Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Advent 24: Aardbei Kerstboom Cupcakes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
24 december 2013
in Cupcakes, Cupcakes, Feestdagen, Handige Baktips, How To, Kerst, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

aardbei kerstboom cupcakes 1a

De laatste dag van de advent dit jaar is aangebroken. Deze leuke aardbei kerstboom cupcakes heb ik voor het laatst bewaard. Dit idee was ik al vaker tegengekomen op Pinterest en vond het zo leuk dat ik ze ook eens wilde maken. Aardbeien zijn wat lastiger te krijgen dit seizoen, maar omdat je ze niet ziet in het eindresultaat zou je ook diepvries aardbeien kunnen gebruiken. Ontdooi ze dan eerst en dep ze droog. De boompjes kun je op elke manier die je maar wilt versieren. Ga voor klassiek of maak het lekker bont, de keuze is aan jou.

aardbei kerstboom cupcakes 2a

aardbei kerstboom cupcakes 3a

aardbei kerstboom cupcakes 4a

aardbei kerstboom cupcakes 5a

Recept afdrukken

Aardbei kerstboom cupcakes

Een duidelijke how to voor het maken van aardbei kerstboom cupcakes. Staan leuk op tafel als dessert bij het kerstdiner.
Porties: 6 cupcakes

Ingrediënten

  • 6 mini cupcakes (smaak naar keuze, ik gebruikte chocolade cupcakes)
  • Aardbeien
  • Witte chocoladepasta
  • Groene kleurstof (Holly Green – Sugarflair)
  • Spuitzak met klein stervormig spuitmondje (Wilton 16)
  • Sprinkles naar keuze (ik gebruikte sterren, rode parels en zilveren parels in twee maten)

Instructies

  • Bak de cupcakes volgens recept. Terwijl die in de oven staan kun je de chocoladepasta vast groen kleuren, schep wat uit de pot en doe in een schaaltje om te kleuren. Je zou ook botercrème kunnen gebruiken maar ik vind zelf deze combinatie erg lekker en met het oog op bewaren is dit ook een stuk makkelijker. Je hebt namelijk geen koelkast nodig, waarschijnlijk zit deze al vol genoeg zo rond de feestdagen. Maak ook de aardbeien schoon en verwijder het kroontje.
  • Als de cupcakes klaar zijn bevestig je de aardbeien met wat chocopasta op de cupcakes.
  • Dan is het tijd om de aardbeien om te toveren tot een kerstboom. Begin onderaan met het maken van kleine toefjes. Dit doe je rondom en zo werk je naar boven tot de hele aardbei bedekt is.
  • Zet een ster bovenop de kerstboom en decoreer de boom met parels. Qua versiering kun je het natuurlijk helemaal maken zoals jij graag wilt. Heb je liever een gouden kerstboom, dan pak je gouden parels. Wil je ook slingers, maak dan van fondant sliertjes die je als slinger in de boom maakt.
Bewaren

Alles over het bewaren van cupcakes lees je hier!

aardbei kerstboom cupcakes 6a

Met deze leuke aardbei kerstboom cupcakes zijn we alweer op de laatste dag van de advent van dit jaar gekomen. Bij het maken en schrijven leek het ontzettend veel, 24 dagen lang iets voor Kerst. Maar die dagen zijn echt omgevlogen! Nu is het tijd om leuke ideetjes uit te kiezen en uit te voeren voor de kerstdagen. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan maken of misschien al hebben gemaakt.

Voordat ik deze post afsluit wil ik jullie allemaal hele fijne kerstdagen wensen. Fijn met familie en vrienden onder het genot van allerlei lekkers. Zelf heb ik eerste kerstdag een diner met de hele familie waarvoor ik natuurlijk allerlei lekkers heb gemaakt. Tweede kerstdag ben ik thuis en maken we er ook een gezellige dag van met lekkere hapjes. Op de site is het even rustig tijdens de feestdagen, maar na de kerst ben ik weer terug met nog wat leuke ideetjes voor oud en nieuw!

Vorige post

Volgende post

Advent 23: Candy Cane koekjes
Hartige oliebollen: Oosterse borrelbolletjes

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
18

Mijn...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 24

  1. Dat Zit Wel Snor says:
    7 jaar geleden

    Wat een super leuk cakje. Het ziet er zo mooi en elegant uit.

    Beantwoorden
  2. Anoeska says:
    7 jaar geleden

    Wat een kunstwerkjes heb je ervan gemaakt. Ziet er super mooi & lekker uit.

    Beantwoorden
  3. Trudy says:
    7 jaar geleden

    Complimenten Laura,
    dat je elke dag weer zo’n leuke Kerst verrassing voor ons hebt gemaakt.
    enne…Fijne Feestdagen!

    Beantwoorden
  4. Miss Happinez says:
    7 jaar geleden

    Het ziet er zo mooi en schattig uit! En dan ook nog eens mega lekker 🙂

    Beantwoorden
  5. Joke says:
    7 jaar geleden

    Prachtig gemaakt lieverd en oh wat zijn deze lekker !!!
    Mijn complimenten voor de prachtige en lekkere kerst heerlijkheden die je elke dag van de advent voor ons hebt weten te maken. Elke dag weer een verrassing wat voor een lekkers er op je site te zien zou zijn. Hopelijk komt er volgend jaar weer een advent (mjom, mjom, mjom).

    Liefs, mam ♥

    Beantwoorden
  6. nurse martens says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Wat een gave cakjes, jammer dat ik je blog net heb ontdekt..anders had ik deze cakjes gemaakt met kerst.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Maak je er zomers gewoon een normale boom van 😉 ze zijn echt heel lekker!

      Beantwoorden
  7. Alicia says:
    6 jaar geleden

    hoeveel cupcakes komen hieruit?
    en is het makkelijk te maken want min school organiseert
    een lichtjesavond markt en ik ga deze dingen verkopen
    voor een goed doel

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het is zeker niet moeilijk! Pas de hoeveelheid ingrediënten aan de hoeveelheid die je wilt maken, dat is een beetje schatten.

      Beantwoorden
      • Alicia says:
        6 jaar geleden

        heel erg bedankt!

        Beantwoorden
  8. Yvette Scheurink says:
    6 jaar geleden

    Potverdrie wat leuk zeg!!

    Beantwoorden
  9. vera houten says:
    6 jaar geleden

    he laura,
    wat een supergave en geweldige cupcakes.
    ik wil ze zelf ook gaan maken.
    maar kan het ook met chocolade pasta.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ik heb juist chocoladepasta gebruikt. Witte chocopasta groen kleuren 😉

      Beantwoorden
  10. Maaike says:
    6 jaar geleden

    Wow! Fantastisch idee voor het kerstdiner op de school van mijn jongens 🙂

    Vraagje: ik heb groene kleurstof in poedervorm. Heb jij enig idee hoe dit zich verhoudt ten opzichte van de milliliters die ik in veel recepten zie staan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Goede vraag, maar dat durf ik niet te zeggen. Ik zou gewoon beetje bij beetje toevoegen tot de gewenste kleur.

      Beantwoorden
      • Maaike says:
        6 jaar geleden

        Ga ik dat doen, dank je wel!

        Beantwoorden
      • Marlies says:
        2 jaar geleden

        Beste Laura,

        wat een leuke traktatie voor mijn dochter uit groep 8, die net voor de Kerst jarig is. Die ga ik maken voor 30 kids, dank voor de mooie en heldere beschrijving!!
        Is 1 sugarflair pasta color van 25 gr. voldoende om 35 kerstboompjes voldoende groen mee te kleuren, of zal ik 2x de holy green bestellen?
        Alvast dank voor je reactie!!

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Je hebt echt maar heel weinig kleurstof nodig, 1 is meer dan voldoende.

          Beantwoorden
          • Marlies says:
            2 jaar geleden

            Dank, Laura, voor je reactie!!

  11. Luidwina says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb vorige week dit recept uitgepobeerd en de chocopasta vervangen door botercreme en het was super lekker. Heel leuk bedacht!! Aangezien het maken van al die kleine toefjes nog best wat werk is, vroeg ik me af hoe lang ik de cakejes kan bewaren in de koelkast. Ik wil ze namelijk maken voor 2e kerstdag en ik wil niet de gehele eerste kerstdag in de keuken staan om alles te maken. Fijne feestdagen!!

    Beantwoorden
    • Tanja says:
      5 jaar geleden

      Ik heb inderdaad hetzelfde! Ik ben al begonnen met de cakejes en wil ze morgen meenemen naar het kerstdiner, kan ik ze vandaag helemaal maken en dan bewaren? In de koelkast lijkt me voor de cake niet zo lekker…

      Beantwoorden
      • Laura says:
        5 jaar geleden

        Je kunt ze vandaag maken, bewaar ze dan gewoon in een doos buiten de koelkast. Als het kan op een koele plek.

        Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt ze prima een dag van tevoren maken, maar bewaar ze wel buiten de koelkast. De cakejes drogen anders uit 😉

      Beantwoorden
  12. Pingback: 30 kersthapjes voor kinderen | Go Mommy Go

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Hartige oliebollen: Oosterse borrelbolletjes

Hartige oliebollen: Oosterse borrelbolletjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-0

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-11

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-18

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan