Koningsdag tulpen pops

6

koningsdag tulpen pops 1a

Dit jaar hebben we voor het eerst een echte Koningsdag. Tijd voor wat vrolijke lekkernijen in de kleuren rood-wit-blauw dus! Ik ging onder andere aan de slag met deze speciale Koningsdag tulpen pops. De tulpen maakte ik van marsepein en die dipte ik in rode, witte en blauwe candy melts. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt! Je zou ook nog een paar oranje tulpen kunnen maken voor een extra Hollands tintje. Of kleur de marsepein oranje, een vrolijke verrassing voor iedereen die een hap neemt!

koningsdag tulpen pops 2a

koningsdag tulpen pops 3a

Koningsdag tulpen pops

Deze Koningsdag tulpen pops maak je van marsepein en candymelts in de kleuren rood, wit en blauw. Makkelijk en leuk om te maken voor Koningsdag!

Ingrediënten

 • Marsepein
 • Witte chocola/candy melts
 • Blauwe candy melts
 • Rode candy melts
 • Kleine tulpen uitsteker (of vervorm een kleine kerstbel uitsteker zoals ik deed)
 • Cake pop stokjes
 • Verder heb je eventueel mycryo om je chocola te verdunnen. In dit bericht lees je meer over het verdunnen van chocola. Om je cake pop stokjes op te fleuren gebruik je vrolijke papieren rietjes.

Instructies

 • Ik was er echt van overtuigd dat ik een kleine uitsteker van een tulp had toen ik deze tulpen pops wilde gaan maken. Op het moment dat ik wilde beginnen bleek ik die toch niet te hebben, dus ging ik op zoek naar een creatieve oplossing. Ik koos een kleine kerstbel uitsteker die ik samenkneep. Als je hem omdraait en de bovenkant weg denkt heb je een mooie tulpen basis. Om de bovenkant ook op een tulp te laten lijken gebruikte ik een hartjes uitsteker.
 • Rol je marsepein dik uit (iets minder hoog dan je uitsteker) en steek de tulpen uit. Als je geen tulpen uitsteker hebt kun je dus creatief zijn met bestaande uitstekers.
 • Smelt je chocola en/of candy melts en dip hier de tulpen in. Laat de chocola uitharden.
Bewaren

Bewaar de cake pops in de koelkast. Hier blijven ze een week goed.

koningsdag tulpen pops 4a

Variatietip: gebruik het recept van de Oreo truffels! Vorm het mengsel dan niet tot balletjes, maar tot tulpen die je dipt in de gekleurde chocola.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

 1. MySimplySpecial schreef:

  Wat zien ze er leuk uit!

 2. Mirne schreef:

  Wat ziet dit er superleuk uit!

 3. Kayleigh schreef:

  Wat een leuk idee! Ze lijken me erg smakelijk ^^

 4. Kimberly schreef:

  Ik vind ze ontzettend leuk zeg! 😀

 5. Patricia schreef:

  Die zien er super cute uit!

 6. lena schreef:

  Ze zien er echt super uit! Een vraagje: kan e de candymelts vervangen door witte chocola met kleurstof?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat kan, gebruik dan wel kleurstoffen op oliebasis. Anders kan je het niet goed kleuren en krijgt de chocola een andere structuur.

 7. Anoeska schreef:

  Wat een super leuke en vrolijke pops. 🙂

 8. p schreef:

  Wat ontzettend creatief. Ik vind je blog super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *