Bladerdeeghapjes met geitenkaas en biet

Gepost: 29 december 2018 Laatst bewerkt: 5 juli 2023

BLADERDEEGHAPJES MET GEITENKAAS EN BIET

Ik hoop dat jullie allemaal lekker gaan borrelen met Oud en Nieuw, want daar passen alle recepten sinds Kerst perfect bij. Ik ben dit jaar thuis met Oud en Nieuw en er komt wat familie langs. We gaan niet echt dineren, maar meer de hele avond door borrelen met lekkere hapjes. Ik gok dat er nog wat leuke spelletjes op tafel zullen komen en dat het dan ineens 12 uur is. Dat hebben we een paar jaar geleden gehad, we speelden Monopoly en ik keek toevallig op de klok en zag dat het al 10 voor 12 was, anders waren we er geheid pas achtergekomen bij het horen van vuurwerk haha. Wat die hapjes betreft, deze bladerdeeghapjes met geitenkaas en biet vielen hier heel erg goed in de smaak en waren dan ook zo op. Misschien maak ik ze wel gewoon nog een keer voor de jaarwisseling, daar zal mijn familie vast blij mee zijn!

BLADERDEEGHAPJES MET GEITENKAAS EN BIET

BLADERDEEGHAPJES MET GEITENKAAS EN BIET
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en biet

Deze lekkere hartige bladerdeeghapjes met geitenkaas en biet zijn ideaal voor bij de borrel of als lekkere snack. 
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (vers)
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 gekookte rode biet
  • 2 handjes walnoten
  • honing
  • tijm
  • peper en zout

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit op je werkblad en snijd in 12 stukken (of meer als je kleinere hapjes wilt). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verkruimel de geitenkaas, snijd de biet in blokjes en hak de walnoten in stukjes. Verdeel deze ingrediënten over het bladerdeeg. Maak het af door er wat honing over te drizzelen en tijm, peper en zout over te strooien.
  • Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: Serveer ze gelijk of bewaar maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast. Voor serveren warm je ze in 5-8 minuten weer op, op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. balt nicole schreef:

    Geweldig jouw carrotcake, top

  2. Beatrijs Steegstra schreef:

    Heerlijk Laura!

    Allemaal ingredienten die in mijn keuken staan, inclusief de eigen walnoten en honing van de buren.
    Voor alle onaangekondigde bezoek in 20 minuten op tafel.
    Hartelijk dank voor je onophoudelijke stroom van inspiratie!

    Vriendelijke groeten uit Tsjechie,
    Beatrijs Steegstra

    1. Laura's Bakery schreef:

      Super dit! Geniet ervan.

  3. Joke schreef:

    Ik heb een vegan versie gemaakt van deze voor een pot luck receptie en ze waren super snel op. Simpel, snel, lekker en origineel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept