Bosbessen roomkaas taartjes

6 juni 2015
12

bosbessen roomkaas taartjes

Soms denk ik wel eens dat Pinterest mij een stille hint geeft door bepaalde foto’s steeds maar weer te tonen. Alsof de foto’s roepen “Joehoe, maak mij dan!”. Zo werd ik dus ook steeds herinnerd aan de bosbessen roomkaas taartjes van Just a Taste. Al de eerste keer dat ik ze zag pinde ik ze op een bord met lekkere ideetjes. Daar zou ik nog wel eens mee aan de slag gaan. Maar Pinterest was mijn getreuzel zat en liet de foto de afgelopen dagen zo vaak zien dat ik besloot het niet langer uit te stellen. Met een kleine verandering in het recept maakte ik een eigen versie van deze taartjes met frisse roomkaas en fris-zure bosbessen op een knapperige bladerdeeg bodem. Ideale taartjes als je niet zo veel tijd hebt, want ze zijn lekker snel klaar.

bosbessen roomkaas taartjes

bosbessen roomkaas taartjes

Bosbessen roomkaas taartjes

Deze bosbessen roomkaas taartjes zijn een prima voorbeeld van lekkere frisse taartjes die je supersnel op tafel kunt zetten. Lekker makkelijk!
Porties: 16 taartjes

Ingrediënten

  • 8 velletjes bladerdeeg
  • 185 gram roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • 50 gram suiker
  • 2 tl citroenrasp
  • 2 tl citroensap
  • 175 gram bosbessen (kan uit de diepvries)
  • 1 ei, geklutst

Instructies

  • Haal de velletjes bladerdeeg alvast uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
  • Roer in een kom de roomkaas alvast goed door, dit kan gewoon met een spatel. Voeg de suiker, citroenrasp en citroensap toe, roer tot een glad mengsel.
  • Halveer de plakjes bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het roomkaas mengsel over de plakjes bladerdeeg, een theelepel per plakje is genoeg. Strooi wat bosbessen over de taartjes en smeer de randjes bladerdeeg in met het geklutste eitje.
  • Bak de bosbessen roomkaas taartjes in 16 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Zowel warm als koud zijn deze taartjes heerlijk. Na verloop van tijd wordt het bladerdeeg wel wat zachter, maar door ze even op te piepen in de oven zijn ze zo weer knapperig. Deze hapjes kun je dus al heel goed van te voren maken. Op Handige Baktips lees je hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.

bosbessen roomkaas taartjes

Bron: Just a Taste

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

16 reacties

  1. Anita schreef:

    Je hebt wel gelijk wat die foto’s betreft, als ik deze taartjes zie krijg ik ineens zin om ze te maken. Ze zien er super uit! Ga ze volgende week proberen, eerst van het weekend je aardbei rabarber crumble cake eten die gisteren gemaakt is.
    Het wordt vast een leuk weekend;-)

  2. Laura schreef:

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik denk dan gelijk aan variaties, frambozen, aardbeien, plakjes mango of is dat niet lekker in combinatie met de roomkaas?
    En wordt het bladerdeeg snel zacht? Lijkt mij n heerlijke traktatie voor op mn werk komende week, maar daar hebben we geen oven tot onze beschikking, dus ik kan ze niet opliepen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt prima variëren met allerlei fruit hoor! Lekker juist 😉 Door de roomkaas worden ze redelijk snel zachter, maar ook dan nog lekker hoor. Is het een optie om ze ’s ochtend thuis nog op te piepen/bakken en dan mee te nemen?

      1. Laura schreef:

        ’s Ochtends oppiepen kan, maar voordat het gegeten wordt is het ook n uur of 4 later. Maar dat geeft niet hoor er is zat lekkers op je blog te vinden (of in jouw boekjes)
        Wat is dit toch n heerlijke hobby!

  3. wilma oud schreef:

    Hallo Laura, het is elke dag weer genieten van je blogjes en recepten. Een vraag je nog. Is de verloting van de keukenmachine, waarop we konden meedoen door een reactie achter te laten, al geweest? En zo ja, waar kan ik dat dan terugvinden? Alvast dank voor de genomen moeite. Fijn weekend, groetjes Wilma

  4. Margot schreef:

    Dat ziet er wel erg lekker uit!

  5. Esther schreef:

    Lekker lekker!
    Ik wil ze maken met de diepvries bosbessen, moeten ze van tevoren (helemaal) ontdooien of kunnen ze bevroren in de oven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor, ze kunnen bevroren gelijk in de oven 🙂

  6. Rebecca schreef:

    Hmm wat zien die onwijs lekker uit 😉 Moet ik ook eens maken,

    groetjes rebecca

  7. Leonie schreef:

    Net gemaakt met aardbeien ( mijn kinderen houden niet van bosbessen). Ook lekker. Al vonden ze de aardbeien na het bakken erop leggen lekkerder. Kan allebei goed.

  8. Bas schreef:

    Deze zien er zo lekker uit! Wat een mooie kleur hebben die bessen in contrast met de roomkaas! Lijkt me heerlijk!

  9. Joyce schreef:

    Dit ziet er heerlijk uit! En het lijkt ook zo gemakkelijk en snel te maken. Lijkt me handig voor wanneer er plots onverwacht mensen langs komen.

  10. Esther schreef:

    Dat ziet er heerlijk uit. Mooi is dat hè, zo simpel, maar oh zo lekker! Ik zie hier ook wel een leuke variatie op als traktatie op school voor de kinderen.
    Het bladerdeeg in vierkantjes snijden bijvoorbeeld en dan met verschillende soorten fruit werken. Regenboog taartjes of zo…..

  11. Jantine schreef:

    Ik ga ze met mijn dochter maken om te trakteren, kan dat ook met de roomkaas een dag van te voren? En kan ik het dan buiten de koelkast bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kan zeker een dag van tevoren, hou er rekening mee dat ze wel zacht worden. Je kunt ze buiten de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *