Behind the scenes: augustus 2016 #1

Gepost: 16 augustus 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

BTS augustus 1-1.

Daar ben ik weer met een nieuwe behind the scenes! Sinds ik deze updates twee keer per maand plaats besef ik mij nog meer hoe snel de tijd eigenlijk gaat. Wederom waren deze twee weken weer lekker druk. Ze stonden in het teken van de laatste boekdingen en voorbereidingen voor mijn vakantie. Lees snel verder!

Augustus begint met een reisje naar Baarn. Daar zit mijn uitgever en we hadden afgesproken wat dingen rondom de promotie van het boek door te nemen. Rond een uur of 3 was ik weer tuis en verzette nog wat werk voordat ik naar mijn ouders fietste. Samen met hen en mijn zusje gingen we uit eten in IJmuiden bij een Griek. Erg lekker gegeten!

BTS augustus 1-2

Woensdag was een bakdag. Ik stond bijna de hele dag in de keuken en maakte 5 verschillende recepten, dat schoot lekker op. Ik probeer de laatste tijd wekelijks een bakdag in te plannen omdat ik merk dat ik dit toch prettiger vind werken dan 1 of 2 recepten per dag. Het lukt nu eenmaal niet om elke dag in de keuken te staan, en daarnaast heb ik gewoon ook niet elke dag zin om te bakken (ja echt).

BTS augustus 1-8

Donderdagochtend sprak ik met mijn moeder af op de markt. Door de vakantie stonden er niet heel veel kramen, maar mijn favoriete kraam met groenten en fruit voor spotprijzen stond er wel. Voor maar 8 euro nam ik 3 bakken aardbeien, een bos wortels, een kilo cherry tomaten en twee stronken broccoli mee. Mijn konijn Lotje was daar ook erg blij mee, die is gek op aardbeien (zoals je ziet op de foto), wortels en broccoli. ’s Avonds at ik bij mijn ouders meer en plande ik met mijn vader wat we allemaal willen doen als we straks een weekendje naar Londen zijn.

BTS augustus 1-3

Vrijdag stond ik ook weer lekker in de keuken om te bakken. Ik maakte een biscuitrol voor mijn jarige buurvrouw en nam een video op voor mijn YouTube kanaal. Dat waren de Nutella brownies die inmiddels al online staan. Die wilde ik gelijk de volgende dag al online hebben, dus ik begon na het eten met monteren. Ik had mij een beetje vergist in de tijd die hierin ging zitten en was uiteindelijk pas om half twee ’s nachts klaar. Ik gebruikte voor het eerst een ander programma om te monteren, dus daar ging wat meer tijd inzitten dan normaal.

BTS augustus 1-4

Omdat ik niet kan uitslapen was ik zaterdag al vrij vroeg weer wakker. Niet erg, want ik wilde toch een dagje werken om zoveel mogelijk voor te bereiden voor mijn vakantie. Ik was bijna de hele dag bezig met het corrigeren van de derde drukproef van mijn boek. Ik maakte ook nog een recept voor het blog met de berg cherry tomaten die ik eerder op de markt kocht.

BTS augustus 1-9

Zondag probeerde ik een dagje niets te doen voor het werk. Ik ging lekker lunchen met een vriendinnetje bij Villa Westend, waar ik koos voor de club sandwich met pulled pork. ’s Avonds liet ik mij toch weer verleiden en deed een paar werkdingen. Niet heel veel, maar het is soms toch lastig om je werk helemaal los te laten als je vanuit huis werkt (en het werk ook nog eens zo leuk vindt).

Afgelopen week was druk. Ik had mijn week supervol gepland om zo ver mogelijk vooruit te kunnen werken. Op dit moment was mijn planning om nog 1 á 1,5 week door te werken, om daarna lekker 2 weken helemaal niets te doen. Maar goed, met alle boekdrukte die was geweest, moest er nog wel flink wat werk verzet worden. Maandagochtend stond wederom in het teken van boekcorrecties.

En dinsdag ging het boek naar de drukker, jaa! Nu kan ik gewoon echt even niets meer doen aan het boek. Stiekem ook wel heel lekker, want nu kan ik mij echt even voor 100% richten op Laura’s Bakery en Handige Baktips. Ongeveer dan, want ik ben nog wel bezig met voorbereidingen voor de boekpresentatie. Hier was ik dinsdag een groot deel van de dag mee bezig.

BTS augustus 1-7

Woensdag stond ik half 8 ’s ochtends bij mijn zusje voor de deur, we hadden onze laatste vroege zwemsessie voor onze vakanties. En dat vind ik stiekem wel prima, de laatste weken vond ik dat vroege zwemmen even iets te veel van het goede. Ik ben niet het type dat graag z’n wekker om 6:45 uur zet om te gaan sporten haha. Al is het wel heerlijk als je er eenmaal bent en om 9 uur aan je dag kan beginnen terwijl je al gesport hebt en helemaal fris en fruitig bent.

Donderdagochtend stond in het teken van video’s maken, wel een beetje balen dat het zulk rotweer was en dus het grootste deel van de dag eigenlijk te donker was. Het was eind van de ochtend even wat lichter en ik kon dus één van de twee geplande video’s opnemen. Ik maakte een leuke video voor een campagne waar jullie binnenkort meer over horen (en jullie kunnen ook meedoen, yay!). Ik werkte de video en bijbehorende artikelen ook gelijk uit. ’s Avonds zat ik op de bank nog wat artikelen te schrijven en met een half oog naar de Olympische Spelen te kijken.

BTS augustus 1-6

Vrijdagochtend kwam mijn mams op visite en ze nam taart van de bakker op de hoek mee. Kijk, dan laat ik je wel binnen natuurlijk 😛 . We speelden gezellig een potje Catan (het kaartspel) en ik won! ’s Middags zocht ik een berg foto’s van mijn baksels uit en probeerde ook nog wat schrijfwerk te doen. Dat ging wat minder vlot omdat ik door van alles en nog wat afgeleid werd.

BTS augustus 1-5

De volgende dag ging het schrijfwerk gelukkig wel vlot en daar maakte ik dan ook gebruik van. Alle artikelen die ik wilde maken voordat mijn vakantie kan beginnen zijn nu geschreven. Ik moet alleen nog wat foto’s uitzoeken en een video editen. Dan zijn alle artikelen klaar! En mijn nieuwe vloerkleed kwam vandaag binnen. Maakt mijn huiskamer gelijk wat gezelliger. Lotje is er ook erg blij mee en rent vrolijk rondjes en maakte gekke sprongen. Verder was ik in een spelletjes modus, dus ’s avonds at ik bij mijn ouders en speelden we Cluedo (mijn favoriet!) en Ticket to Ride.

Zondag begon ik met artikelen schrijven voor Handige Baktips zodat dat in mijn vakantie ook gewoon doorgaat. Daarna zocht ik de foto’s uit voor de zaterdag geschreven artikelen. En ik maakte deze behind the scenes af die jullie nu lezen.

En nu is mijn vakantie begonnen, heerlijk! Ik wil mijn computer zo min mogelijk aanraken de komende tijd, dus dat betekent dat er ook pas later antwoord komt op jullie bakvragen. De komende twee weken staan in het teken van relaxen, wat klussen in huis, leuke dagjes weg en een weekendje naar Londen! Daarover vertel ik je natuurlijk in de volgende behind the scenes. Tussendoor al op de hoogte blijven? Dan kun je me natuurlijk volgen op Instagram en snapchat (laurasbakery).

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Mischa schreef:

  Ik woon in Driehuis ( een dorp naast IJmuiden)!?

 2. Margot schreef:

  Leuk om te zien weer en geniet van je vakantie!

 3. Carla schreef:

  Leuke blog! Mooi vloerkleed!
  Ik wens je een heel fijne en ontspannen vakantie en veel plezier in Londen!
  Weet je waar konijnen ook dol op zijn? Bleekselderie, eikenblaadjes en wilgentakken!
  En dan bedoel ik bij de eikenblaadjes niet de sla maar de bladeren die aan de eikenboom groeien.
  En ja, de wilgentakken zijn de zogenaamde paastakken.
  Xus,
  Car

 4. Ann Verstreken schreef:

  hallo Laura,
  Al een hele tijd wil ik je eens zeggen hoe leuk, lekker, tof en geweldig ik je mailtjes altijd vind.
  Je boek heb ik al besteld natuurlijk en ik kijk er enorm naar uit.
  Maar je konijntje Lotje vind ik ook heel schattig. Zou het kunnen zijn dat ze (op zen vlaams gezegd) een duitse witoor reus is?
  Groetjes,
  Ann

  1. Laura schreef:

   Wat leuk om te horen, dank je wel 🙂 Lotje heeft van allerlei rassen iets, zelfs de dierenarts durft niet te zeggen waar ze het meest van weg heeft.

 5. Daniëlle schreef:

  Wat een leuk vloerkleed!
  De sandwich met pulled pork ziet er erg lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *