Overzicht: kerstrecepten advent 2016

Gepost: 25 december 2016 Laatst bewerkt: 1 december 2023

kerstrecepten-advent-2016-1b2

Ieder jaar begin ik in de zomer al met het plannen en uitdenken van de kerstrecepten voor december. Sterker nog, de eerste ideeën van de advent van 2016 ontstonden al toen die van 2015 nog bezig was. Het allereerste recept maakte ik begin januari al. Dat was de meringue ijstaart die ik maakte met de overgebleven kransjes van de feestdagen. Maar het echte werk begint meestal toch echt pas in of net na de zomer. Dit jaar liep dat ook weer anders, want ik was namelijk druk bezig met mijn boek in die periode. Het meeste maakte ik nu dus in november en december zelf nog. Ik was zelfs zo fanatiek dat ik alweer drie recepten af heb voor de advent van 2017. En inmiddels heb ik ook al een flinke lijst met ideeën voor volgend jaar Kerst. Een aantal staan zelfs op mijn lijstje voor deze kerstdagen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen toch? Hoe dan ook, het leek mij leuk om alle kerstrecepten van deze advent nog even voor jullie op een rij te zetten. En stiekem vind ik het zelf ook gewoon heel leuk om ze zo allemaal bij elkaar te zien.

kerstrecepten-advent-2016-2

1. Cranberry-sinaasappel koekjes
2. Sterren kaaskoekjes
3. Cranberry eierkoeken

kerstrecepten-advent-2016-3

4. 10 kerstcadeaus voor de zoetekauw
5. Mini kerstboom pizza’s
6. Meringue ijstaart

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Rowan schreef:

  Wat een prachtig overzicht! Je hebt echt heerlijke dingen gebakken! Fijne feestdagen!

 2. Yolanda schreef:

  Bedankt voor je advents, heerlijke recepten stonden er op. Mijn favorieten, de kerstboom brownies en de gevulde broodjes. Fijne feestdagen !

 3. Homemade by Joke schreef:

  Wat was deze heerlijke advent weer fijn om te volgen. Heerlijke dingen voorbij zien komen en omdat ik dichtbij de bron zit ook sommige kunnen proeven ;-). Top dat je dit elk jaar weer doet en misschien doe ik volgend jaar mee met een advent op mijn blog alleen dan om-en-om met iets creatiefs en eetbaars!

  Liefs, mam ♥

 4. Chantal schreef:

  He Laura! Ik ben echt gek van je crumbles! Ik heb al een aantal variaties gehad en iedere keer een groot succes! Zo had ik met kerst een appel-bosvruchten crumble gemaakt en geserveerd met kaneelijs. Iedereen was blij verrast en zat heerlijk te smullen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *