Bladerdeeg bakjes met roomkaas vulling

Gepost: 6 januari 2014 Laatst bewerkt: 21 augustus 2023

roomkaas bladerdeeg bakjes 1a

Vorige week liet ik jullie zien hoe je zelf leuke kleine bladerdeeg bakjes kunt maken. Hartstikke leuk om met van alles en nog wat te vullen. Ik vulde ze met mijn favoriete roomkaas mengsel. Hier thuis doen we dit nog wel eens in kleine pasteibakjes of van die kleine kuipjes voor bij de kaasjes op tafel. Heel leuk als klein voorafje bij een diner. Dit keer besloot ik ook de bakjes zelf te maken voor een gezellige film avond met de familie. Ze vielen goed in de smaak deze bladerdeeg bakjes met roomkaas vulling, ik gok zomaar dat deze nog wel vaker gemaakt gaan worden.

BAKTIP: De bladerdeeg bakjes zijn eenvoudig te maken met behulp van een mini muffin bakvorm. Het recept vind je hier!

roomkaas bladerdeeg bakjes 2a

BLADERDEEG BAKJES MET ROOMKAAS VULLING

Opslaan
Recept afdrukken

4.34 van 3 stemmen

Bladerdeegbakjes met roomkaas vulling

Een heerlijk recept voor bladerdeeg bakjes met roomkaas vulling. Lekker voor op tafel tijdens een gezellig avondje.
Porties: 12 hapjes

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 15 gram geraspte kaas (belegen)
  • 3 plakjes cervelaat, fijngesneden
  • 2 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • peper en zout
  • 3 cherry tomaatjes

Instructies

  • Maak de bladerdeeg bakjes volgens de aanwijzingen in dit recept. De kuipjes kun je al van te voren maken en bewaren in een trommel.
  • Het roomkaas mengsel is ook heel eenvoudig te maken. Doe de roomkaas, kaas, cervelaat en zongedroogde tomaatjes in een schaal en roer goed door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot je de roomkaas hapjes wilt serveren. Op dat moment knip je het puntje van de spuitzak af en vul je de bakjes met het roomkaas mengsel.
  • Snij de cherry tomaatjes in vier partjes en plaats bovenop het roomkaas mengsel. Wat ook leuk zal staan is een klein takje peterselie, dat geeft het net even wat meer kleur.
Bewaren

Alles over het bewaren van deze bladerdeeghapjes lees je hier!

roomkaas bladerdeeg bakjes 3a

Handige en lekkere hapjes dus die je al goed kunt voorbereiden. Zo hoef je op een gezellige avond niet lang in de keuken te staan.

Heb jij de bladerdeeg bakjes al gemaakt? Voor wat van vulling heb jij gekozen?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

21 reacties

  1. Trudy schreef:

    Jammie!!! Ziet er weer heerlijk uit!
    Laatst schreef je, dat je onze vragen leuk vind.
    Nu je begrijpt het waarschijnlijk al. Het allereerste Sonja Bakker boek is weer uit de kast gekomen. (Dat gaat toch het snelste bij ons.)
    Heb jij ook leuke hapjes met weinig calorietjes?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hapjes met tomaat/komkommer etc. zijn altijd leuk. Maar écht gezonde dingen zijn op mijn blog (nog?) niet te vinden.
      Liefs, Laura

  2. J. schreef:

    Hallo
    erg leuk, maar ik vind het altijd moeilijk om zoiets ‘netjes’te eten.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit zijn kleine bakjes die gemakkelijk in 1 of 2 happen te eten zijn. Echt een fijn formaatje 🙂

  3. Kim schreef:

    Wat zien ze er schattig uit! kan goed voorstellen dat ze goed in de smaak vallen!

  4. Jacqueline schreef:

    Je maakt elke keer weer zulke mooie dingen die er zo lekker uit zien. Maar ik ben bezig met minder snoepen en dus afvallen,dus ik geniet wel van je foto’s en beschrijvingen. Ik denk dat deze ook te maken zijn met glutenvrij bladerdeeg, dat is dus nog een beperking voor mij, De gluten…..
    Maar ik blijf je lekker volgen, wie weet als ik straks op mijn streefgewicht zit……

    1. Laura's Bakery schreef:

      Iedereen is hard aan de slag met goede voornemens inderdaad. Ik ben momenteel meer bezig met glutenvrij bakken, dus wie weet zit er dan wat tussen voor je (vorderingen zijn te volgen op facebook). Succes met het diëten en hopelijk kan je snel alweer iets bakken 🙂

      1. Jacqueline schreef:

        Laura, leuk dat je reageert op mijn reactie.
        Zet je de recepten straks ook op de site, ik doe namelijk niets met facebook…..

        1. Laura's Bakery schreef:

          De recepten komen uiteindelijk (zodra ze naar tevredenheid lukken) ook op de site hoor!

  5. Lisanne schreef:

    Super leuk! Ik heb met oud en nieuw de bakjes gemaakt, het was een groot succes! Ziet er heel chique uit en het is een stuk lekkerder dan een crackertje vind ik 🙂
    Ik heb de ene helft gevuld met zelfgemaakte eiersalade met masalakruiden en currypoeder en de andere helft een mengsel van garnalen en crème fraîche, lekkere combinatie!

  6. Sonja schreef:

    En deze zijn ook ernstig lekker….

  7. Dien schreef:

    Ik ga de hapjes voor morgenavond maken,fijn dat je alles al ’s middags kunt voorbereiden.
    Ben heel benieuwt wat ze er van vinden.

  8. Janneke schreef:

    Hoi Laura,

    Graag zou ik willen weten welke roomkaas je gebruikt voor deze hapjes, Monchou wellicht?

    Groetjes Janneke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee de gewone roomkaas, philadelphia bijvoorbeeld.

  9. Denise schreef:

    Dat ziet er lekker uit!
    Zou ik deze bakjes in de middag al kunnen vullen en dan in de avond als hapje gebruiken? Of zullen de bakjes dan zacht worden?
    En zijn de bakjes gemaakt op cupcake/muffin formaat? Of zou ik de bakjes ook kunnen maken in een kleiner (mini cupcake) formaat? Zodat ik kleinere hapjes kan maken.

    Groetjes Denise

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze bakjes zijn gemaakt in een mini muffins vorm, ze zijn dus al klein. Je kunt ze heel goed voorbereiden, maar afhankelijk van de vulling kunnen ze wel wat zachter worden.

  10. gerda schreef:

    heb je ook een vulling zonder kaas? een van de gezinsleden houd niet van kaas

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik vaak kaas, maar je kunt het ook weglaten of vervangen door iets wat je wel lekker vindt.

  11. Ria schreef:

    Zo meteen ga ik aan de slag met je bladerdeegbakjesrecepten. Wauw mooi woord voor wordfeud ?. Nu nog kiezen welke of misschien allemaal? Alle varianten lijken me heerlijk. Fijne jaarwisseling.

  12. Lieke Engelen schreef:

    Laatst heb ik de bladerdeegbakjes gevuld met een mengsel van ( creme Fraiche heel fijn gesneden prei en Blauwader kaas ) dat geeft ook een uitgesproken smaak heerlijk

    1. Lieke Engelen schreef:

      De gevulde bakjes met de creme fraiche, prei en blauwader kaas moeten wel +/- 10min. in voorverwarmde oven op 180 graden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept