Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Brownie wafels

Laura Kieftdoor Laura Kieft
04 oktober 2014
in Brownies & Repen, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

brownie wafels 1a

Wij hebben thuis zo’n tosti ijzer dat echt multifunctioneel is. De platen kunnen verwisseld worden waardoor ik er ook zo een wafelijzer van kan maken. Het was al heel lang geleden dat ik zelf wafels had gemaakt en ik besloot daarom gelijk maar uit te pakken nu de platen weer tevoorschijn waren gehaald. Het werden niet zomaar wafels namelijk. Het werden brownie wafels! Ik wilde dit altijd al eens maken en ik kan eigenlijk niet begrijpen waarom dit zo lang heeft geduurd. Ze zijn namelijk zóó lekker! Had ik al gezegd dat ze ook nog eens heel erg snel klaar zijn en je er heerlijke desserts mee kunt maken? Aan de slag dus!

brownie wafels 2a

brownie wafels 3a

brownie wafels 4a

Recept afdrukken

Brownie wafels

Brownie wafels zijn heel lekker en ook nog eens makkelijk te maken met een wafelijzer. Serveer met een bolletje ijs en karamelsaus als spectaculair dessert!
Porties: 6 wafels

Ingrediënten

  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram fijne tafelsuiker
  • 35 gram muscovado suiker* of donkerbruine basterdsuiker
  • 60 gram pure chocolade
  • 0,5 el stroop
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 50 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder
  • 0,5 tl bakpoeder

Instructies

  • Smelt de boter, chocola, stroop en beide soorten suiker au bain marie. Laat het mengsel afkoelen. Klop ondertussen de eieren en het vanille extract door elkaar.
  • Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe aan de eieren en meng dit tot een glad mengsel. Doe de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij elkaar in een kom en zeef dit bij het mengsel. Spatel tot een mooi egaal beslag.
  • Ik gebruikte zelf een ijslepel om het beslag in het wafelijzer te scheppen. Zo zijn je wafels allemaal even groot.
  • Bak de wafels in 2 minuten. (elk wafelijzer is anders, het kan dus goed dat jouw wafelijzer wat meer tijd nodig heeft voordat ze stevig genoeg zijn)
  • Verwijder de wafels voorzichtig uit het ijzer, ze zijn nog vrij zacht als je ze er uit haalt. Bij het afkoelen worden ze vanzelf steviger en knapperiger. Al zijn ze stiekem wel het lekkerst als je ze nog net een beetje warm eet.
Tips

* muscovado suiker kun je kopen bij de toko

Vet je wafelijzer goed in!

Wil je chocoladewafels maken waarbij je geen enkel risico loopt dat je ze niet goed uit de vorm krijgt? Probeer dan dit recept eens!

Bewaren

In een afgesloten trommel of blik kun je de wafels 5-7 dagen bewaren (buiten de koelkast). Door ze in te vriezen kun je ze tot 3 maanden bewaren.

brownie wafels 5a

Deze brownie wafels zijn perfect om gewoon zo van te smullen, maar je kunt er ook een feestje van maken: serveer ze als dessert met ijs en karamelsaus zoals ik deed!

Vorige post

Volgende post

Jam twisters
10x chalkboard taarten en koekjes

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
18

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
17

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 36

  1. Remy | BakingBeautyNL says:
    6 jaar geleden

    Dit heb ik ook een gedaan met mijn brownie recept. Zo makkelijk en zooooo lekker! Precies zoals je zegt, waarom hebben we dit niet eerder gedaan?

    Beantwoorden
  2. Joke Kieft says:
    6 jaar geleden

    Ze zien er weer zalig uit !!!!!!

    Liefs, mam ❤️

    Beantwoorden
  3. Martine says:
    6 jaar geleden

    Ohhh…. Ziet er echt fantastisch uit…

    Beantwoorden
  4. MySimplySpecial says:
    6 jaar geleden

    Dat ziet er echt heel verleidelijk uit!

    Beantwoorden
  5. nadine says:
    6 jaar geleden

    Hoi ik had een vraagje begrijp ik het nu goed dat je en de boter en suiker en dr stroop en de chocola in een pan moet doen en dan au bai marie ? of alles apart in een pan?
    Groetjes Nadine

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Klopt, alles bij elkaar en dan au bain marie. Je zou het in een pannetje kunnen doen maar zet het vuur dan heel laag en hou het goed in de gaten.

      Beantwoorden
      • Nadine says:
        6 jaar geleden

        Oke dankjewel ik ga ze dalijk maken !

        Beantwoorden
  6. Renate says:
    6 jaar geleden

    Wauw, wat lekker weer. Kan ik al luie bakker het ook met een brownie mix uit de supermarkt doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, ook daar kun je prima wafels van maken

      Beantwoorden
  7. Priscilla says:
    6 jaar geleden

    No way! I need this! Ziet er zo lekker uit.. X

    Beantwoorden
  8. marleen says:
    6 jaar geleden

    Vanmiddag dit recept proberen te maken, maar helaas mislukt. Ze bleven erg zacht in het ijzer met eruit halen. Als ik ze langer bakte verbeterde er niets maar wel een vieze smaak. De restjes proberen te proeven maar waren erg hard net een koekje. Zo jammer had er erg veel zin in. Heb je een idee wat er mis kan zijn gegaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als je ze uit het ijzer haalt zijn ze inderdaad nog zacht. Ik keer het ijzer meestal om boven een rooster want ze laten wel makkelijk los. Daarna worden ze nog iets harder en dan zijn ze uiteindelijk precies goed. Zeker niet te lang doorbakken omdat ze dan verbranden.

      Beantwoorden
  9. elise says:
    6 jaar geleden

    Dat ziet er echt lekker uit! Wat voor stroop heb je gebruikt? En kan je ook vanillesuiker gebruiken ipv extract?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb gewone pannenkoekenstroop gebruikt. Vanillesuiker kan ook, maar is minder sterk qua smaak. Extract is het lekkerst!

      Beantwoorden
  10. Saskia says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze zojuist uitgeprobeerd. Het water stond me zo in de mond dat ik maar gelijk een dubbele portie deeg maakte, maar helaas zijn 10 van de 14 wafels mislukt.
    Ze waren niet in één geheel uit het wafelijzer te halen omdat ze te zacht waren.
    Als ik ze iets langer doorbakte werden ze te donker en proefde je aangebrande suiker.
    De wafels die stukgegaan waren (en dus niet te lang hadden gebakken) waren wel erg lekker dus ik ga het zeker nog eens proberen, maar eerst ga ik een wafelvork aanschaffen, dan krijg ik ze misschien wel in één geheel eruit.
    (Mijn wafelijzer is helaas te fors om even om te kiepen.)

    Beantwoorden
  11. Nicky says:
    5 jaar geleden

    Bij mij hetzelfde resultaat als bij Saskia. Ik heb (ook?) een loodzwaar ouderwets wafelijzer, moeilijk om te keren. Bij mij geen enkel eetbaar, zwart of plakkend. 2 minutengebakken. Heb het nog in en koekenpannetje geprobeerd, ook geen resultaat. Nu maar zien hoe ik de platen weer schoon krijg! Nicky

    Beantwoorden
    • alanna says:
      1 jaar geleden

      Hier juist het zelfde.. zelf met omkeren zouden ze er niet eens uitgekregen.. heb op het wafelijzer arachide olie gesmeerd maar zelf dat hielp niet.. ik denk dat ik het bij gewone wafels ga houden.

      Beantwoorden
      • Nicole says:
        1 jaar geleden

        Ik denk achteraf dat het bij mij kwam door het recept te verdubbelen, misschien geen goede verhouding….

        Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        He wat vervelend! Want ze zijn nog wel zo lekker. Heb je toevallig een wat ouder wafelijzer?

        Beantwoorden
  12. lonneke says:
    4 jaar geleden

    Ze zijn indd zoals de meeste zeggen te zacht om er uit te halen, wafelijzer omkeren lukt perfect .. en ze zijn zo goddelijk!!!!

    Beantwoorden
    • lonneke says:
      4 jaar geleden

      Ps. De vorige keer had ik ipv 2 soorten suiker. Alleen rietsuiker gebruikt + het ei met een klein beetje room door de bloem geroerd daarna het warme ipv. koude mengsel erbij gedaan. Ik weet niet of het hier mee te maken had, maar de wafels waren in het ijzer heel kruimelig en zacht maar eenmaal afgekoeld hadden ze een soort chocolade caramel / cookie textuur. Ook heel lekker!

      Beantwoorden
  13. Marie says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ze net gemaakt zodat mijn zoontje morgen een 4-uurtje heeft op school. Ik heb er maar 25g suiker in gedaan (alles in totaal) en ze waren zo ook al meer dan zoet genoeg! Zeer lekker en als je ze niet te groot maakt en met een wafelvork uithaalt, dan lukt dat perfect! Ik heb met dit recept 8 kleine wafels gebakken.

    Beantwoorden
  14. Lieke says:
    3 jaar geleden

    wat voor stroop gebruik je voor dit recept gewoon stroop voor op de pannenkoeken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Gewoon pannenkoekenstroop inderdaad 🙂

      Beantwoorden
  15. Thijs says:
    3 jaar geleden

    Ik heb dit recept met mijn vriendin uitgeprobeerd maar het wou niet zo lukken. De wafels bleven te zacht en waren onmogelijk om eruit te halen ook onderste boven lukte het niet. Geen idee waar het door komt.

    Groetjes Thijs en Rinske

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het klopt dat ze nog zacht zijn op het moment dat je ze eruit wilt halen, ik gebruikte lange prikkers en vette de platen goed in.

      Beantwoorden
  16. Marlies says:
    1 jaar geleden

    Nou… ook ik krijg ze er met geen mogelijkheid uit… alles in stukken… niet voor herhaling vatbaar, kan net ze goed gewone brownies bakken met ijs en zo serveren…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat vervelend Marlies, dat hebben we nog niet eerder gehoord. Wellicht is het bij jouw wafelijzer nodig om het beter in te vetten?

      Beantwoorden
  17. Marlies says:
    1 jaar geleden

    Heb goed geboterd, en ook minder geprobeerd, verschillende baktijden… maar kreeg ze met geen mogelijkheid heel er uit.. maar lekker waren de stukken wel hoor, want we hebben het wel met ijs en fruit opgesmuld.. 🤫😋😋

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Oh balen zeg 🙁 rot om te horen! Gelukkig was het wel lekker!

      Beantwoorden
  18. Nicole says:
    1 jaar geleden

    Bij mij ook niet uit het ijzer te halen met kantelen van het wafelijzer, ondanks ruim invetten. Bij het open van het ijzer ook twee losse helften ongeacht langere baktijd. Jammer hoor!
    Meer bloem toevoegen voor betere verhouding?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat vervelend. Als je meer bloem toevoegt wordt het vanzelf geen brownie wafel meer, maar een gewone chocolade wafel. Bij mij is het alleen nog nooit mis gegaan.

      Beantwoorden
  19. Evi says:
    8 maanden geleden

    Hier ook hetzelfde verhaal.. geen geheel wafeltje verkregen..alles blijft in het ijzer hangen. Misschien scheelt er toch iets aan het recept? Bij de ingredientenlijst staat er ‘1 ei’ maar bij het recept staat er wel ‘eieren’.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      8 maanden geleden

      Dat is een tikfout aan mijn kant. Het recept klopt zeker, maar zoals ik aangeef kan het soms wat lastig zijn met ze eruit halen. Goed invetten is heel belangrijk. Als je foolproof chocolade wafels wilt is deze misschien iets: https://www.laurasbakery.nl/chocoladewafels/

      Beantwoorden
  20. Annemieke says:
    7 maanden geleden

    Hier hetzelfde probleem helaas als al veel vaker gezegd…😔 Het komt er in 2 stukken uit of in allemaal kleine stukjes, hoe lang of kort ze ook in het wafelijzer zitten… Het lijkt alsof het beslag niet één geheel wordt. Het beslag was ook veel dikker dan op de foto lijkt… Wat gaat er toch mis??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Wat vervelend! En helaas heel lastig om voor mij te bepalen op afstand.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
10x chalkboard taarten en koekjes

10x chalkboard taarten en koekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-1

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-11

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-18

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-17

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan