De laatste dag van de advent dit jaar is aangebroken. Deze leuke aardbei kerstboom cupcakes heb ik voor het laatst bewaard. Dit idee was ik al vaker tegengekomen op Pinterest en vond het zo leuk dat ik ze ook eens wilde maken. Aardbeien zijn wat lastiger te krijgen dit seizoen, maar omdat je ze niet ziet in het eindresultaat zou je ook diepvries aardbeien kunnen gebruiken. Ontdooi ze dan eerst en dep ze droog. De boompjes kun je op elke manier die je maar wilt versieren. Ga voor klassiek of maak het lekker bont, de keuze is aan jou.
BAKTIP: als je je aardbeien schoonmaakt, doe dit dan voordat je de kroontjes verwijderd. Anders zuigen de aardbeien namelijk het water op en dan hebben je aardbeien minder smaak. Vervolgens kan je kroontjes eenvoudig verwijderen met een aardbeien ontkroner.
Wat een super leuk cakje. Het ziet er zo mooi en elegant uit.
Wat een kunstwerkjes heb je ervan gemaakt. Ziet er super mooi & lekker uit.
Complimenten Laura,
dat je elke dag weer zo’n leuke Kerst verrassing voor ons hebt gemaakt.
enne…Fijne Feestdagen!
Het ziet er zo mooi en schattig uit! En dan ook nog eens mega lekker 🙂
Prachtig gemaakt lieverd en oh wat zijn deze lekker !!!
Mijn complimenten voor de prachtige en lekkere kerst heerlijkheden die je elke dag van de advent voor ons hebt weten te maken. Elke dag weer een verrassing wat voor een lekkers er op je site te zien zou zijn. Hopelijk komt er volgend jaar weer een advent (mjom, mjom, mjom).
Liefs, mam ♥
Hoi Laura!
Wat een gave cakjes, jammer dat ik je blog net heb ontdekt..anders had ik deze cakjes gemaakt met kerst.
Maak je er zomers gewoon een normale boom van 😉 ze zijn echt heel lekker!
hoeveel cupcakes komen hieruit?
en is het makkelijk te maken want min school organiseert
een lichtjesavond markt en ik ga deze dingen verkopen
voor een goed doel
Het is zeker niet moeilijk! Pas de hoeveelheid ingrediënten aan de hoeveelheid die je wilt maken, dat is een beetje schatten.
heel erg bedankt!
Potverdrie wat leuk zeg!!
he laura,
wat een supergave en geweldige cupcakes.
ik wil ze zelf ook gaan maken.
maar kan het ook met chocolade pasta.
ik heb juist chocoladepasta gebruikt. Witte chocopasta groen kleuren 😉
Wow! Fantastisch idee voor het kerstdiner op de school van mijn jongens 🙂
Vraagje: ik heb groene kleurstof in poedervorm. Heb jij enig idee hoe dit zich verhoudt ten opzichte van de milliliters die ik in veel recepten zie staan?
Goede vraag, maar dat durf ik niet te zeggen. Ik zou gewoon beetje bij beetje toevoegen tot de gewenste kleur.
Ga ik dat doen, dank je wel!
Beste Laura,
wat een leuke traktatie voor mijn dochter uit groep 8, die net voor de Kerst jarig is. Die ga ik maken voor 30 kids, dank voor de mooie en heldere beschrijving!!
Is 1 sugarflair pasta color van 25 gr. voldoende om 35 kerstboompjes voldoende groen mee te kleuren, of zal ik 2x de holy green bestellen?
Alvast dank voor je reactie!!
Je hebt echt maar heel weinig kleurstof nodig, 1 is meer dan voldoende.
Dank, Laura, voor je reactie!!
Hoi Laura, ik heb vorige week dit recept uitgepobeerd en de chocopasta vervangen door botercreme en het was super lekker. Heel leuk bedacht!! Aangezien het maken van al die kleine toefjes nog best wat werk is, vroeg ik me af hoe lang ik de cakejes kan bewaren in de koelkast. Ik wil ze namelijk maken voor 2e kerstdag en ik wil niet de gehele eerste kerstdag in de keuken staan om alles te maken. Fijne feestdagen!!
Ik heb inderdaad hetzelfde! Ik ben al begonnen met de cakejes en wil ze morgen meenemen naar het kerstdiner, kan ik ze vandaag helemaal maken en dan bewaren? In de koelkast lijkt me voor de cake niet zo lekker…
Je kunt ze vandaag maken, bewaar ze dan gewoon in een doos buiten de koelkast. Als het kan op een koele plek.
Je kunt ze prima een dag van tevoren maken, maar bewaar ze wel buiten de koelkast. De cakejes drogen anders uit 😉