Milka chocolade muffins

18 april 2016
114

Milka chocolade muffins 1a

Wat is er nu leuker dan bakken? Juist, samen de keuken in om te bakken! En als dat samen bakken dan écht niet lukt, dan moeten die zelfgemaakte baksels in ieder geval samen opgegeten worden toch? Je kent het tafereel vast: gezellig op de bank, kopje thee erbij en wat lekkers mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een fijn moment om bij te kletsen, van de serieuze gesprekken tot luchtige en leuke verhalen. Dat is precies wat ik deed met deze Milka chocolade muffins. ’s Middags had ik lekker in de keuken gestaan om te bakken. ’s Avonds kwam een vriendinnetje langs en we ploften samen lekker op de bank, hete kop thee erbij en uiteraard zo’n verrukkelijke muffin met stukjes Milka chocolade die ik die middag had gebakken. Toen de muffins op waren, gingen we verder met de chocolade die nog over was. Onder het genot van de Milka muffins kletsten we honderduit over van alles en nog wat. Ik ben dol op dit soort momenten!

Milka chocolade muffins 2a

Advertisement

Eigenlijk was ik van plan om de muffins met mijn favoriete reep Milka chocolade te maken, maar in de winkel kon ik niet kiezen. Ik ging daarom met mijn drie favoriete repen naar huis: Chocoswing, Oreo en de gewone reep met alpenmelkchocolade. Die laatste omdat ik ook wel eens een stukje chocola wil zonder vullingen of andere toevoegingen. Gewoon een lekker stukje chocola dat wegsmelt op je tong, heb je al trek gekregen? Nu maakte het niet uit of de repen toevoegingen hadden of niet. De repen zelf waren namelijk een toevoeging, ik spatelde ze door het beslag van mijn muffins. Niet één soort chocola per muffin, ik gebruikte ze gewoon alle drie tegelijk. Tsja, ik zei toch dat ik niet kon kiezen ;).

Milka chocolade muffins 3a

Milka chocolade muffins

Muffins met chocolade zijn natuurlijk hartstikke lekker en zéker met de verschillende Milka repen. Je hebt deze Milka chocolade muffins in een mum van tijd op tafel staan.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract
  • 150 gram Milka chocolade (reep/repen naar keuze)

Instructies

  • Voeg de droge ingrediënten -suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout- samen in een kom en roer even door. In een andere kom doe je de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe en spatel dit tot een mooi beslag, het mag nog iets klonterig zijn.
  • Hak de chocolade in stukjes met een scherp mes en voeg toe aan het beslag, spatel het er gelijkmatig doorheen. Verdeel het beslag over de vormpjes met een (ijs)lepel. Ze mogen lekker vol zitten. Strooi eventueel wat extra (of achtergehouden) chocolade over de muffins voordat je ze in de oven schuift.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Alles over het bewaren van de muffins lees je hier.

Milka chocolade muffins 4a

Resultaat? Een zachte smeuïge muffin met knapperige stukjes koek uit de Chocoswing en Oreo reep en stukken chocola die smelten op je tong. Of zoals Milka zo mooi zegt; tedere alpenmelkchocolade die smelt in je mond. Hier kun je zien welke repen ze nog meer hebben. Dan rest je nu nog maar één ding: duik gezellig samen de keuken in, snoep tijdens het bakken vast een beetje van de Milka chocolade, klets er op los en geniet met elkaar van een kopje thee en warme Milka chocolade muffin.

Ik ben benieuwd! Wat is jouw favoriete Milka momentje? Deel ze op social media via #milkamomentje

Dit artikel is een samenwerking met Milka, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

46 reacties

  1. Hmm, had dit misschien niet moeten lezen met mijn kommetje groene smoothie als ontbijt voor m’n neus. Nu wil ik chocola die wegsmelt op m’n tong! Ken de momenten helemaal hoor, dat is zo fijn!
    Dit receptje ga ik dan ook maar onthouden, voor als ik eens lekker zoete trek heb.

    1. Vanessa schreef:

      Haha. Moest wel grinniken toen ik dit las. Ik herken het gevoel….

  2. Sylvia schreef:

    Hoi Laura,
    Kan de baking soda vervangen worden door bakpoeder?

    1. Laura schreef:

      Kan, maar ze zullen dan minder rijzen.

  3. Manon schreef:

    Hee Laura,

    Altijd als ik naar je muffins en cupcakes kijk, zien die er zo mooi uit! Bij mij laten de papieren bakjes altijd los van de cakejes waardoor het er niet netjes uit ziet. Heb je hier een oplossing voor? Ik ben benieuwd!

    1. Laura schreef:

      Kan aan de kwaliteit van de papiertjes liggen, goedkope papiertjes laten vaak snel los.

  4. Kim schreef:

    Oh, wauw, dit ziet er zo lekker uit. 😀

  5. Lutgart Forceville schreef:

    Hey Laura
    baking soda is dat bakpoeder?

    1. Laura schreef:

      Nee dat is echt verschillend.

  6. Marushi schreef:

    Ik heb wel eens dit soort muffin’s gegeten met milka en ze waren echt heerlijk!! -x-

  7. Anita schreef:

    Hoi Laura

    Lijkt me heerlijk. Een vraagje: kan er ook iets anders ipv zonnebloemolie? (olijolie oid?)

    1. Laura schreef:

      Kan, maar let wel op dat er geen smaaktoevoegingen bij zitten.

  8. Jamilla schreef:

    Hoi Laura,

    Heerlijk, ik ga ze vanavond maken!
    Alleen heb ik wel vanille aroma in huis. Kan dat in plaats van vanille extract? Dit hebben ze namelijk niet bij de AH. Zo ja, is dit dan ook met 2 theelepels of een andere hoeveelheid! Ik heb er zin in! Ik heb al zoveel recepten van jouw website gemaakt en het is altijd weer lekker

    1. Laura schreef:

      Je kunt het extract 1:1 vervangen met aroma 🙂

  9. Femke schreef:

    Oeh, die zien er erg goed uit. Dit recept komt op mijn to-bake list! 🙂

  10. Rowan schreef:

    Ohhhh wat lekker! Deze komen op mijn wishlist, MOET ik gewoon een keertje gaan maken!

  11. Anita schreef:

    Ben net aan de slag gegaan, ben benieuwd!!!!

  12. Joyce schreef:

    Ooh, milka chocolade is echt de lekkerste om zo te eten! Het water komt me in de mond bij de gedachte…

  13. Ferial Pul schreef:

    Heb ze net gemaakt maar kan ze allemaal weg gooien!!!
    Donkerbruin en de chocolade verbrand ….
    Heb nog wat beslag over rooster van de oven maar een standje naar beneden en de temperatuur op 180 graden…. kijken of het dan wel lukt…..

  14. Ferial Pul schreef:

    Ja! Nu zijn ze wel gelukt!

  15. Nelly Rauws schreef:

    Heb zuiveringszout staan, maar ook een nieuw potje van funcakes met bicarbonaat erop
    Ik heb dit snel gepakt en gebruikt
    Toen ik de oven echter opendeed werd ik onpasselijk van een ammoniaklucht
    Bleek het niet natriumbicarbonaat te zijn maar ammoniumbicarbonaat
    Kan ook in baksels gebruikt worden maar de lucht die aan de muffins zit is echt vies
    Lijkt me niet echt gezond om te eten ??
    Wat een tegenvaller want de muffins zagen er heerlijk uit
    Het schijnt ook in eierkoeken gebruikt te worden

  16. janmbrandt schreef:

    Ik heb ze gemaakt met iets minder olijfolie en zonder de bakingsoda (waar ik een hekel aan heb).
    Zijn goed gelukt.
    Bedankt voor het recept.

  17. Anneloes schreef:

    Hi Laura,

    Dit recept wil ik zeker nog eens proberen.
    Mag ik vragen waar je deze vormpjes hebt gekocht? Alvast bedankt!

    1. Laura schreef:

      Weet ik eigenlijk niet meer, als ik ze ergens tegenkom neem ik ze altijd mee. Vind ze meestal bij kookwinkels of de groothandel.

  18. Pat schreef:

    21:47 uur: Ze staan in de oven. Ik ben benieuwd of ze net zo lekker zijn als dat het recept en de foto’s doen vermoeden. Nu wachten tot morgenochtend, wat bijna onmenselijk is 😉

  19. Lieke schreef:

    Ik heb ze gisteren gemaakt, ook op 180 graden en dan 20 min. Ik vind de versie met boter toch lekkerder al is dit een goede tweede ?

    1. Laura schreef:

      Je kunt in dit recept ook gesmolten boter gebruiken als je wilt, maar ik vind zelf olie dan weer prettiger werken 😉

  20. Marieke schreef:

    Ik kwam een link tegen naar dit recept op pinterest, maar kan het recept niet meer vinden… klopt dat?? Of zie ik iets over het hoofd 😉

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je het recept niet ziet heb je een adblocker ingeschakeld, als je die voor Laura’s Bakery uitzet kun je de recepten gewoon goed zien.

      1. Marieke schreef:

        Gelukt! Dank je 🙂

  21. Frederique schreef:

    Kan ik sojamelk gebruiken ipv gewone melk?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zou moeten lukken.

  22. Ingrid schreef:

    Hey,
    Ik heb ze net gemaakt. Ze waren héérlijk. Alleen zakte ze in elkaar en waren ze plakkerig . Wat kan ik hier aan doen ?

    1. Laura Kieft schreef:

      waren ze wel al helemaal gaar?

      1. Ingrid schreef:

        Naar mijn idee wel. Maar ik kan ze de volgende keer wel wat langer in de oven doen…misschien was dat het wel.

  23. Jo schreef:

    Hoi Laura,
    Ik lees altijd zulke heerlijke recepten hier! genieten!! Nu wil ik deze graag maken maar kan dit ook in van die dieren muffinvormen? of is dit beter om dit is “traditionele” vormen te doen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik weet niet welke vormen je bedoeld, maar dat moet vast lukken. Baktijd veranderd hooguit.

        1. Laura Kieft schreef:

          Oh ja hoor, dat kan prima. Ze lijken iets kleiner, dus misschien met een kortere baktijd starten.

  24. Hanneke schreef:

    Ze zijn heerlijk! Hooguit had er nóg meer chocolade in gemogen ??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hahaha, nóóit genoeg chocolade, helemaal mee eens.

  25. Jodie schreef:

    Kan ik dit ook met boter maken in plaats van zonnebloem olie ? En hoeveel dan juist?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat kan, maar dan wordt de structuur wel vaster. Ik zou ongeveer 140 gram boter gebruiken.

  26. Melissa schreef:

    Hoi Laura, wat maakt het dat dit een muffin is en geen cupcake?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De verhoudingen van de ingrediënten(en daardoor ook de vorm). Cupcakes kennen een gelijke hoeveelheid aan eieren/suiker/boter/bloem.

      1. Melissa schreef:

        Dankjewel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *