Behind the scenes – april 2016

Gepost: 3 mei 2016 Laatst bewerkt: 24 mei 2023
Behind the scenes – april 2016

We zitten alweer op de derde dag van van mei, maar dan kunnen we prima nog even terugblikken op april toch? Na mijn vele ziek zijn in maart knapte ik eindelijk weer op en kon ik mijn gewone werkschema weer oppakken, heel erg fijn! Ik stond dus redelijk vaak in de keuken om mijn achterstand in te halen, maar had ook nog wat leuke evenementen waar ik heen ging.

April begon vrij rustig. Die rotgriep hakte er toch meer in dan ik had verwacht, dus ik besloot wat meer rust te nemen. Ik wilde er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn. Netflix was mijn beste vriend, maar ik probeerde ook af en toe in de keuken te staan om wat eenvoudige recepten te maken. Toen mijn eetlust weer terug was maakte ik op dinsdag een bagel, geïnspireerd op mijn favoriet van Bagels & Beans. Hij staat al online. De dag erna maakte ik een Mexicaanse wraptaart (recept) omdat mijn zusje en haar vriend kwamen eten. ’s Avonds speelden we het spel Carcassonne.

Op donderdag besloot ik even naar de markt te gaan. Ik nam lekker veel bloemen mee. Voor 3 bossen tulpen en 1 bos hyacinten betaalde ik maar 5 euro. En zoals de bordjes al zeggen, ze staan inderdaad een week. Toen ze gingen hangen heb ik ze toch maar weggehaald 😉 . Ook stond er een leuk kraampje van een molen, hier kocht ik parelsuiker en maïsmeel.

BTS april 2

Vrijdag voelde ik me weer lekker fit en stond ik de hele dag in de keuken. Ik maakte pizza, omelet muffins, eierkoeken, tomaten tapenade en gekruide kikkererwten. Die erwten mislukten jammer genoeg, van binnen waren ze nog zacht en dat was niet lekker. Binnenkort maar eens in de herkansing.

Zondag ging ik langs bij mijn ouders, ik hielp mijn moeder met haar blog die in een nieuw jasje wordt gestoken. We lunchten heerlijk in het zonnetje en hebben ’s middags ook nog wat uurtjes zon gepakt. Dinsdag ging ik met mijn zusje naar de première van TONY in het Ketelhuis in Amsterdam. We kregen een gigantische stortbui op ons hoofd en kwamen jammer genoeg doorweekt aan bij de bioscoop. De docu maakte het helemaal goed, echt een aanrader om te zien!

BTS april 3

Woensdagmiddag bakte ik de verrukkelijke Milka muffins, jammer dat ze alweer op zijn. ’s Avonds ging ik even met Lotje naar de dierenarts. Eigenlijk gingen we voor controle van haar oogje en haar jaarlijkse konijnen injectie (zoals ik ze noem), maar met haar oogje ging het toch minder goed dan gedacht. We gingen uit van een beschadiging, maar het bleek uiteindelijk een parasiet te zijn die bij konijnen best heftig en gevaarlijk kan zijn. We zijn direct begonnen met de behandeling. Elke 5 dagen krijgt ze van de dierenarts een antibiotica injectie en thuis geef ik haar ook twee keer per dag medicijnen. Over een weekje zijn we daar klaar mee. Hoewel haar oog altijd kleiner zal zijn met een vlekje erin, gaat het verder wel al veel beter. Terug van de dierenarts kroop ze lekker onder het dekentje dat nog op de bank lag.

BTS april 4

De rest van de week werkte ik voornamelijk op de computer, weinig interessants wat op foto is vastgelegd. Op maandag ging ik samen met Pauline en Annika naar de Culiperslunch. Hét evenement voor foodies, er stonden zo’n 35 verschillende merken en bedrijven die hun nieuwste producten lieten zien. Ik kwam thuis met deze gigantische goodiebag, je begrijpt dat ik heel blij was dat ik met Pauline mee kon rijden en niet met het OV hoefde te gaan.

BTS april 5

Op dinsdag kreeg ik bezoek van het meisje van Verkade, erg grappig. Ze kwamen hun nieuwe repen laten proeven, heerlijk! ’s Avonds kwam een vriendinnetje eten en ik maakte een schaal vol met lasagne. Woensdag bakte ik deze heerlijke aardbeienvlaai! Het recept staat inmiddels al online.

Donderdag stond er weer een evenement op de planning; Lifestylelab. Ook hier staan verschillende bedrijven om hun producten te laten zien. Heel handig, want op één evenement zie je zo heel veel verschillende nieuwe dingen. Ik ging hier samen met Marieke heen, na het evenement gingen we nog even naar Søstrene Grene. Dit is een Deense winkel die echt van alles en nog wat verkopen. Van dingen voor in de tuin en knutselspullen tot servies en andere leuke dingen voor in de keuken.

Foodnieuws 12-1

Toen ik thuis kwam was ik bekaf en ik had totaal geen zin meer om de keuken in te duiken om nog eten voor mezelf te maken. Ik besloot daarom naar de snackbar te lopen wat resulteerde in een gigantisch bord patat dat ik verrassend genoeg nog helemaal op kreeg ook. Best wel eens lekker om een keertje friet halen. ’s Avonds werd dit gigantische pakket van ZTRDG bezorgd, ik vertel je hier binnenkort nog meer over.

Het weekend had ik een soort van opruimwoede. Stapels tijdschriften die ik nog had liggen heb ik weggegooid, alleen de leuke recepten heb ik eruit gescheurd. Dat ruimde flink op. Bijna twee volle vuilniszakken kon ik weggooien na mijn rondje opruimen en ik ben nog niet klaar. Verder werkte ik alle recepten uit die ik vorige week had gemaakt en maakte een planning voor de komende tijd. Dat vind ik altijd prettig werken, dan weet ik precies wat ik allemaal nog moet/wil maken.

BTS april 6

Koningsdag heb ik niet veel bijzonders gedaan. Ik ben met mijn zusje en haar vriend naar de vrijmarkt geweest en we hebben een rondje op de kermis gelopen. We aten bij mij thuis nog een lekkere oranje tompouce en verder deed ik het rustig aan. Door het weer had ik niet echt zin om veel te ondernemen deze dag.

Donderdag stond ik de hele dag in de keuken om de laatste koekjes voor mijn boek te maken. Dat hoofdstuk is inmiddels helemaal af. Ook bakte ik nog een yoghurtcake met het pak mix dat ik van Koopmans opgestuurd kreeg. Ik was niet heel erg enthousiast en plaatste er een korte review van op Instagram.

BTS april 7

Vrijdagochtend ging ik met mijn vader naar IKEA. Mijn ouders hadden een PAX kast nodig en ik ging mee om te helpen sjouwen. Dat kwam mij goed uit, want ik had ook een lijstje met spulletjes die ik nog nodig had, dat nam ik dus ook gelijk mee. Afgelopen zaterdag ging ik nog naar Santpoort voor de verjaardag van een vriendinnetje wat weer erg gezellig was. Ze had mijn carpaccio wraps gemaakt, yum!

En dat was april gewoon alweer! Mei staat vooral in het teken van bakken voor mijn boek. Ik moet nog best veel maken en daar zal ik veel mee bezig zijn. Wel heb ik ook een paar afspraken staan en zijn er uiteraard ook nog wat dingen die ik voor het blog moet doen. Eind deze maand heb ik een fotoshoot voor het boek (spannend!) en er staan nog wat verjaardagen op de planning. Het belooft een drukke maar leuke maand te worden! Als je al nieuwsgierig bent naar wat ik allemaal doe, kun je mij op Instagram volgen. Daar deel ik veel foto’s van achter de schermen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Joke schreef:

    Hoi lieverd,

    Een druk maar leuk maandje was april voor jou.
    Fijn dat je nu weer helemaal opgeknapt bent en heel veel succes met het bakken voor je boek!

    Liefs, Mam ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *