Chocolade-hazelnoot spiralen

12 juni 2013
27

Ken jij dat ook? Je hebt zin om iets lekkers te bakken, maar geen zin om lang in de keuken te staan. Dat had ik afgelopen weekend. Na het eten besloot ik dat ik zin had om nog iets te maken, maar wat? Na een speurtocht door de keuken besloot ik om van bladerdeeg wat lekkers te maken. Dat resulteerde in deze lekkere chocolade-hazelnoot spiralen. Na een half uur stonden deze heerlijke hapjes op tafel. Met recht een hapje, want ze zijn ongeveer 3 centimeter in doorsnede.

Chocolade-hazelnoot spiralen

Deze chocolade-hazelnoot spiralen zijn heerlijk knapperige koekjes die snel op tafel staan. Je maakt ze snel en eenvoudig met bladerdeeg en hazelnootpasta.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 2 plakken bladerdeeg
  • Hazelnootpasta
  • Hazelnoot krokant (nougatine)
  • 1 ei, losgeklopt

Instructies

  • Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.
  • Smeer de plakjes rijkelijk in met hazelnootpasta, laat de randjes vrij. Strooi de nougatine over de pasta heen en rol het bladerdeeg op. Maak het uiteinde en beetje vochtig en knijp het rolletje goed dicht zodat het niet los laat tijdens het bakken.
  • Als je haast hebt kun je nu gelijk elk rolletjes in 8 plakjes snijden. Het snijdt alleen makkelijker als je ze even (5-10 minuten) in de vriezer legt.
  • Leg de plakjes op een bakplaat en smeer de zijkanten in met het losgeklopte ei.
  • Bak de spiralen in 12-13 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en gaar.
Tips

Geen nougatine in huis? Je kunt ook gewone noten (welke jij lekker vindt) in stukjes hakken en deze gebruiken.

Bewaren

Alles over het bewaren van deze hapjes lees je hier!

Een leuk hapje voor bij een kop koffie of thee. Ook als onderdeel van een high tea zullen deze chocolade-hazelnoot spiralen het goed doen!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. Marita schreef:

    Chocolade + hazelnoot + bladerdeeg = GOUD!
    Dit ziet er echt heel lekker uit en ben gek op deze ingrediënten!

  2. Mareike schreef:

    Dat ziet er lekker en makkelijk uit 🙂 Zeker iets wat ik een keer ga proberen!

  3. Joyce schreef:

    Dit ziet er echt heerlijk uit, ga ik zeker eens proberen!

  4. Maxime schreef:

    Wat een lekker receptje, dit ga ik eens voor mijn zusje maken! 🙂

  5. Anonymous schreef:

    Leuk en simpel te maken! Helemaal als je onverwachts visite krijgt en toch iets feestelijks op tafel wilt zetten.
    Ongetwijfeld ook heel lekker!!!
    Qua vorm zien ze eruit als koffiebroodjes.
    Dit recept gaat bij mijn favo’s!!!
    Xus,
    MrsP.

  6. Anonymous schreef:

    Lekker hoor!

  7. Maxime schreef:

    Wat ik wel vervelend vind is dat alle recepten die ik heb opgeslagen niet meer geldig zijn. Dus dan moet ik hem weer opnieuw zoeken, wat niet echt handig is..

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klopt, achter de schermen ben ik druk bezig met het zoeken naar een oplossing hiervoor. Gelukkig zijn alle namen hetzelfde gebleven, dus op de ‘niet gevonden’ pagina hoef je alleen maar in het zoekformulier te tikken waar je naar zoekt, dan ga je zo naar het juiste bericht.

  8. Kristel schreef:

    Wat een super leuk recept.
    Snel klaar en super lekker.
    Inderdaad erg goed te doen als je onverwachts bezoek krijgt.

  9. Willeke schreef:

    Zijn deze van te voren te maken? Wij hebben 2de paasdag met de familie een high tea waarbij iedereen wat mee brengt. Ik moet eerst werken dus alles wat ik van te voren kan maken (zaterdags) is meegenomen..

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, deze zijn prima van te voren te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *