Nu de herfst langzaam zijn intrede doet sta ik in het weekend weer vaker iets te bakken voor mijn ontbijt, gek genoeg doe ik dat in de zomer bijna nooit. Het kunnen pancakes zijn, maar scones zijn ook favoriet. Zeker deze karamel-pecan scones. Met een beetje clotted cream heb je eigenlijk al genoeg topping, maar ook met wat jam zijn ze heerlijk. Nu ik er zo over denk, dulce de leche lijkt me ook fantastisch om op deze heerlijke scones te smeren.
Karamel-pecan scones
Karamel-pecan scones
De perfecte scone voor het najaar: karamel-pecan scones. Al kunnen ze wat mij betreft het hele jaar door gemaakt worden.
Porties: 8 stuks
Ingrediënten
- 40 gram ongezouten roomboter
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram fijne kristalsuiker
- Snufje zout
- 30 gram karamelblokjes
- 50 gram pecannoten fijngehakt
- 110 ml melk
- Extra melk voor bestrijken
Instructies
-
Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig. Roer suiker, zout, karamelblokjes en pecannoten er doorheen.
-
Voeg als laatst de melk toe en roer dit met een vork of mes door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de hand kneed je het verder tot een soepel en zacht deeg.
-
Maak een ronde schijf van ongeveer 3 cm dik van het deeg. Gebruik een mes of deegsteker om in 8 punten te snijden.
-
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
-
Bak de scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Zelf clotted cream maken? Ik heb hier het recept voor je!
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.