Aardbei Kerstboom Cupcakes

Gepost: 24 december 2013 Laatst bewerkt: 30 januari 2024
Aardbei Kerstboom Cupcakes

De laatste dag van de advent dit jaar is aangebroken. Deze leuke aardbei kerstboom cupcakes heb ik voor het laatst bewaard. Dit idee was ik al vaker tegengekomen op Pinterest en vond het zo leuk dat ik ze ook eens wilde maken. Aardbeien zijn wat lastiger te krijgen dit seizoen, maar omdat je ze niet ziet in het eindresultaat zou je ook diepvries aardbeien kunnen gebruiken. Ontdooi ze dan eerst en dep ze droog. De boompjes kun je op elke manier die je maar wilt versieren. Ga voor klassiek of maak het lekker bont, de keuze is aan jou.

BAKTIP: als je je aardbeien schoonmaakt, doe dit dan voordat je de kroontjes verwijderd. Anders zuigen de aardbeien namelijk het water op en dan hebben je aardbeien minder smaak. Vervolgens kan je kroontjes eenvoudig verwijderen met een aardbeien ontkroner

aardbei kerstboom cupcakes 2a
aardbei kerstboom cupcakes 3a
aardbei kerstboom cupcakes 4a
aardbei kerstboom cupcakes 5a
aardbei kerstboom cupcakes 6a

Met deze leuke aardbei kerstboom cupcakes zijn we alweer op de laatste dag van de advent van dit jaar gekomen. Bij het maken en schrijven leek het ontzettend veel, 24 dagen lang iets voor Kerst. Maar die dagen zijn echt omgevlogen! Nu is het tijd om leuke ideetjes uit te kiezen en uit te voeren voor de kerstdagen. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan maken of misschien al hebben gemaakt.

Voordat ik deze post afsluit wil ik jullie allemaal hele fijne kerstdagen wensen. Fijn met familie en vrienden onder het genot van allerlei lekkers. Zelf heb ik eerste kerstdag een diner met de hele familie waarvoor ik natuurlijk allerlei lekkers heb gemaakt. Tweede kerstdag ben ik thuis en maken we er ook een gezellige dag van met lekkere hapjes. Op de site is het even rustig tijdens de feestdagen, maar na de kerst ben ik weer terug met nog wat leuke ideetjes voor oud en nieuw!

 

AARDBEI KERSTBOOM CUPCAKES

Opslaan
Recept afdrukken

3.84 van 6 stemmen

Aardbei kerstboom cupcakes

Een duidelijke how to voor het maken van aardbei kerstboom cupcakes. Staan leuk op tafel als dessert bij het kerstdiner.
Porties: 6 cupcakes

Ingrediënten

  • 6 mini cupcakes (smaak naar keuze, ik gebruikte chocolade cupcakes)
  • Aardbeien
  • Witte chocoladepasta
  • Groene kleurstof (Holly Green – Sugarflair)
  • Spuitzak met klein stervormig spuitmondje (Wilton 16)
  • Sprinkles naar keuze (ik gebruikte sterren, rode parels en zilveren parels in twee maten)

Instructies

  • Bak de cupcakes volgens recept. Terwijl die in de oven staan kun je de chocoladepasta vast groen kleuren, schep wat uit de pot en doe in een schaaltje om te kleuren. Je zou ook botercrème kunnen gebruiken maar ik vind zelf deze combinatie erg lekker en met het oog op bewaren is dit ook een stuk makkelijker. Je hebt namelijk geen koelkast nodig, waarschijnlijk zit deze al vol genoeg zo rond de feestdagen. Maak ook de aardbeien schoon en verwijder het kroontje.
  • Als de cupcakes klaar zijn bevestig je de aardbeien met wat chocopasta op de cupcakes.
  • Dan is het tijd om de aardbeien om te toveren tot een kerstboom. Begin onderaan met het maken van kleine toefjes. Dit doe je rondom en zo werk je naar boven tot de hele aardbei bedekt is.
  • Zet een ster bovenop de kerstboom en decoreer de boom met parels. Qua versiering kun je het natuurlijk helemaal maken zoals jij graag wilt. Heb je liever een gouden kerstboom, dan pak je gouden parels. Wil je ook slingers, maak dan van fondant sliertjes die je als slinger in de boom maakt.
Bewaren

Alles over het bewaren van cupcakes lees je hier!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

24 reacties

  1. Dat Zit Wel Snor schreef:

    Wat een super leuk cakje. Het ziet er zo mooi en elegant uit.

  2. Anoeska schreef:

    Wat een kunstwerkjes heb je ervan gemaakt. Ziet er super mooi & lekker uit.

  3. Trudy schreef:

    Complimenten Laura,
    dat je elke dag weer zo’n leuke Kerst verrassing voor ons hebt gemaakt.
    enne…Fijne Feestdagen!

  4. Miss Happinez schreef:

    Het ziet er zo mooi en schattig uit! En dan ook nog eens mega lekker 🙂

  5. Joke schreef:

    Prachtig gemaakt lieverd en oh wat zijn deze lekker !!!
    Mijn complimenten voor de prachtige en lekkere kerst heerlijkheden die je elke dag van de advent voor ons hebt weten te maken. Elke dag weer een verrassing wat voor een lekkers er op je site te zien zou zijn. Hopelijk komt er volgend jaar weer een advent (mjom, mjom, mjom).

    Liefs, mam ♥

  6. nurse martens schreef:

    Hoi Laura!
    Wat een gave cakjes, jammer dat ik je blog net heb ontdekt..anders had ik deze cakjes gemaakt met kerst.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Maak je er zomers gewoon een normale boom van 😉 ze zijn echt heel lekker!

  7. Alicia schreef:

    hoeveel cupcakes komen hieruit?
    en is het makkelijk te maken want min school organiseert
    een lichtjesavond markt en ik ga deze dingen verkopen
    voor een goed doel

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is zeker niet moeilijk! Pas de hoeveelheid ingrediënten aan de hoeveelheid die je wilt maken, dat is een beetje schatten.

      1. Alicia schreef:

        heel erg bedankt!

  8. Yvette Scheurink schreef:

    Potverdrie wat leuk zeg!!

  9. vera houten schreef:

    he laura,
    wat een supergave en geweldige cupcakes.
    ik wil ze zelf ook gaan maken.
    maar kan het ook met chocolade pasta.

    1. Laura's Bakery schreef:

      ik heb juist chocoladepasta gebruikt. Witte chocopasta groen kleuren 😉

  10. Maaike schreef:

    Wow! Fantastisch idee voor het kerstdiner op de school van mijn jongens 🙂

    Vraagje: ik heb groene kleurstof in poedervorm. Heb jij enig idee hoe dit zich verhoudt ten opzichte van de milliliters die ik in veel recepten zie staan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goede vraag, maar dat durf ik niet te zeggen. Ik zou gewoon beetje bij beetje toevoegen tot de gewenste kleur.

      1. Maaike schreef:

        Ga ik dat doen, dank je wel!

      2. Marlies schreef:

        Beste Laura,

        wat een leuke traktatie voor mijn dochter uit groep 8, die net voor de Kerst jarig is. Die ga ik maken voor 30 kids, dank voor de mooie en heldere beschrijving!!
        Is 1 sugarflair pasta color van 25 gr. voldoende om 35 kerstboompjes voldoende groen mee te kleuren, of zal ik 2x de holy green bestellen?
        Alvast dank voor je reactie!!

        1. Laura Kieft schreef:

          Je hebt echt maar heel weinig kleurstof nodig, 1 is meer dan voldoende.

          1. Marlies schreef:

            Dank, Laura, voor je reactie!!

  11. Luidwina schreef:

    Hoi Laura, ik heb vorige week dit recept uitgepobeerd en de chocopasta vervangen door botercreme en het was super lekker. Heel leuk bedacht!! Aangezien het maken van al die kleine toefjes nog best wat werk is, vroeg ik me af hoe lang ik de cakejes kan bewaren in de koelkast. Ik wil ze namelijk maken voor 2e kerstdag en ik wil niet de gehele eerste kerstdag in de keuken staan om alles te maken. Fijne feestdagen!!

    1. Tanja schreef:

      Ik heb inderdaad hetzelfde! Ik ben al begonnen met de cakejes en wil ze morgen meenemen naar het kerstdiner, kan ik ze vandaag helemaal maken en dan bewaren? In de koelkast lijkt me voor de cake niet zo lekker…

      1. Laura schreef:

        Je kunt ze vandaag maken, bewaar ze dan gewoon in een doos buiten de koelkast. Als het kan op een koele plek.

    2. Laura schreef:

      Je kunt ze prima een dag van tevoren maken, maar bewaar ze wel buiten de koelkast. De cakejes drogen anders uit 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept