Voor het zomerse thema van ijs en drankjes leek het me een goed moment om weer eens een sorbetijsrecept te delen. Dat werd uiteindelijk dit heerlijk frisse kiwi-sorbetijs. Kiwi’s vond ik altijd al lekker, maar er zat een tijd tussen dat ik ze nauwelijks at.

Na het eten kreeg ik namelijk vaak last van mijn mond; vooral mijn tong begon te tintelen, en dat voelde allesbehalve prettig. Daarom liet ik kiwi’s jarenlang links liggen. Tot ik voorzichtig weer begon met gele kiwi’s – daar kon ik wél goed tegen. Inmiddels eet ik ook de groene variant weer zonder problemen. Gelukkig maar, want dit frisse kiwi-ijs zou ik echt niet willen missen!

BAKTIP: Dit recept is zowel met als zonder ijsmaker te maken. Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie.

Het complete basisbakboek

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent.

Bestel hier!

Afbeelding

Meer makkelijke ijsrecepten

Ben je dol op zelfgemaakt ijs, maar wil je liever geen ingewikkelde recepten of een ijsmachine nodig hebben? Dan zit je hier goed! Ik heb namelijk nog veel meer makkelijke ijsrecepten verzameld die je in een handomdraai maakt. Perfect voor warme dagen of gewoon als je trek hebt in een lekker en verfrissend toetje.

Hieronder vind je een overzicht van mijn favoriete eenvoudige ijsrecepten:

kiwi-sorbetijs-3a

 

Kiwi sorbetijs

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Kiwi sorbetijs

Zelfgemaakt ijs hoort er wel een beetje bij in de zomer. Dit heerlijke frisse kiwi sorbetijs is zeker een aanrader tijdens warm weer!
Porties: bak ijs

Ingrediënten

  • 500 gram geschild en gesneden kiwi 8-10 kiwi’s
  • sap van 1 limoen
  • 1 el honing

Instructies

  • Schil en snijd de kiwi’s in kleine stukjes, dit moet neerkomen op ongeveer 500 gram. Doe de kiwi in een bak en vries in.
  • Doe de bevroren kiwi samen met de limoensap en de honing in een keukenmachine of blender en mix tot één glad geheel. Eet direct op of vries voor 1-2 uur in (met tussendoor doorroereals deze te zacht is geworden.
  • Laat het ijs iets op temperatuur komen voordat je deze serveert.

Tips

  • Bewaren: Maximaal drie maanden houdbaar in de vriezer.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. recept bloggers schreef:

    Het ijs ziet er zo apart en lekker uit, krijg er trek in.

  2. Laura schreef:

    Was heerlijk verantwoord smullen op een warme dag! Dankjewel voor het recept.

  3. Olivia schreef:

    Moeten je kiwi stukjes helemaal bevroren zijn of is dat niet noodzakelijk? Ziet er trouwens heerlijk uit! ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze moeten echt bevroren zijn!

  4. Marjon schreef:

    Kun je ook ander fruit hier voor gebruiken?
    Heb heel wat bramen die ik graag zou gebruiken.

  5. Monique schreef:

    Kan er ook drank in om de smaak iets te versterken en zo ja, welke drank en hoeveel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar heb ik geen ervaring mee.

  6. Pien Diepenmaat schreef:

    Ik heb er vlierbesbloesem limonade door gedaan en dat was erg lekker

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept