Ik kan een mooi verhaal ophangen over de ongelooflijk lekkere banketbakkersroom die ik heb gemaakt en overheerlijke cupcakes met een bijzondere smaak. Dat zou ik kunnen doen, ik doe het alleen niet want zoveel inspanningen heb ik niet geleverd bij het maken van deze cupcakes. De banketbakkersroom heb ik wel gemaakt, maar alleen maar door water toe te voegen aan een mix van Dr. Oetker. De cupcakes waren zeker overheerlijk, gemaakt met een funcakes mix voor cupcakes. Geen ingewikkeld gedoe dus, soms ook wel eens fijn 🙂
Om de cupcakes extra vrolijk en ‘paasachtig’ te maken heb ik musketzaad in voorjaarskleuren gekocht en dit over de toefjes banketbakkersroom gestrooid. Dit kun je het beste vlak voor serveren doen, door het vocht van de bankerbakkersroom smelt het musketzaak namelijk. En geloof me, groene vlekken op de gele room ziet er toch niet zo heel smakelijk uit.
Wanneer je met banketbakkersroom toeven spuit kan je niet verwachten dat de toefjes mooi blijven staan, hiervoor is de consistentie van de room te slap. Ze zakken iets in maar behielden toch nog redelijk hun vorm. Voor de smaak maakt dit gelukkig niet uit, ik vond de cupcakes met room heerlijk! Mijn ouders gelukkig ook, ze waren dan ook vlot opgegeten. Het rekje voor eitjes kocht ik bij Blokker, niet voor eieren natuurlijk want ik zag in gedachten al gelijk leuke cupcakejes in dit rekje staan.
Erg leuk om zo’n rekje met Pasen bij de thee te serveren voor je gasten, daar maak je zeker indruk mee (en dat zonder veel moeite te hoeven doen). Als je ze cadeau wilt geven zou je ze zelfs nog in een eierdoosje kunnen zetten.
De banketroom van Dr. Oetker. is inderdaad niet moeilijk om te maken, maar wel ontzettend lekker ^^ De cupcakes zien er mooi uit zeg! En een goed idee om dat rekje ervoor te gebruiken!
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Wat een leuke minicupcakes! Vraagje, voor grote cupcakes had je als is aangegeven dat je 40 gram mix doet per gupje, hoeveel doe je erin bij de mini cupjes? Alvast bedankt voor je antwoord! Ik lees met altijd heel erg veel plezier je blog!!
Hoi, ik heb de Cupcakes gebakken in een cupcake maker waardoor de bovenkant sowieso al platter wordt door de ‘deksel’ er op. Ik heb ze niet afgewogen maar voor 2/3 gevuld met beslag. Dat ging prima. Ik hoop dat je hier wat aan hebt 🙂
nóg lekkerder is voortaan wat water weglaten en dit vervangen door advocaat. op en top pasen!
Hoi Laura, wat een leuke blog heb je! Via je recept op Pauline’s blog ben ik hier terecht gekomen. Ik kom zeker nog eens langs! Groetjes Brenda (Kookt!)
Wat leuk om ze op deze manier te serveren! Ze zien er heerlijk uit!
Groetjes,
Chantal