graag deze choco brownies met banaan slagroom maken op maandagavond en dan dinsdag mee naar mijn werk nemen om te trakteren. gaat die slagroom dan inzakken denk je? ik kan de brownies op dinsdag niet in de koelkast bewaren.
    Of zou het beter werken om dinsdagochtend vroeg de slagroom nog toe te voegen?

  12. Ebelke Wagteveld schreef:

    Sinds kort heb ik een heteluchtoven. Cake bakken lukt mij niet. De cake bak ik op 160″ in 60 minuten. De cake rijst perfekt maar gelijk na de baktijd zakt de cake in. Weet u een oplossing?

  13. Patricia schreef:

    Hoe kan je de cake het best bewaren (een dag van tevoren maken) als je wel wilt dat de buitenkant knapperig blijft?

  14. Janneke schreef:

    Ik heb een cake gebakken en wil die graag invriezen, moet ie dan helemaal afgekoeld zijn voordat ik hem invries? En hoe ontdooi ik de cake het beste? In de koelkast of buiten de koelkast? In of uit de folie?

  15. Lenaerts Magda schreef:

    Hoe moet je je cake invriezen? In zijn geheel of al klaar gesneden?

  16. Jeanette schreef:

    Ik heb een cake gebakken en gevuld met botercrème. Ik weet dat een cake beter buiten de koelkast bewaard moet worden, maar met deze warmte? Ben bang dat de lagen van de cake gsan schuiven omdat de botercrème zacht blijft.
    Toch maar in de koelkast bewaren?

  17. Ada schreef:

    Ik wil een Red Velvet met Cream cheese glazuur maken. Kan deze ingevroren worden of in de koelkast bewaard worden? Hoe lang kan dit dan?

  18. Miranda schreef:

    Hoe kan ik een yoghurtcake het beste bewaren als hij net afgekoeld is? In de vorm met een theedoek erover of in aluminium folie?

  19. Veerle Storms schreef:

    Als je de cake hebt ingevroren hoe lang duurt het dan voordat het volledig ontdooit is?

  20. Sarah van den Bergen schreef:

    Ik heb een Swiss roll gemaakt met abrikozenjam. Deze heb ik ingevroren met eerst bakpapier omheen daarna aluminiumfolie omheen.

    na een week uit de vriezer gehaald. Gewoon op de aanrecht laten ontdooien. Helaas was het niet meer luchtig. Wat heb ik verkeerd gedaan? Is het omdat het in bakpapier ingerold is?

  21. Martine schreef:

    Kan ik yoghertcake invriezen?

  22. Judith schreef:

    Hallo ik wil een mokka cake gaan maken, vulling van mascarpone met slagroom. Hoe kan ik die het beste bewaren? Dank je!

  23. Decock monique schreef:

    Ik heb een vraagje aan Laura….
    Als je een millefeuille maakt met bladerdeeg & créme patissierre ,afgewerkt met glazuur,moet je dat in de frigo plaatsen?

  24. Mika schreef:

    Hallo, ik ga vandaag een chocolade cake maken met chocoladeglazuur. Het is bedoeld voor morgen. Hoe kan ik die het beste bewaren? En de cupcakes naturel met wat gesmolten witte chocolade erop. Hoe kan ik die voor morgen bewaren?of is het beter om de cake te maken en morgen pas de glazuur en chocolade erop?

  25. Diana Lockhorst schreef:

    hallo, laura.

    ik maak diverse limoentaarten (cake gevuld met vanillekwark en slagroom) en deze lever ik een dag later af bij de klant. als hier van over is hoe kunnen zij dan deze taarte het beste goed houden i.v.m. opnieuw gebruik 2/3 of 4 dagen later. kan dit ingevroren worden?

  26. Marloes schreef:

    Hi Laura,

    Als ik de kruimelcake met banketbakkersroom (uit je boek) vandaag maak is die dan dinsdag nog lekker? En hoe kan ik hem dan het beste bewaren? Alvast bedankt

  27. Inge van Vulpen schreef:

    Hoi ik wil unicorn cupcakes maken voor verjaardag dochter. Dit doe ik dag van te voren. Maar hoe moet ik de cupcakes met frosting erop bewaren? In koelkast of buiten de koelkast?

  28. Kyra schreef:

    Hoi moet je cake waar yoghurt in zit ook buiten de koelkast bewaren?

  29. Ien schreef:

    Hoi, ik ga een smashcake maken opgespoten met botercreme, kan ik die een dag van tevoren maken?

  30. Kim schreef:

    Hoi Laura,

    Voor het invriezen moet de cake verpakt worden in folie, welke folie moet ik daarvoor gebruiken? Ik kan het niet vinden als antwoord op de vorige reacties waar deze vraag ook is gesteld.

    Gr. Kim.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Vershoudfolie, maar aluminiumfolie werkt ook prima.

  31. hanne schreef:

    Hoi Laura,

    ik zet mijn cupcakes en cake ook nooit in de ijskast.
    Stel dat ik een zaakje wil beginnen en deze dus maak voor anderen, geeft dat dan problemen voor de regels van voedselveiligheid? weet jij dat?
    gr

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik weet niet hoe die regels exact in elkaar steken!

      1. hanne schreef:

        ok geen probleem 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *