Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Bladerdeeg bakjes met roomkaas vulling

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 januari 2014
in Borrelhapjes, Hartige recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

roomkaas bladerdeeg bakjes 1a

Vorige week liet ik jullie zien hoe je zelf leuke kleine bladerdeeg bakjes kunt maken. Hartstikke leuk om met van alles en nog wat te vullen. Ik vulde ze met mijn favoriete roomkaas mengsel. Hier thuis doen we dit nog wel eens in kleine pasteibakjes of van die kleine kuipjes voor bij de kaasjes op tafel. Heel leuk als klein voorafje bij een diner. Dit keer besloot ik ook de bakjes zelf te maken voor een gezellige film avond met de familie. Ze vielen goed in de smaak deze bladerdeeg bakjes met roomkaas vulling, ik gok zomaar dat deze nog wel vaker gemaakt gaan worden.

roomkaas bladerdeeg bakjes 2a

Ingrediënten (voor 12 hapjes)

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 15 gram geraspte kaas (belegen)
  • 3 plakjes cervelaat, fijngesneden
  • 2 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • peper en zout
  • 3 cherry tomaatjes

Maak de bladerdeeg bakjes volgens de aanwijzingen in dit bericht. De kuipjes kun je al van te voren maken en bewaren in een trommel.

Het roomkaas mengsel is ook heel eenvoudig te maken. Doe de roomkaas, kaas, cervelaat en zongedroogde tomaatjes in een schaal en roer goed door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Doe het mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot je de roomkaas hapjes wilt serveren. Op dat moment knip je het puntje van de spuitzak af en vul je de bakjes met het roomkaas mengsel.

Snij de cherry tomaatjes in vier partjes en plaats bovenop het roomkaas mengsel. Wat ook leuk zal staan is een klein takje peterselie, dat geeft het net even wat meer kleur.

roomkaas bladerdeeg bakjes 3a

Handige en lekkere hapjes dus die je al goed kunt voorbereiden. Zo hoef je op een gezellige avond niet lang in de keuken te staan.

Heb jij de bladerdeeg bakjes al gemaakt? Voor wat van vulling heb jij gekozen?

Liefs Laura PNG

Vorige post

Volgende post

Review Trendy Taarten
Koffiecake met glazuur

Related Posts

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

door Laura Kieft
06 december 2019
0

Ook de hartige recepten zijn dit jaar weer aanwezig in de advent. Waar ik vorig jaar voor Sinterklaas...

Pesto-tomaat kipspiesjes

door Laura Kieft
29 november 2019
2

Ik...

Italiaans sodabread

door Laura Kieft
25 november 2019
7

De laatste tijd maak ik met regelmaat een snel brood thuis. En met snel bedoel ik dat ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 21

  1. Trudy says:
    6 jaar geleden

    Jammie!!! Ziet er weer heerlijk uit!
    Laatst schreef je, dat je onze vragen leuk vind.
    Nu je begrijpt het waarschijnlijk al. Het allereerste Sonja Bakker boek is weer uit de kast gekomen. (Dat gaat toch het snelste bij ons.)
    Heb jij ook leuke hapjes met weinig calorietjes?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hapjes met tomaat/komkommer etc. zijn altijd leuk. Maar écht gezonde dingen zijn op mijn blog (nog?) niet te vinden.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  2. J. says:
    6 jaar geleden

    Hallo
    erg leuk, maar ik vind het altijd moeilijk om zoiets ‘netjes’te eten.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dit zijn kleine bakjes die gemakkelijk in 1 of 2 happen te eten zijn. Echt een fijn formaatje 🙂

      Beantwoorden
  3. Kim says:
    6 jaar geleden

    Wat zien ze er schattig uit! kan goed voorstellen dat ze goed in de smaak vallen!

    Beantwoorden
  4. Jacqueline says:
    6 jaar geleden

    Je maakt elke keer weer zulke mooie dingen die er zo lekker uit zien. Maar ik ben bezig met minder snoepen en dus afvallen,dus ik geniet wel van je foto’s en beschrijvingen. Ik denk dat deze ook te maken zijn met glutenvrij bladerdeeg, dat is dus nog een beperking voor mij, De gluten…..
    Maar ik blijf je lekker volgen, wie weet als ik straks op mijn streefgewicht zit……

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Iedereen is hard aan de slag met goede voornemens inderdaad. Ik ben momenteel meer bezig met glutenvrij bakken, dus wie weet zit er dan wat tussen voor je (vorderingen zijn te volgen op facebook). Succes met het diëten en hopelijk kan je snel alweer iets bakken 🙂

      Beantwoorden
      • Jacqueline says:
        6 jaar geleden

        Laura, leuk dat je reageert op mijn reactie.
        Zet je de recepten straks ook op de site, ik doe namelijk niets met facebook…..

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          De recepten komen uiteindelijk (zodra ze naar tevredenheid lukken) ook op de site hoor!

          Beantwoorden
  5. Lisanne says:
    6 jaar geleden

    Super leuk! Ik heb met oud en nieuw de bakjes gemaakt, het was een groot succes! Ziet er heel chique uit en het is een stuk lekkerder dan een crackertje vind ik 🙂
    Ik heb de ene helft gevuld met zelfgemaakte eiersalade met masalakruiden en currypoeder en de andere helft een mengsel van garnalen en crème fraîche, lekkere combinatie!

    Beantwoorden
  6. Sonja says:
    6 jaar geleden

    En deze zijn ook ernstig lekker….

    Beantwoorden
  7. Dien says:
    6 jaar geleden

    Ik ga de hapjes voor morgenavond maken,fijn dat je alles al ’s middags kunt voorbereiden.
    Ben heel benieuwt wat ze er van vinden.

    Beantwoorden
  8. Janneke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Graag zou ik willen weten welke roomkaas je gebruikt voor deze hapjes, Monchou wellicht?

    Groetjes Janneke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Nee de gewone roomkaas, philadelphia bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
  9. Denise says:
    5 jaar geleden

    Dat ziet er lekker uit!
    Zou ik deze bakjes in de middag al kunnen vullen en dan in de avond als hapje gebruiken? Of zullen de bakjes dan zacht worden?
    En zijn de bakjes gemaakt op cupcake/muffin formaat? Of zou ik de bakjes ook kunnen maken in een kleiner (mini cupcake) formaat? Zodat ik kleinere hapjes kan maken.

    Groetjes Denise

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Deze bakjes zijn gemaakt in een mini muffins vorm, ze zijn dus al klein. Je kunt ze heel goed voorbereiden, maar afhankelijk van de vulling kunnen ze wel wat zachter worden.

      Beantwoorden
  10. gerda says:
    4 jaar geleden

    heb je ook een vulling zonder kaas? een van de gezinsleden houd niet van kaas

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 jaar geleden

      Ik gebruik vaak kaas, maar je kunt het ook weglaten of vervangen door iets wat je wel lekker vindt.

      Beantwoorden
  11. Ria says:
    4 jaar geleden

    Zo meteen ga ik aan de slag met je bladerdeegbakjesrecepten. Wauw mooi woord voor wordfeud ?. Nu nog kiezen welke of misschien allemaal? Alle varianten lijken me heerlijk. Fijne jaarwisseling.

    Beantwoorden
  12. Lieke Engelen says:
    4 jaar geleden

    Laatst heb ik de bladerdeegbakjes gevuld met een mengsel van ( creme Fraiche heel fijn gesneden prei en Blauwader kaas ) dat geeft ook een uitgesproken smaak heerlijk

    Beantwoorden
    • Lieke Engelen says:
      4 jaar geleden

      De gevulde bakjes met de creme fraiche, prei en blauwader kaas moeten wel +/- 10min. in voorverwarmde oven op 180 graden

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom
  • NIEUW  Gisteren is er veel gebeurd  de advent ging van start  er kwam een nieuwe borrel winactie online   n  debakstrijd van december is aangekondigd  Aan de hand van de foto kun je al raden wat het thema is  Ik ben er dol op       Op het blog lees je er alles over   n kun je een kijkje nemen tussen alle heerlijke bananenbroden van de afgelopen Bakstrijd          Nu online  link in profiel    laurasbakery         debakstrijd  bakwedstrijd  soesjes
  • ADVENT  Schandalig lekker waren deze gingerbread madeleines met dulce de leche  Zo lekker dat ik er op een avond 10 van opat  Lekker met de dulce de leche erbij om ze in te dippen  een aanrader wat mij betreft  Ga jij ze ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  madeleines  gingerbread  dulcedeleche  karamel

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Koffiecake met glazuur

Koffiecake met glazuur

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sneeuwster taart

07 december 2019

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

06 december 2019

Kaneelsterren koekjes

05 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer