Behind the scenes: mei 2018

5 juni 2018 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

Mei was leuk, vol en druk. Een maand vol met prachtig weer ook. Dat was niet altijd even handig in combinatie met mijn bakplannen en dat zorgde ervoor dat ik nog niet zover vooruit heb kunnen werken als gehoopt. Naast het vooruitwerken, had ik ook nog een paar leuke afspraak buiten de deur. Prive was ik vooral druk met dingen regelen rondom het huis en ik ging ook nog wat gezellige dagen op pad. Een topmaand dus als je het mij vraagt. Kijk je mee?

Ik eindigde vorige keer op Koningsdag en pak er nu dus nog even het laatste weekend van april bij. Toen ging ik met mijn vader op pad in de duinen bij Wijk aan Zee. Prachtig is het daar. We gingen op de fiets en kwamen ontzettend veel Schotse hooglanders tegen, ook namen we met onze fietsen nog wat mountainbike paden, want waarom niet. Dat had overigens wel een doel, ik ging namelijk mee met mijn vader om te geocachen. Tsja, dan neem je soms routes die je anders niet zou nemen.

Ik had een afspraak in Amsterdam voor een leuke samenwerking waar ik binnenkort denk ik wel meer over kan vertellen als het allemaal rond is. Niet alles zal op het blog terug te zien zijn, maar via social media houd ik jullie zeker op de hoogte. Ik heb er in ieder geval zin in.

Eerste afspraken rondom het huis stonden in het teken van het koopcontract tekenen en het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring. Die waren na elkaar gepland, wel zo handig. En zo leuk om weer even in het huis te kunnen kijken! Omdat ik veel vragen kreeg over het aanvragen van een hypotheek als ondernemer zal ik even kort toelichten hoe het bij mij ging. Ik las de meest erge scenario’s online en was dus ook op het ergste voorbereid, maar uiteindelijk liep het echt ontzettend soepel.

Van tevoren had ik aan de hand van mijn jaarcijfers van de afgelopen jaren al laten berekenen wat ik kon lenen. Houd er rekening mee dat dit kan veranderen en ga niet tot het uiterste als je weet dat je zelf geen buffer hebt (je kunt het risico nemen natuurlijk, maar ik speel liever op safe). Ik liet begin januari alles berekenen en begin mei ging ik weer langs, was toch zo’n 10.000 euro minder wat ik aan hypotheek kon krijgen door veranderende regels, etc.. Zorg verder dat je al je papieren op orde hebt en lever alles (goed!) aan waar om wordt gevraagd. Op vrijdag werd het verzoek ingediend bij de bank en op woensdag had ik al akkoord. Het ging echt supersnel, ook omdat ik alles goed had aangeleverd.

Dus ja, het is lastiger om als ondernemer een hypotheek te krijgen door alle regels die strenger zijn. Maar als je eenmaal weet wat mogelijk is, dan is het echt zo geregeld. Mits je alles goed aanlevert dus.

Mijn ouders waren jarig en ik bakte de muffins voor de visite. Ik vind het altijd heerlijk om muffins te bakken. Lekker makkelijk en je kunt alle smaken maken die je maar wilt. De stroopwafel muffins staan al online!

Ik ging langs bij de GGD voor nog een extra vaccinatie voor mijn vakantie. Ik ga weer naar Zuid-Afrika deze zomer, maar omdat ik nu ook naar Swaziland ga had ik een extra vaccinatie nodig.

Ik doe vrijwilligerswerk voor de knaagdierenopvang hier in Haarlem en daar ging ik even naar toe. Een van de chinchilla’s die daar zit was een dag eerder bevallen van een tweeling. Dat is bijzonder bij deze diertjes en ik heb dus een hele serie foto’s gemaakt. Kijk nou wat een lieverds! Ze verschillen ook ontzettend in grootte, maar met beide kinders gaat het gelukkig goed.

Mijn zusje is vrij op maandagen en ik wisselde mijn dagen even om zodat we samen een dagje de stad in konden. We begonnen heerlijk op het terras met verkoelende drankjes en een lekkere lunch.

Ik ging aan de bak voor de koekjesweek! Ik heb de mazzel dat bijna al mijn baksels gelijk de eerste keer lukken, maar met deze koekjesweek ging dat even compleet anders. Het was niet dat ze compleet mislukten, maar veel recepten hadden toch meer aanpassingen en extra bakrondes nodig dan gedacht. Deze krakelingen gingen wel gelijk goed gelukkig.

Op een andere bakdag (weer voor de koekjes haha) vulde ik een spuitzak. Lot was er al snel bij, want als er iets kraakt zou dat natuurlijk ook zomaar iets lekkers voor haar kunnen zijn 😛 .

Ik klopte ook nog wat eiwitten even mooi stijf, deze waren voor de kokosmakronen van de koekjesweek.

Hoewel mijn moeder haar verjaardag voor familie al had gevierd, gingen we op haar echte verjaardag nog even gezellig barbecuen met elkaar. Mijn eerste bbq van het jaar!

Een dag later was het tijd voor de volgende barbecue. Met aan aantal reisgenootjes van mijn reis naar Zuid-Afrika vorig jaar hadden we afgesproken voor een gezellige middag en avond. Iedereen nam wat lekkers mee, ik zorgde uiteraard voor taart. En kijk nou even hoe prachtig we zaten, heerlijk al dat groen zo rond je huis.

Begin dit jaar begon ik aan de uitdaging om goede pasteis de nata te bakken. Dat ging twee keer mis en toen was ik er stiekem even klaar mee. Nu deed ik een derde poging bij mijn ouders omdat hun oven heter gezet kan worden. En ja hoor, dat maakte het verschil! Ze lukten nu eindelijk, het recept komt snel online.

Een dag later stond ik thuis weer in de keuken om een serie recepten te maken. Ik kwam minder ver dan gehoopt, want het weer werkte niet mee. Er hing onweer in de lucht en het was warm. Mijn slagroom schoot al snel in de schift en werd boter, precies op een dag dat je voor een aantal recepten slagroom nodig hebt. Ik stopte dus al snel en deed de rest een dag later toen het wel allemaal goed ging. Het enige recept dat ik wel kon afmaken was met de roze Ruby chocolade, ook die komt snel online.

En dat was mei, ik vond het een heerlijke maand. Juni wordt ook leuk. Ik zal voornamelijk keihard werken met het vooruitzicht van vakantie, een verhuizing en twee werktrips naar het buitenland daarna. En ik ben al allerlei dingen aan het regelen voor de verhuizing straks. Ik heb ook nog wat gezellige dagen buiten de deur gepland staan waar er vast nog meer bij gaan komen. Daar zit onder andere een trip naar Newcastle tussen met Lian, daar heb ik heel veel zin in!

Ik houd je tussendoor natuurlijk ook op de hoogte van al mijn (bak)avonturen op Instagram, en anders lees je volgende maand hier weer een samenvatting 😉 .

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Carin schreef:

  Kan je door witte callebout wat levensmiddelen kleurstof doen voor de kleur. Gr carin

  1. Laura Kieft schreef:

   Dat kan, maar dan moet je wel kleurstoffen op oliebasis gebruiken.

 2. Hallo Laura

  Een vraagje. Waar kun je bakringen kopen van doorsnede 7 cm?

  Bij voorbaat dank.

  Groetjes Marianne Jorissen.

  1. Laura Kieft schreef:

   Volgens mij heeft Bouwhuis zo’n beetje alle maten.

 3. Shirley schreef:

  Watceen gezellig stukje weer. Lijkt me zo leuk om eens samen te bakken of een workshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

stem op Laura's Bakery als website van het jaar

Laura’s Bakery is genomineerd voor Website van het jaar! Stem jij op ons om deze felbegeerde prijs te winnen? Je maakt daarbij kans op mooie prijzen!

Stemmen