Voor het zomerse thema van ijs en drankjes leek het me een goed moment om weer eens een sorbetijsrecept te delen. Dat werd uiteindelijk dit heerlijk frisse kiwi-sorbetijs. Kiwi’s vond ik altijd al lekker, maar er zat een tijd tussen dat ik ze nauwelijks at.
Na het eten kreeg ik namelijk vaak last van mijn mond; vooral mijn tong begon te tintelen, en dat voelde allesbehalve prettig. Daarom liet ik kiwi’s jarenlang links liggen. Tot ik voorzichtig weer begon met gele kiwi’s – daar kon ik wél goed tegen. Inmiddels eet ik ook de groene variant weer zonder problemen. Gelukkig maar, want dit frisse kiwi-ijs zou ik echt niet willen missen!
BAKTIP: Dit recept is zowel met als zonder ijsmaker te maken. Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie.
Het ijs ziet er zo apart en lekker uit, krijg er trek in.
Was heerlijk verantwoord smullen op een warme dag! Dankjewel voor het recept.
Moeten je kiwi stukjes helemaal bevroren zijn of is dat niet noodzakelijk? Ziet er trouwens heerlijk uit! ?
Ze moeten echt bevroren zijn!
Kun je ook ander fruit hier voor gebruiken?
Heb heel wat bramen die ik graag zou gebruiken.
Ik heb dat niet getest, maar dit wel: https://www.laurasbakery.nl/aardbeien-bramenijs/
Kan er ook drank in om de smaak iets te versterken en zo ja, welke drank en hoeveel?
Daar heb ik geen ervaring mee.
Ik heb er vlierbesbloesem limonade door gedaan en dat was erg lekker