Vorige week liet ik jullie zien hoe je zelf leuke kleine bladerdeeg bakjes kunt maken. Hartstikke leuk om met van alles en nog wat te vullen. Ik vulde ze met mijn favoriete roomkaas mengsel. Hier thuis doen we dit nog wel eens in kleine pasteibakjes of van die kleine kuipjes voor bij de kaasjes op tafel. Heel leuk als klein voorafje bij een diner. Dit keer besloot ik ook de bakjes zelf te maken voor een gezellige film avond met de familie. Ze vielen goed in de smaak deze bladerdeeg bakjes met roomkaas vulling, ik gok zomaar dat deze nog wel vaker gemaakt gaan worden.
BAKTIP: De bladerdeeg bakjes zijn eenvoudig te maken met behulp van een mini muffin bakvorm. Het recept vind je hier!
Bladerdeegbakjes met roomkaas vulling
Ingrediënten
- 3 plakjes bladerdeeg
- 100 gram roomkaas
- 15 gram geraspte kaas (belegen)
- 3 plakjes cervelaat, fijngesneden
- 2 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
- peper en zout
- 3 cherry tomaatjes
Instructies
-
Maak de bladerdeeg bakjes volgens de aanwijzingen in dit recept. De kuipjes kun je al van te voren maken en bewaren in een trommel.
-
Het roomkaas mengsel is ook heel eenvoudig te maken. Doe de roomkaas, kaas, cervelaat en zongedroogde tomaatjes in een schaal en roer goed door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Doe het mengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot je de roomkaas hapjes wilt serveren. Op dat moment knip je het puntje van de spuitzak af en vul je de bakjes met het roomkaas mengsel.
-
Snij de cherry tomaatjes in vier partjes en plaats bovenop het roomkaas mengsel. Wat ook leuk zal staan is een klein takje peterselie, dat geeft het net even wat meer kleur.
Handige en lekkere hapjes dus die je al goed kunt voorbereiden. Zo hoef je op een gezellige avond niet lang in de keuken te staan.
Heb jij de bladerdeeg bakjes al gemaakt? Voor wat van vulling heb jij gekozen?
Jammie!!! Ziet er weer heerlijk uit!
Laatst schreef je, dat je onze vragen leuk vind.
Nu je begrijpt het waarschijnlijk al. Het allereerste Sonja Bakker boek is weer uit de kast gekomen. (Dat gaat toch het snelste bij ons.)
Heb jij ook leuke hapjes met weinig calorietjes?
Hapjes met tomaat/komkommer etc. zijn altijd leuk. Maar écht gezonde dingen zijn op mijn blog (nog?) niet te vinden.
Liefs, Laura
Hallo
erg leuk, maar ik vind het altijd moeilijk om zoiets ‘netjes’te eten.
Dit zijn kleine bakjes die gemakkelijk in 1 of 2 happen te eten zijn. Echt een fijn formaatje 🙂
Wat zien ze er schattig uit! kan goed voorstellen dat ze goed in de smaak vallen!
Je maakt elke keer weer zulke mooie dingen die er zo lekker uit zien. Maar ik ben bezig met minder snoepen en dus afvallen,dus ik geniet wel van je foto’s en beschrijvingen. Ik denk dat deze ook te maken zijn met glutenvrij bladerdeeg, dat is dus nog een beperking voor mij, De gluten…..
Maar ik blijf je lekker volgen, wie weet als ik straks op mijn streefgewicht zit……
Iedereen is hard aan de slag met goede voornemens inderdaad. Ik ben momenteel meer bezig met glutenvrij bakken, dus wie weet zit er dan wat tussen voor je (vorderingen zijn te volgen op facebook). Succes met het diëten en hopelijk kan je snel alweer iets bakken 🙂
Laura, leuk dat je reageert op mijn reactie.
Zet je de recepten straks ook op de site, ik doe namelijk niets met facebook…..
De recepten komen uiteindelijk (zodra ze naar tevredenheid lukken) ook op de site hoor!
Super leuk! Ik heb met oud en nieuw de bakjes gemaakt, het was een groot succes! Ziet er heel chique uit en het is een stuk lekkerder dan een crackertje vind ik 🙂
Ik heb de ene helft gevuld met zelfgemaakte eiersalade met masalakruiden en currypoeder en de andere helft een mengsel van garnalen en crème fraîche, lekkere combinatie!
En deze zijn ook ernstig lekker….
Ik ga de hapjes voor morgenavond maken,fijn dat je alles al ’s middags kunt voorbereiden.
Ben heel benieuwt wat ze er van vinden.
Hoi Laura,
Graag zou ik willen weten welke roomkaas je gebruikt voor deze hapjes, Monchou wellicht?
Groetjes Janneke
Nee de gewone roomkaas, philadelphia bijvoorbeeld.
Dat ziet er lekker uit!
Zou ik deze bakjes in de middag al kunnen vullen en dan in de avond als hapje gebruiken? Of zullen de bakjes dan zacht worden?
En zijn de bakjes gemaakt op cupcake/muffin formaat? Of zou ik de bakjes ook kunnen maken in een kleiner (mini cupcake) formaat? Zodat ik kleinere hapjes kan maken.
Groetjes Denise
Deze bakjes zijn gemaakt in een mini muffins vorm, ze zijn dus al klein. Je kunt ze heel goed voorbereiden, maar afhankelijk van de vulling kunnen ze wel wat zachter worden.
heb je ook een vulling zonder kaas? een van de gezinsleden houd niet van kaas
Ik gebruik vaak kaas, maar je kunt het ook weglaten of vervangen door iets wat je wel lekker vindt.
Zo meteen ga ik aan de slag met je bladerdeegbakjesrecepten. Wauw mooi woord voor wordfeud ?. Nu nog kiezen welke of misschien allemaal? Alle varianten lijken me heerlijk. Fijne jaarwisseling.
Laatst heb ik de bladerdeegbakjes gevuld met een mengsel van ( creme Fraiche heel fijn gesneden prei en Blauwader kaas ) dat geeft ook een uitgesproken smaak heerlijk
De gevulde bakjes met de creme fraiche, prei en blauwader kaas moeten wel +/- 10min. in voorverwarmde oven op 180 graden