Bladerdeeghapjes met geitenkaas en biet

29 december 2018
11

Ik hoop dat jullie allemaal lekker gaan borrelen met Oud en Nieuw, want daar passen alle recepten sinds Kerst perfect bij. Ik ben dit jaar thuis met Oud en Nieuw en er komt wat familie langs. We gaan niet echt dineren, maar meer de hele avond door borrelen met lekkere hapjes. Ik gok dat er nog wat leuke spelletjes op tafel zullen komen en dat het dan ineens 12 uur is. Dat hebben we een paar jaar geleden gehad, we speelden Monopoly en ik keek toevallig op de klok en zag dat het al 10 voor 12 was, anders waren we er geheid pas achtergekomen bij het horen van vuurwerk haha. Wat die hapjes betreft, deze bladerdeeghapjes met geitenkaas en biet vielen hier heel erg goed in de smaak en waren dan ook zo op. Misschien maak ik ze wel gewoon nog een keer voor de jaarwisseling, daar zal mijn familie vast blij mee zijn!

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en biet

Deze lekkere hartige bladerdeeghapjes met geitenkaas en biet zijn ideaal voor bij de borrel of als lekkere snack. 
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (vers)
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 gekookte rode biet
  • 2 handjes walnoten
  • honing
  • tijm
  • peper en zout

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit op je werkblad en snijd in 12 stukken (of meer als je kleinere hapjes wilt). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verkruimel de geitenkaas, snijd de biet in blokjes en hak de walnoten in stukjes. Verdeel deze ingrediënten over het bladerdeeg. Maak het af door er wat honing over te drizzelen en tijm, peper en zout over te strooien.
  • Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: Serveer ze gelijk of bewaar maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast. Voor serveren warm je ze in 5-8 minuten weer op, op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. balt nicole schreef:

    Geweldig jouw carrotcake, top

  2. Beatrijs Steegstra schreef:

    Heerlijk Laura!

    Allemaal ingredienten die in mijn keuken staan, inclusief de eigen walnoten en honing van de buren.
    Voor alle onaangekondigde bezoek in 20 minuten op tafel.
    Hartelijk dank voor je onophoudelijke stroom van inspiratie!

    Vriendelijke groeten uit Tsjechie,
    Beatrijs Steegstra

    1. Laura's Bakery schreef:

      Super dit! Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *