Een feestelijke panna cotta met geitenyoghurt en geitenmelk, afgetopt met een lekkere cranberry compote, dat is nog eens een bijzonder kerstdessert. Dat ik gek ben op geitenkaas is jullie vast niet ontgaan dankzij de vele borrelhapjes, pizza’s en ovenschotels op Laura’s Bakery waar ik geitenkaas in heb verwerkt. Maar dit najaar werd ik door het platform Ontdek de Geit gevraagd om een zoet kerstdessert te bedenken met vloeibare geitenzuivel. Denk hierbij aan geitenmelk, geitenkarnemelk, geitenyoghurt of geitenkwark. Ik had in alle eerlijkheid geen idee dat er zoveel soorten vloeibare zuivel afkomstig van de geit in de supermarkt te vinden zijn, maar je kunt er dus veel kanten mee op.
Uiteindelijk besloot ik een panna cotta met vanille en cranberry compote te maken van volle geitenmelk en –yoghurt. Deze producten zijn echt in elke supermarkt te vinden en een vormen een mooi alternatief voor de room die normaliter in een panna cotta verwerkt wordt. De smaak van de geitenzuivel is subtiel, ontdekte ik tijdens een kleine smaaktest. Vooral de ‘geitensmaak’ van de yoghurt is veel zachter dan in het geval van geitenkaas. Ideaal voor een panna cotta met vanille! Ik maakte de panna cotta verder op smaak met honing, dat past heerlijk bij geitenmelk en -yoghurt, en daarnaast met een cranberry compote want dat hoort nu eenmaal echt bij kerst.
Zou dit in een siliconen mini tulbandvorm kunnen? Zouden ze daar mooi uit te krijgen zijn? Bijv. door de vormpjes van tevoren even om te spoelen, zoals bij custard/
Dit heb ik in alle eerlijkheid nog nooit zelf getest, maar het lijkt me van wel. Zou je het kunnen laten weten als je het hebt getest?