Banaan-pindakaas muffins

Banaan-pindakaas muffins
123

Ik begon met het idee om verantwoorde muffins als tussendoortje te maken. Maar terwijl ik in de keuken stond om deze banaan-pindakaas muffins te maken, kon ik het niet laten om er wat pure chocolate chips aan toe te voegen. Pindakaas en chocolade is immers een perfecte combinatie. Zo ook in deze muffins. De pindakaassmaak heb ik redelijk subtiel gehouden, maar als je wilt kun je best wat meer toevoegen. Proef vooral even van het beslag om te testen. Ik gebruikte ook pindakaas met stukjes noot, dat is nu eenmaal het lekkerst. Mocht je een hele dunne pindakaas gebruiken waar veel olie op ligt, verminder dan de olie in het recept of laat het achterwege.

Banaan-pindakaas muffins

Muffins op basis van banaan en kwark, extra lekker gemaakt met pindakaas en stukjes chocolade. Eet smakelijk!
10-12 stuks

Ingrediënten

  • 2 bananen ongeveer 280 gram
  • 1 ei (M)
  • 100 gram kwark
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 100 gram pindakaas
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram vokorenmeel
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 50 gram chocolate chips + extra ter decoratie

Instructies

  • In een kom prak je de bananen. Voeg ei, kwark, zonnebloemolie, pindakaas en vanille-extract toe en roer tot een egale massa.
  • In een tweede kom roer je volkorenmeel, baking soda en zout door elkaar. Doe de inhoud van beide kommen bij elkaar, voeg de chocolate chips toe en spatel tot een egaal beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en strooi er wat extra stukjes chocolade over.
  • Bak de muffins in 18-20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Goed verpakt buiten de koelkast 3-4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

27 reacties

  1. Liza schreef:

    Hoi Laura, zijn deze muffins wel zoet genoeg? Het klinkt alsof twee bananen misschien niet genoeg is om ze een een beetje te zoeten. Groet,

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is bedoeld als verantwoord tussendoortje, dus daarom wilde ik ze niet verder zoeten. Persoonlijk vond ik het ook niet nodig, maar smaken verschillen natuurlijk!

  2. Riet schreef:

    Hoi Laura,
    Het ziet er weer goed uit. Kan je ipv kwark ook Griekse yoghurt gebruiken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat lijkt me geen probleem.

      1. Riet schreef:

        Hallo Laura
        Ik heb het gedaan en het is gelukt. Wij hebben ervan gesmeuld.

  3. Michaël schreef:

    Hoi Laura,

    Volgens mij heb ik nog nooit zo kort na publicatie een van je recepten gemaakt. Scheelde dat ik “alles” nog in huis had. Heb een paar kleine aanpassingen gedaan op basis daarvan. Heb de kwark door ricotta vervangen en voor de zekerheid een beetje bakpoeder erbij gedaan voor het rijzen. En in plaats van chocolate chips heb ik mixhagelslag gedaan, ze staan nu in de oven, ben heel benieuwd. Van wat ik al had geproefd tussendoor vond ik het erg lekker.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Spannend ;). Benieuwd wat je van het eindresultaat vindt!

      1. Michaël schreef:

        Ze zijn erg lekker geworden. Ga hem de volgende keer met kwark uitproberen, ben benieuwd of ze dan nog anders smaken.

  4. Laura schreef:

    Ik heb ze net gemaakt maar ze komen bij mij helaas niet uit de vormpjes. Enig idee hoe dit zou kunnen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan soms aan het soort muffinvormpjes liggen. Heb je niks aan het recept veranderd en waren ze wel gaar?

  5. Debby schreef:

    Hoi Laura, ik mag helaas geen kwark, kan ik evt ook soja yoghurt gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het niet getest, maar dat lijkt me prima.

  6. Ildiko Revesz schreef:

    Hallo Laura!

    Ze zijn erg lekker!
    Bedankt het weer je recept!
    http://kepkezelo.com/images/73st24pvheva2tg4l5pg.jpg
    Groetjes ILDIKO

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ziet er perfect uit!

  7. Sanne schreef:

    Hoi Laura,

    Zou het ook kunnen met amandelmeel?
    Ik wil ze graag koolhydraat arm houden i.v.m. ketodieet.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest helaas.

  8. Leslie schreef:

    Hallo, lijkt me leuk om te proberen! Heb je tips over het vervangen van de bloem ivm coeliakie van onze dochter? Eender welke glutenvrije bloem, of beter nog een ander soort meel?
    Alvast bedankt 🙂

      1. Leslie schreef:

        Bedankt!

  9. Anniek schreef:

    lekker alleen jammer dat het niet voor tien stuks is

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien heb je een ander formaat vorm gebruikt of voller/minder vol gedaan, gaat hier altijd goed qua hoeveelheid.

  10. Tamara schreef:

    Wij maken deze heel vaak thuis, hoewel we er dan peer (in blokjes) en noten aan toevoegen. Erg smakelijk! We hebben er in de vrieskist standaard een paar op voorraad. Ook van je ander varianten van bananenmuffins trouwens. We geven ze soms mee naar school als tussendoortje. Maar de pindakaas maakt het wel echt extra smeuiig en is de favoriet hier!

  11. Wendy schreef:

    Kan je de pindakaas vervangen door een notenpasta? Ik hou niet van pindakaas.

  12. suzan Bannink schreef:

    Hoi laura kan je misschien de banaan vervangen door iets anders? Ik heb soms geen banaan in huis maar wil wel bakken:)
    Groet suzan

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik durf dat zo niet te zeggen, er staan ook nog veel andere muffin recepten online: https://www.laurasbakery.nl/category/zoet-bakken/muffins/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *