
Ik begon met het idee om verantwoorde muffins als tussendoortje te maken. Maar terwijl ik in de keuken stond om deze banaan-pindakaas muffins te maken, kon ik het niet laten om er wat pure chocolate chips aan toe te voegen. Pindakaas en chocolade is immers een perfecte combinatie. Zo ook in deze muffins. De pindakaassmaak heb ik redelijk subtiel gehouden, maar als je wilt kun je best wat meer toevoegen. Proef vooral even van het beslag om te testen. Ik gebruikte ook pindakaas met stukjes noot, dat is nu eenmaal het lekkerst. Mocht je een hele dunne pindakaas gebruiken waar veel olie op ligt, verminder dan de olie in het recept of laat het achterwege.
Hoi Laura, zijn deze muffins wel zoet genoeg? Het klinkt alsof twee bananen misschien niet genoeg is om ze een een beetje te zoeten. Groet,
Het is bedoeld als verantwoord tussendoortje, dus daarom wilde ik ze niet verder zoeten. Persoonlijk vond ik het ook niet nodig, maar smaken verschillen natuurlijk!
Hoi Laura,
Het ziet er weer goed uit. Kan je ipv kwark ook Griekse yoghurt gebruiken.
Ja hoor, dat lijkt me geen probleem.
Hallo Laura
Ik heb het gedaan en het is gelukt. Wij hebben ervan gesmeuld.
Super 😀
Hoi Laura,
Volgens mij heb ik nog nooit zo kort na publicatie een van je recepten gemaakt. Scheelde dat ik “alles” nog in huis had. Heb een paar kleine aanpassingen gedaan op basis daarvan. Heb de kwark door ricotta vervangen en voor de zekerheid een beetje bakpoeder erbij gedaan voor het rijzen. En in plaats van chocolate chips heb ik mixhagelslag gedaan, ze staan nu in de oven, ben heel benieuwd. Van wat ik al had geproefd tussendoor vond ik het erg lekker.
Spannend ;). Benieuwd wat je van het eindresultaat vindt!
Ze zijn erg lekker geworden. Ga hem de volgende keer met kwark uitproberen, ben benieuwd of ze dan nog anders smaken.
Ik heb ze net gemaakt maar ze komen bij mij helaas niet uit de vormpjes. Enig idee hoe dit zou kunnen?
Het kan soms aan het soort muffinvormpjes liggen. Heb je niks aan het recept veranderd en waren ze wel gaar?
Hoi Laura, ik mag helaas geen kwark, kan ik evt ook soja yoghurt gebruiken?
Ik heb het niet getest, maar dat lijkt me prima.
Hallo Laura!
Ze zijn erg lekker!
Bedankt het weer je recept!
http://kepkezelo.com/images/73st24pvheva2tg4l5pg.jpg
Groetjes ILDIKO
Ziet er perfect uit!
Hoi Laura,
Zou het ook kunnen met amandelmeel?
Ik wil ze graag koolhydraat arm houden i.v.m. ketodieet.
Dat heb ik niet getest helaas.
Hallo, lijkt me leuk om te proberen! Heb je tips over het vervangen van de bloem ivm coeliakie van onze dochter? Eender welke glutenvrije bloem, of beter nog een ander soort meel?
Alvast bedankt 🙂
Zeker, lees dit maar eens: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/
Bedankt!
lekker alleen jammer dat het niet voor tien stuks is
Misschien heb je een ander formaat vorm gebruikt of voller/minder vol gedaan, gaat hier altijd goed qua hoeveelheid.
Wij maken deze heel vaak thuis, hoewel we er dan peer (in blokjes) en noten aan toevoegen. Erg smakelijk! We hebben er in de vrieskist standaard een paar op voorraad. Ook van je ander varianten van bananenmuffins trouwens. We geven ze soms mee naar school als tussendoortje. Maar de pindakaas maakt het wel echt extra smeuiig en is de favoriet hier!
Kan je de pindakaas vervangen door een notenpasta? Ik hou niet van pindakaas.
Ja dat kan prima
Hoi laura kan je misschien de banaan vervangen door iets anders? Ik heb soms geen banaan in huis maar wil wel bakken:)
Groet suzan
Ik durf dat zo niet te zeggen, er staan ook nog veel andere muffin recepten online: https://www.laurasbakery.nl/category/zoet-bakken/muffins/
Hoi Laura,
2 vragen:
1)Kan ik de volkoren meel één op één vervangen met havermeel of amandelmeel? Dus dezelfde hoeveelheid?
2) Als ik de chocola er niet in doe moet ik dan meer meel toevoegen?
Je kunt volkorenmeel door havermeel vervangen (dat is in principe ook gewoon volkorenmeel), maar niet zomaar door amandelmeel. De chocolade kan gewoon weggelaten worden.
Ik heb ze gemaakt smaak is goed. Maar ze zijn niet zo mooi gerezen als op het plaatje bij jou. Heb je nog een tip?
Goed om te horen! Dat komt meestal door overmixen bij muffins.
Kun je de zonnebloemolie ook kunnen vervangen? Deze koop je meestal in grote hoeveelheid.
Mvg Michel
Ik vermoed dat je ook een andere neutrale olie kan gebruiken, maar ik heb het zelf niet getest.