Behind the scenes: juni #2 + juli #1 2018

Gepost: 16 juli 2018 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

Een hele goedemorgen allemaal! Of middag/avond/nacht natuurlijk, afhankelijk van wanneer je dit leest 😉 . Het is alweer tijd voor een nieuwe behind the scenes. Dit keer van het laatste stukje juni waarin ik met Lian naar Newcastle ging. En ik deel de eerste helft van juli ook al met jullie. Dat stond voornamelijk in het teken van werken. Ik zocht een gigantische berg foto’s uit en schreef heel veel artikelen. Ik werkte gelukkig niet alleen maar, want ik ging ook nog lekker op pad in de duinen, plofte bij mijn ouders in de tuin en was bezig met dingen voor het huis. Kijk je mee?

Na de laatste werkdingen gedaan te hebben was ik er klaar voor om een paar dagen naar het buitenland te gaan. In totaal zou ik 5 dagen weg zijn en ik besloot dat ik alles in een rugzak kwijt wilde, voor deze reis was dat een stuk makkelijk. Het was even passen en meten (en vooral niet teveel meenemen), maar het lukte prima. Ik stuurde deze foto van mijn hutkoffer naar Lian die op dat moment al in de trein zat naar Amsterdam

We spraken af op het station en lunchten in de buurt nog even wat. Daarna pakten we de shuttlebus die ons naar de haven in IJmuiden bracht. En ja hoor, de ferry van DFDS lag daar al op ons te wachten. Snel door de douane en we konden op zoek naar onze hut. Voor de duidelijkheid: we gingen op uitnodiging mee op deze toffe trip. Ter plekke in Newcastle hebben we overigens wel alles zelf bedacht. Al mijn (food) tips voor deze stad deelde ik vorige week al met jullie in dit artikel.

Lang bleven we niet op de kamer, want we gingen op onderzoek uit. Genieten van het zonnetje op het dek en daarna van een heerlijk biefstuk in het a la carte restaurant. Hoewel het heerlijk was, misten wij zelf nog wel wat groenvoer bij de maaltijd. Maar in Engeland merkten we ook al vrij vlot dat ze daar niet tot nauwelijks aan doen haha.

De volgende ochtend kwamen we aan in Newcastle! Na ons opgefrist te hebben in het hotel gingen we met de metro naar Jesmond Dene House voor een fantastische afternoon tea.

De volgende dag was de afternoon tea gezakt en paste er meer lekker eten in onze magen. We gingen onder andere langs bij Violets voor het ontbijt en keken onze ogen uit bij The Great British Cupcakery.

We eten ons natuurlijk niet alleen maar door een stad heen. Lian en ik vinden het beide ook leuk om de stad zelf ook te ontdekken. In het geval van Newcastle betekent dat vooral dat je héél véél kunt winkelen. Hebben wij ook even gedaan, maar met beperkte bagageruimte wilden we niet al te veel mee terugnemen (volgende keer gewoon met een lege tas erheen dus 😉 ). Wat ik erg leuk vond was het gebied rondom de Tyne. Daar kun je lekker een stukje lopen en je hebt een prachtig uitzicht.

De laatste dag deden we ’s ochtends een tour door ondergrondse tunnels die in de oorlog werden gebruikt om te schuilen. Was erg leuk en bijzonder om te doen. Ik zie nu pas dat ik hier helemaal geen foto’s van heb gemaakt. Maar stel je voor dat we met een bouwhelm op ons hoofd en een grote zaklamp in de hand deze grotten ingingen waar ons allerlei verhalen werden verteld.

Na deze tocht hebben we nog even heerlijk geluncht en was het alweer tijd om naar de haven te gaan. Eenmaal op zee werden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang, kijk nou hoe mooi! Wil je meer info over deze leuke trip en overtocht? Lees dan even dit artikel met mijn tips dat vorige week online kwam (of check hier de site van DFDS).

In het weekend ging ik weer eens barbecuen. Ik heb nog nooit zo vaak gebarbecued als dit jaar geloof ik. Je kan het slechter treffen 😉 .

Met alle bakdagen van de laatste tijd had ik natuurlijk heel erg veel foto’s die uitgezocht moesten worden. Daar ging ik dus mee aan de slag. Ik gebruikte nu een ander bewerkingsprogramma dan ik voorheen gebruikte en ik kwam er niet helemaal uit. Dus appte ik Lian (die het programma ook gebruikt) of zij wist wat ik hiermee moest. Voordat ik het wist zaten we te facetimen en loodste Lian mij door het programma heen. Hoe fijn!

Mijn moeder was foto’s van vroeger aan het doorspitten en appte deze door in onze familie app. Zó leuk om te zien! Ik had vroeger een verzorgpony en was een echt paardenmeisje. Nog steeds wel trouwens, ik blijf er een zwak voor houden. Jammer genoeg heb ik al lang geen paard meer gereden, maar ik hoop dit op vakantie misschien weer eens te kunnen doen. Althans, ik weet dat er een locatie is waar als het goed is deze mogelijkheid is.

Na hard gewerkt te hebben was ik mijn concentratie echt even helemaal kwijt. Uit ervaring weet ik dat ik dan beter even compleet iets anders kan gaan doen, dus ging ik naar mijn ouders waar ik even lekker in de tuin ging zitten. Heerlijk!

Het weekend ging ik met mijn vader naar de duinen toe. Hij om te geocachen, ik vooral om mijn camera’s te testen. Camera’s ja, ik heb van Nikon tijdelijk de B700 te leen, die mij voor mijn vakantie straks ideaal lijkt vanwege het grote zoombereik zonder dat ik met meerdere lenzen moet sjouwen. Omdat ik niet op vakantie wil gaan zonder ervaring te hebben met een camera kon ik hem nu vast mooi even testen en de instellingen helemaal juist krijgen. Bovenstaande foto’s zijn met deze camera gemaakt trouwens. Ik vergeleek de camera op sommige plekken met de andere compactcamera die ik heb (Panasonic TZ100) om verschillen te kunnen zien, dat vind ik altijd erg interessant om te zien.

Ik hakte eindelijk de knoop door wat betreft kleuren voor op de muur in mijn nieuwe huis. De witte kleur had ik vrij snel bepaald, maar een mooie lichtgrijze tint vond ik lastiger. Na wat twijfelen tussen 2 kleuren hakte ik de knoop door, weer iets dat ik kan afvinken.

De rest van vorige week maakte ik vrijwel geen foto’s. Ik was voornamelijk achter de computer te vinden om een hele berg artikelen te schrijven voor de vakantie- en verhuisperiode. Op behind the scenes artikelen na, ben ik tot en met eind augustus helemaal klaar wat artikelen betreft. Zo fijn! Deze week staat vooral in het teken van vakantievoorbereidingen en het huis in orde maken voor de oppas. Ik heb nog geen idee of en in hoeverre ik tijdens mijn vakantie een update deel, maar als die er komt is het op Instagram. Volg mij daar dus om niets te missen 🙂 . De grote update volgt daarna met lekker veel foto’s gok ik zomaar!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *