Behind the scenes: april 2018

Gepost: 29 april 2018 Laatst bewerkt: 20 juni 2023
0

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Vandaag een samenvatting van al mijn avonturen in april! We beginnen nog even met een terugblik op de paasdagen en ik geef je een kijkje achter de schermen bij mijn bakdagen. Ik ging ook nog een dag naar Eindhoven voor een campagne, ging lekker uit eten en had een leuk event op de planning staan. En het leukst van deze maand? Dat ik mijn droomwoning vond! Yes, eindelijk heb ik een huis gevonden! Het was best een volle maand als ik zo terugblik. Lees je mee?

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

De maand begon op 1 april. Pasen uiteraard, maar ook de dag dat ik De Bakstrijd lanceerde! Ik vond het best spannend en was heel benieuwd hoe het ontvangen zou worden, maar al snel bleek dat ik mij druk maakte om niets. De enthousiaste reacties stroomden binnen, zó leuk!

Overdag stond ik verder nog in de keuken om hapjes te maken, onder andere de abrikozen hapjes die afgelopen week online kwamen. ’s Avonds ging ik naar mijn ouders voor een heerlijke gourmet.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Tweede paasdag gingen we brunchen bij mijn zusje, ik ben dol op dit soort uitgebreide ontbijtjes. Waar de meeste mensen de avondmaaltijd als favoriete maaltijd van de dag hebben, is dit bij mij het ontbijt. Ik heb zitten smullen.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Een paar dagen na Pasen was het weer tijd voor een bakdag! Ik maakte onder andere de fantastisch lekkere pretzels. Afgelopen week heb ik de laatste opgegeten, dus ik ga binnenkort maar weer een nieuwe voorraad maken die ik kan invriezen. Vanuit de vriezer warm ik ze in de oven zo’n 10 minuten op en dan is het net alsof ze net vers gebakken zijn. Heerlijk!

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Ik probeer op een bakdag altijd netjes te werken, wat ik niet meer nodig heb gaat aan de kant of in de vaatwasser. Ik probeer zoveel mogelijk tussendoor op te ruimen, maar aan het eind van de dag is het toch altijd weer chaos. Dan maak ik de baksels klaar voor de fotografie en op dat moment stopt het tussendoor opruimen bij mij, dan wil ik racen tegen het licht voor goede foto’s. Gelukkig is het ook altijd vrij vlot weer opgeruimd 😉 .

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Even wat konijnenspam, gewoon omdat ik het niet kan laten haha. In de dierenwinkels is altijd weinig leuk speelgoed te vinden, dus eens in de zoveel tijd bestel ik dat online. Lot vindt het altijd erg interessant als er weer een doos binnenkomt (al vindt ze elke doos interessant). Van een aantal dingen in deze doos is inmiddels al niets meer over.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Afgelopen maand bestond Laura’s Bakery alweer 8 jaar! Daarom maakte ik een spectaculaire cijfertaart als verjaardagstaart. Van het proces maakte ik een hele serie stap voor stap foto’s, dat betekende dat ik op mijn knieën deze taart aan het afmaken was. Ik vond het echt heel erg leuk om deze taart te maken.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Met vriendin Chanou ging ik een dagje naar Utrecht. We genoten van het zonnetje op de terrasjes en in de boekenwinkel zetten we mijn boeken nog even in de spotlight. Die van Mariette legde ik er ook naast. Kon het niet laten 😉 .

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Het was ook weer tijd voor de jaarlijkse culiperslunch! Het jaarlijkse evenement waar de culinaire pers zich verzamelt om kennis te maken met allerlei producten en merken. Ik maakte ook kennis met allerlei producten die pas enkele weken later verkrijgbaar zijn. De Old Amsterdam bitterballen van Kwekkeboom bijvoorbeeld. Voor uit de oven! Ik kan dus echt niet wachten tot die in de winkel liggen en vrees dat ik zo’n hele zak in mijn eentje kan verorberen. Eenmaal thuis pakte ik een gigantische goodiebag uit en waren mijn kasten weer tot de nok toe gevuld (en hoefde ik voorlopig geen boodschappen meer te doen).

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Later die week testte ik thuis even twee recepten voor ter voorbereiding op de volgende dag. Ik kon er ook gelijk mee lunchen, dus dat was perfect!

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Een dag later vertrok ik al vroeg richting Eindhoven, samen met Mariette. Er ging natuurlijk weer van alles mis met het OV en uiteindelijk waren we een uur later dan gepland op bestemming. Bij Sandra thuis gingen we werken aan een hele toffe campagne voor Hero. Normaal maken we onze recepten los van elkaar, maar dit keer besloten we de handen ineen te slaan voor een spectaculair resultaat (al zeg ik het zelf). Je ziet volgende week!

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Ik vind het heerlijk om boeken te lezen, maar de laatste weken (maanden?) had ik er de rust niet voor om rustig te zitten met een boek en mij hierop te focussen. De laatste tijd gaat dat wel weer en pak ik regelmatig een moment. ’s Avonds op de bank, of lekker buiten in het zonnetje. Lot staart mij dan meestal aan voor aandacht. Of ze zit naast me op de bank en blijft net zo lang tegen mijn arm duwen tot ze die aandacht krijgt. Slim beestje wel 😉 .

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Na een paar huisbezichtigingen deze week ging ik met mijn zusje de stad in om even op het terras te zitten en daarna te kaasfonduen. Heerlijk vind ik dat. Daarna shopten we nog even in de stad en namen ons toetje later op de avond bij De Dessertbar.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Met het mooie weer mis ik het heel erg om een tuin of balkon te hebben. Ik besloot daarom bij mijn ouders in de tuin te gaan zitten. Eerst een beetje gewerkt en toen ik daar geen zin meer in had pakte ik er lekker een boek bij. Heerlijk hoor die mooie zonnige dagen!

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Omdat de week een beetje hectisch was geweest met een aantal onverwachte werkzaamheden en huisbezichtigingen met het nodige piekerwerk (jongens, wat kost dat toch een tijd en energie die zoektocht naar een huis) was ik aan veel werk niet toegekomen. En omdat ik wist dat de komende week ook deels weer zo zou worden besloot ik op zondag een dagje te werken. Ik werk bijna nooit meer in het weekend, maar als ik onrustig wordt van het werk dat nog gedaan moet worden kruip ik dus wel eens achter de computer. Uiteindelijk had ik een hele productieve dag en kon ik het werk van afgelopen week afmaken en ook al wat dingen doen die ik anders pas later in de week had gedaan.

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Maandag was een spannende dag, ik had weer twee huizenbezichtigingen waar ik aan de hand van de foto’s al erg enthousiast over was. De een had een flinke verbouwing en opknapbeurt nodig (zie ik niet echt zitten), de ander was perfect. Ik deed dus een bod, jeetje wat spannend zeg! Na een paar dagen wachten kreeg ik gelukkig goed nieuws, mijn bod is geaccepteerd! Yes! Na bijna een jaar zoeken is het nu dan toch gelukt, ik ben zó blij 😀 .

Ook tof: ’s avonds waren in de studio van RTL Boulevard mijn foto’s te zien op de schermen. Ze waren veel in beeld, heel erg leuk!

BEHIND THE SCENES: APRIL 2018

Op Koningsdag sprak ik met mijn zusje en zwager al vroeg af om even over de vrijmarkt te struinen. We doen dit bijna ieder jaar en dat is altijd erg gezellig. Ik kocht zoals bijna altijd weer niets, maar genoot wel van een warme stroopwafel. Meest geniale idee van alle mensen die eten verkopen op Koningsdag: verse stroopwafels bakken.

Daarmee zit april er alweer op (oké, bijna dan). Dit weekend ben ik een dag met mijn vader op pad en ik denk dat ik misschien nog wat ga bakken. Mei wordt een leuke maand, er staan al een paar afspraken en andere leuke dagen gepland. En ik heb een vrije week ingepland, hopelijk tref ik het met het weer. Verder staan er ook weer genoeg bakdagen op de planning, onder andere eentje voor weer een hele leuke themaweek die in mei online komt! Op Instagram houd ik jullie tussendoor al op de hoogte, en anders kun je er over een kleine maand meer over lezen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

 1. Yvonne schreef:

  Was weer heel erg leuk om te lezen Laura.
  En gefeliciteerd met je huis !

  1. Laura Kieft schreef:

   Dank je wel! 😀

 2. willy van ginkel schreef:

  Hoi Laura

  Super gefeliciteerd met je nieuwe huis!!
  Veel geluk ermee!!

 3. Gisèle schreef:

  Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Ben benieuwd naar je keuken… 😉

  1. Laura Kieft schreef:

   Hahaha! Ik kan vast verklappen dat ik 3 ovens tot mijn beschikking heb 😀 Een groot boretti fornuis met smalle en brede oven en een losse stoomoven, ik kan helemaal los straks 😉

   1. Gisèle schreef:

    Ooooh! Mijn man vroeg een paar dagen geleden wat voor oven mijn droomoven was. Ongeveer die jij beschrijft! Cooool! Haha! Leuk!

 4. Lonneke schreef:

  Gefeliciteerd met je huis.
  Ik sta te springen om de pretzels te maken ….. die lijken mij echt super lekker.
  Mag ik vragen wat voor ras konijn Lot is. Mijn konijn lijkt erg op haar alleen weet ik niet wat voor ras het is.

  Groetjes Lonneke

  1. Laura Kieft schreef:

   Dank je wel! Ik heb geen idee wat voor ras ze is, zelfs de dierenarts weet het niet haha. Waarschijnlijk een mix van verschillende rassen.

 5. ik schreef:

  echt ik heb de chocolade taartgemaakt en hij was suuuuuuuuuuuuuuuuper lekker:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *