Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Behind the scenes: mei 2018

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 juni 2018
in Behind The Scenes, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Mei was leuk, vol en druk. Een maand vol met prachtig weer ook. Dat was niet altijd even handig in combinatie met mijn bakplannen en dat zorgde ervoor dat ik nog niet zover vooruit heb kunnen werken als gehoopt. Naast het vooruitwerken, had ik ook nog een paar leuke afspraak buiten de deur. Prive was ik vooral druk met dingen regelen rondom het huis en ik ging ook nog wat gezellige dagen op pad. Een topmaand dus als je het mij vraagt. Kijk je mee?

Ik eindigde vorige keer op Koningsdag en pak er nu dus nog even het laatste weekend van april bij. Toen ging ik met mijn vader op pad in de duinen bij Wijk aan Zee. Prachtig is het daar. We gingen op de fiets en kwamen ontzettend veel Schotse hooglanders tegen, ook namen we met onze fietsen nog wat mountainbike paden, want waarom niet. Dat had overigens wel een doel, ik ging namelijk mee met mijn vader om te geocachen. Tsja, dan neem je soms routes die je anders niet zou nemen.

Ik had een afspraak in Amsterdam voor een leuke samenwerking waar ik binnenkort denk ik wel meer over kan vertellen als het allemaal rond is. Niet alles zal op het blog terug te zien zijn, maar via social media houd ik jullie zeker op de hoogte. Ik heb er in ieder geval zin in.

Eerste afspraken rondom het huis stonden in het teken van het koopcontract tekenen en het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring. Die waren na elkaar gepland, wel zo handig. En zo leuk om weer even in het huis te kunnen kijken! Omdat ik veel vragen kreeg over het aanvragen van een hypotheek als ondernemer zal ik even kort toelichten hoe het bij mij ging. Ik las de meest erge scenario’s online en was dus ook op het ergste voorbereid, maar uiteindelijk liep het echt ontzettend soepel.

Van tevoren had ik aan de hand van mijn jaarcijfers van de afgelopen jaren al laten berekenen wat ik kon lenen. Houd er rekening mee dat dit kan veranderen en ga niet tot het uiterste als je weet dat je zelf geen buffer hebt (je kunt het risico nemen natuurlijk, maar ik speel liever op safe). Ik liet begin januari alles berekenen en begin mei ging ik weer langs, was toch zo’n 10.000 euro minder wat ik aan hypotheek kon krijgen door veranderende regels, etc.. Zorg verder dat je al je papieren op orde hebt en lever alles (goed!) aan waar om wordt gevraagd. Op vrijdag werd het verzoek ingediend bij de bank en op woensdag had ik al akkoord. Het ging echt supersnel, ook omdat ik alles goed had aangeleverd.

Dus ja, het is lastiger om als ondernemer een hypotheek te krijgen door alle regels die strenger zijn. Maar als je eenmaal weet wat mogelijk is, dan is het echt zo geregeld. Mits je alles goed aanlevert dus.

Mijn ouders waren jarig en ik bakte de muffins voor de visite. Ik vind het altijd heerlijk om muffins te bakken. Lekker makkelijk en je kunt alle smaken maken die je maar wilt. De stroopwafel muffins staan al online!

Ik ging langs bij de GGD voor nog een extra vaccinatie voor mijn vakantie. Ik ga weer naar Zuid-Afrika deze zomer, maar omdat ik nu ook naar Swaziland ga had ik een extra vaccinatie nodig.

Ik doe vrijwilligerswerk voor de knaagdierenopvang hier in Haarlem en daar ging ik even naar toe. Een van de chinchilla’s die daar zit was een dag eerder bevallen van een tweeling. Dat is bijzonder bij deze diertjes en ik heb dus een hele serie foto’s gemaakt. Kijk nou wat een lieverds! Ze verschillen ook ontzettend in grootte, maar met beide kinders gaat het gelukkig goed.

Mijn zusje is vrij op maandagen en ik wisselde mijn dagen even om zodat we samen een dagje de stad in konden. We begonnen heerlijk op het terras met verkoelende drankjes en een lekkere lunch.

Ik ging aan de bak voor de koekjesweek! Ik heb de mazzel dat bijna al mijn baksels gelijk de eerste keer lukken, maar met deze koekjesweek ging dat even compleet anders. Het was niet dat ze compleet mislukten, maar veel recepten hadden toch meer aanpassingen en extra bakrondes nodig dan gedacht. Deze krakelingen gingen wel gelijk goed gelukkig.

Op een andere bakdag (weer voor de koekjes haha) vulde ik een spuitzak. Lot was er al snel bij, want als er iets kraakt zou dat natuurlijk ook zomaar iets lekkers voor haar kunnen zijn 😛 .

Ik klopte ook nog wat eiwitten even mooi stijf, deze waren voor de kokosmakronen van de koekjesweek.

Hoewel mijn moeder haar verjaardag voor familie al had gevierd, gingen we op haar echte verjaardag nog even gezellig barbecuen met elkaar. Mijn eerste bbq van het jaar!

Een dag later was het tijd voor de volgende barbecue. Met aan aantal reisgenootjes van mijn reis naar Zuid-Afrika vorig jaar hadden we afgesproken voor een gezellige middag en avond. Iedereen nam wat lekkers mee, ik zorgde uiteraard voor taart. En kijk nou even hoe prachtig we zaten, heerlijk al dat groen zo rond je huis.

Begin dit jaar begon ik aan de uitdaging om goede pasteis de nata te bakken. Dat ging twee keer mis en toen was ik er stiekem even klaar mee. Nu deed ik een derde poging bij mijn ouders omdat hun oven heter gezet kan worden. En ja hoor, dat maakte het verschil! Ze lukten nu eindelijk, het recept komt snel online.

Een dag later stond ik thuis weer in de keuken om een serie recepten te maken. Ik kwam minder ver dan gehoopt, want het weer werkte niet mee. Er hing onweer in de lucht en het was warm. Mijn slagroom schoot al snel in de schift en werd boter, precies op een dag dat je voor een aantal recepten slagroom nodig hebt. Ik stopte dus al snel en deed de rest een dag later toen het wel allemaal goed ging. Het enige recept dat ik wel kon afmaken was met de roze Ruby chocolade, ook die komt snel online.

En dat was mei, ik vond het een heerlijke maand. Juni wordt ook leuk. Ik zal voornamelijk keihard werken met het vooruitzicht van vakantie, een verhuizing en twee werktrips naar het buitenland daarna. En ik ben al allerlei dingen aan het regelen voor de verhuizing straks. Ik heb ook nog wat gezellige dagen buiten de deur gepland staan waar er vast nog meer bij gaan komen. Daar zit onder andere een trip naar Newcastle tussen met Lian, daar heb ik heel veel zin in!

Ik houd je tussendoor natuurlijk ook op de hoogte van al mijn (bak)avonturen op Instagram, en anders lees je volgende maand hier weer een samenvatting 😉 .

Vorige post

Volgende post

Sinaasappel curd
Bladerdeeg plaattaart met fruit

Related Posts

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft
01 januari 2021
0

...

Laura’s Bakery 10 jaar

Mijn 2020

door Laura Kieft
31 december 2020
5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet...

Printable: bladerdeegstengels

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft
28 december 2020
0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 5

  1. Carin says:
    3 jaar geleden

    Kan je door witte callebout wat levensmiddelen kleurstof doen voor de kleur. Gr carin

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, maar dan moet je wel kleurstoffen op oliebasis gebruiken.

      Beantwoorden
  2. Marianne Jorissen says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura

    Een vraagje. Waar kun je bakringen kopen van doorsnede 7 cm?

    Bij voorbaat dank.

    Groetjes Marianne Jorissen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Volgens mij heeft Bouwhuis zo’n beetje alle maten.

      Beantwoorden
  3. Shirley says:
    3 jaar geleden

    Watceen gezellig stukje weer. Lijkt me zo leuk om eens samen te bakken of een workshop

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Bladerdeeg plaattaart met fruit

Bladerdeeg plaattaart met fruit

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-6

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan