Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Spektakel taart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
11 juli 2015
in Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Spektakel taart

Sinds ik Katherine Sabbath volg op Instagram ben ik weg van haar taarten die vol staan met allerlei snoepgoed. Dat moest en zou ik zelf ook een keer maken. Mijn bakvriendinnen Lian en Mariette hadden zo’n spektakel taart gelukkig ook op hun baklijst staan, zo konden we er een mooi gezamenlijk bakproject van maken. We hadden vrij snel besloten wat we wilden gaan maken, maar dan begint het lastigste onderdeel. Wat ga je nu eigenlijk allemaal op de taart zetten? De grote stukken chocola en schuimpjes waren snel bedacht. Na wat brainstorm sessies via WhatsApp en het heen en weer sturen van allerlei inspiratie foto’s, besloten we ook te kiezen voor mini cupcakes, snoepjes en details van botercrème.

Hoewel we een heel weekend samen de tijd hadden, hebben we verschillende onderdelen thuis alvast voorbereid. Met zijn drieën kunnen we heel wat afkletsen, dus daar moesten we ook genoeg tijd voor hebben 😉 . Zo bakte ik de biscuits alvast en maakte de candy bark. Mariette maakte thuis de onwijs schattige mini cupcakes en Lian was verantwoordelijk voor de prachtige schuimpjes. Op zondag zijn we aan het eind van de ochtend begonnen met onze spektakel taart en aan het eind van de middag was hij klaar. Klaar om vastgelegd te worden door onze camera’s en in stukken gesneden te worden. Hoe mooi een taart ook is, uiteindelijk zijn ze gemaakt om op te eten.

Spektakel taart

Spektakel taart

Spektakel taart

Spektakel taart

Recept afdrukken

Spektakel taart

Een spektakel taart die is versiert met chocola, meringues, cupcakes en meer snoepgoed. Het vergt wat voorbereiding maar dan heb je wel een prachtige taart!
Porties: 15 personen

Ingrediënten

  • 20cm en 15cm biscuit (recept)
  • 3 x een portie botercrème (recept)
  • gele kleurstof (Wilton – Golden Yellow)
  • roze kleurstof (Wilton – Rose)
  • stukken candy bark (recept)
  • meringues (recept Lian)
  • mini cupcakes (recept Mariette)
  • candymelts
  • jelly beans (in kleuren van de taart)

Extra nodig

  • draaiplateau
  • taartzaag of groot broodmes
  • paletmes of taartschraper
  • spuitmondje #12 (Wilton) voor de toeven op de mini cupcakes
  • spuitmondje #16 (Wilton) voor de roze stervormige details
  • taartkartons
  • dowels (houten/plastic stokjes voor het stutten)
  • spuitzakken

Instructies

Voorbereidingen

  • Het handige van deze taart is dat je vrijwel alles kunt voorbereiden, zodat je op het laatst alleen nog maar de taart hoeft te vullen, af te smeren en te decoreren. Ik geef je een ruime planning zodat je deze taart zonder stress kunt maken. Je kunt natuurlijk ook korter van tevoren beginnen mocht je genoeg tijd hebben.

Een week van tevoren of eerder

  • De candy bark kun je ruim een week van tevoren al maken. Wanneer de chocola volledig is uitgehard kun je hem in stukken snijden, bewaar deze in een afgesloten bak (niet in de koelkast). Met overgebleven gesmolten candy melts kun je ook nog een paar -niet gesmolten- candy melts decoreren of er wat meringue staafjes in dopen. Deze kun je ook gebruiken om te taart mee te versieren.

2-3 dagen van tevoren

  • De mini cupcakes en meringues kun je beide een paar dagen van tevoren maken. Maak van de meringues allemaal verschillende maten en gebruik verschillende spuitmondjes, bijvoorbeeld een gladde en gekartelde.
  • Bewaar beide in een afgesloten trommel, maar doe ze niet in dezelfde trommel. Anders worden je meringues helemaal zacht.

Een dag van tevoren

  • Een dag voordat je de taart in elkaar zet kun je de biscuits bakken en de botercrème maken. Schep in paar eetlepels van de crème in een kom, deze kleur je roze. De rest van de crème kleur je geel.
  • Verpak de biscuits in folie, de crème bewaar je in afgesloten bakken op een koele plek. Dit kan ook in de koelkast, zorg dat je de kommen op tijd eruit haalt zodat de crème smeerbaar is.

Het maken van de taart

  • Nu alles voorbereid is, kun je de taart zelf vrij vlot te maken. Begin met het doorsnijden van de biscuits, wij sneden elk biscuit in 3 lagen. Plaats een taartkarton onder de eerste laag biscuit, plak deze eventueel vast met een klein beetje botercrème. Verdeel een laagje botercrème over het biscuit. Verkruimel een aantal meringues en verdeel deze over de vulling, druk ze een beetje in de botercrème en leg dan de middelste plak biscuit er bovenop. Vul ook deze laag op dezelfde manier en leg de laatste plak biscuit bovenop.
  • Smeer de taart in met een laag botercrème, strijk de zijkant en bovenkant glad met behulp van een paletmes of taartschraper. Verplaats de taart op het bord of taartplateau waar je de taart op wilt presenteren. Steek in het midden drie dowels in de vorm van een driehoek. Zorg dat ze allemaal even hoog zijn als de taart, ze mogen niet korter zijn.
  • Vul nu het tweede biscuit en smeer deze ook af zoals je bij de eerste taart hebt gedaan. Plaats deze voorzichtig bovenop de eerste taart. Vergeet het taartkarton niet, deze rust op de dowels die zorgen dat de bovenste taart niet wegzakt in de onderste.
  • Nu is de basis klaar, tijd om te decoreren! Pak alle onderdelen erbij die je hebt voorbereid. Plaats als eerst een aantal stukken chocola bovenop de taart. Om ze goed vast te zetten maak je met een mes een inkeping in het biscuit, steek de stukken candy bark hier in vast. Zo kunnen ze niet zomaar omvallen.
  • Begin met het plaatsen van de grote onderdelen, de cupcakes en meringues. Bepaal ook of je de hele taart wilt versieren, of slechts een deel zoals wij zelf deden. Na het plaatsen van de meringues en mni cupcakes kun je de gaatjes opvullen met de kleinere decoraties. Duw de jelly beans in de crème, plak een paar (versierde) candy melts vast en gebruik ook verkruimelde stukjes meringue bij het versieren. Als laatst pak je de spuitzak met roze crème en spuitmondje #16, hiermee spuit je de roze stervormige details.
  • Tijdens het decoreren is het verstandig om de taart af en toe van een afstandje te bekijken, zo heb je iets beter overzicht en zie je gelijk of er nog ergens extra decoratie nodig is.
Bewaren

Taarten kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks. Anders kunnen smaken van andere etenswaren in de taart gaan zitten.

Spektakel taart

Ik ben mega trots op onze spektakel taart en word ontzettend vrolijk als ik de foto’s weer zie! Ik zou er zo weer eentje maken. Want moeilijk is deze taart echt niet, er gaat alleen veel tijd in de voorbereidingen zitten.

Durf jij het aan om zo’n spektakel taart te maken? Voor welke kleuren en decoraties zou jij kiezen?

Vorige post

Volgende post

Candy Bark
Kip in parmaham

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
3

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
14

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 44

  1. Joyce says:
    6 jaar geleden

    Wat een prachtige taart! Leuk met zoveel kleurtjes, het ziet er feestelijk uit 🙂

    Beantwoorden
  2. Marieke says:
    6 jaar geleden

    Jeetje meiden jullie hebben jezelf overtroffen. Wat ontzettend gaaf is deze taart geworden!

    Beantwoorden
    • Lian says:
      6 jaar geleden

      Dankjewel zeg. Wat een compliment! Zoal Laura zegt: het is vooral tijdrovend

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dank je wel Marieke! 🙂

      Beantwoorden
  3. Feestelijke Printables says:
    6 jaar geleden

    WOW !!! Wat een fantastische taart!

    Beantwoorden
  4. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wauw! Heel mooi gedaan!

    Beantwoorden
  5. Carola says:
    6 jaar geleden

    Wow, spektakeltaart it sure is!!

    Beantwoorden
  6. Rensina Steursma says:
    6 jaar geleden

    Wauw wat een prachtige taart!
    Lijkt me wel lastig te snijden 😉
    Groetjes, Rensina

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Viel reuze mee gelukkig, soms even een paar decoraties aan de kant schuiven 😉

      Beantwoorden
  7. Tonny says:
    6 jaar geleden

    Wat een mooie taart is het geworden, ik ga vast en zeker een poging wagen.

    Beantwoorden
  8. Carla says:
    6 jaar geleden

    Spectaculair!!!!!!!!
    Zit ik alleen nog met de prangende vraag: hoe hebben jullie hem in drieën kunnen delen of heb jullie ter plekke een feestje gebouwd?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De bovenkant hebben we opgegeten, de rest is in stukken gesneden zodat we allemaal thuis nog konden smullen 🙂

      Beantwoorden
  9. Tamara says:
    6 jaar geleden

    Wauwww! Wat een hele gave taart

    Beantwoorden
  10. Marita says:
    6 jaar geleden

    Echt super mooi! En wat leuk ook om met z’n 3-en te doen.

    Beantwoorden
  11. Annette says:
    6 jaar geleden

    Wat een prachtige taart, helemaal zomers, helemaal feestelijk. Echt heel gaaf.

    Beantwoorden
  12. Jenny says:
    6 jaar geleden

    WOOOOOW!!!!!! Deze taart ziet er echt super lekker uit!!!! ff een vraagje: Waar kun je van die candy melts kopen, en waar koop je goedkope spuitmondjes voor een spuitzak?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Candy melts kun je bij kookwinkels en taartdecoratie winkels kopen, hier kun je ook spuitmondjes kopen.

      Beantwoorden
  13. Meike says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura, wat een prachtige taart! Kan deze taart ook gemaakt worden zonder de dowels? Of zakt hij dan in? Waar kan ik die dowels het beste kopen als ik ze wel nodig heb?
    Lieefs

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      De taart zakt dan inderdaad in. Houten of plastic dowels kun je kopen bij grote kookwinkels of taartdecoratie winkels/webshops.

      Beantwoorden
  14. tanja says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, ik ga deze maken voor de verjaardag van mijn dochter. Heb het al helemaal in mijn hoofd. Die douwels kon je geloof ik ook van die chocolade stokjes gebruiken las ik ergens?

    Grt Tanja

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Die worden inderdaad wel eens gebruikt, ik zou ze alleen niet adviseren. Het risico dat er eentje breekt is vrij groot en dan stort je taart in.
      Veel plezier en succes met het maken van de taart!

      Beantwoorden
  15. hannah says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wat een super gave taart ! Ik zou hem graag willen namaken binnenkort, maar dan in het thema chocola ! Ik wil graag verschillende soorten chocola gebruiken. Zal een melkchocoladecreme voor tussen de biscuit en witte chocola als afwerking goed zijn? Of zou je het anders doen? En zal ik een gewone biscuit gebruiken of ook met chocola?
    Wat een vragen.. haha !
    Liefs, hannah!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Leuk een chocolade thema! Staat hier ook nog op mijn lijstje 😉 Zoals je omschrijft klinkt prima! Misschien is een gewoon biscuit wel lekker omdat er al genoeg chocola zal zijn, of je maakt er gewoon een echte chocoladebom van 🙂

      Beantwoorden
      • hannah says:
        5 jaar geleden

        Bedankt voor je snelle reactie ! Ga vandaag of morgen maar even een klein voorbeeld taartje maken met chocoladebiscuit… ik ben benieuwd !

        Beantwoorden
  16. Jannie says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura

    Over twee weken ga ik de taart proberen te maken. Alleen wil je jarige jet chocolade botercreme. Hoe kan ik dat het beste maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je kunt cacaopoeder toevoegen, maar ook gesmolten chocola. Laat de chocola dan goed afkoelen, anders smelt je botercrème 😉

      Beantwoorden
      • Jannie says:
        5 jaar geleden

        Oké dank je wel! Ik ga het proberen

        Beantwoorden
  17. janneke says:
    5 jaar geleden

    Ik ga deze maken voor mijn dochter haar 7de verjaardag. Ben benieuwd.

    Beantwoorden
  18. Jolanda says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wat een gave taart zeg! Ik wil deze graag maken voor de verjaardag van mijn dochter maar zij houd niet van botercrème, kan ik het ook met slagroom maken? Of vullen met slagroom en alleen de buitenkant afsmeren met botercrème?

    Groetjes Jolanda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan. Maar slagroom aan de buitenkant is wel lastig om deze (iets zwaardere) decoraties op te bevestigen.

      Beantwoorden
  19. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Oh wat een geweldige taart ik wil hem maken voor de verjaardag van mijn zoontje. Hij wordt binnenkort 3 jaar. Ik wil hem dan in het groen en blauw maken. Kan ik ook rietjes gebruiken ipv dowels?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Kan, maar die zijn wel veel minder stevig. Je loopt het risico dan die knikken in de taart en dan houden ze de bovenste taart dus niet meer tegen.

      Beantwoorden
      • Brenda says:
        5 jaar geleden

        dank je wel voor je reactie. ik ga dan toch maar op zoek naar dowels.

        Beantwoorden
  20. Linda says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura
    Supergaaf…ik ga me er ook aan wagen. Ik vroeg me alleen af, om hem qua smaak iets op te frissen, of het ook mogelijk is een bavarois of jam tussen de lagen toe doen. Of gaat het afsmeren met botercreme dan niet meer lukken?
    Groeten, Linda

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan prima hoor, zou dan wel even een dijkje spuiten om te voorkomen dat de jam ook aan de buitenkant zichtbaar is.

      Beantwoorden
  21. Daphne says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, in wat voor folie moet de cake ingepakt worden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Voor dit soort taarten gebruik ik doorzichtig keukenfolie

      Beantwoorden
  22. aisha says:
    5 jaar geleden

    Moeten het per se Dowels zijn? Of is er nog een andere optie zodat hij niet instort. En moeten de stokjes de lengte hebben van de gehele taart?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dowels zijn het veiligst, bij andere opties heb je kans dat ze smelten/breken en je taart instort. Ze moeten de hoogte hebben van 1 taartlaag.

      Beantwoorden
  23. aisha says:
    5 jaar geleden

    nog een vraagje ik kan de goede candy melts niet vinden helaas alleen in hele grote hoeveel heden. heb je nog andere ideeën naast de jelly beans, boter crème, meringues, candy bark. wat zou er nog meer op kunnen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      gewone chocola?

      Beantwoorden
  24. Astrid says:
    5 jaar geleden

    Hallo laura,

    Hele leuke taart zeg!
    Ik ben bezig met voorbereidingen van een Drip cake, maar nu vroeg ik me af wanneer ik het beste de meringue schuimpjes erop kan plaatsen.
    De taart wordt donderdag ochtend gehaald en wilde hem dus woensdag avond decoreren, maar daarna zal de taart de koelkast in moeten, de schuimpjes zullen dus slof gaan worden? daar is denk bijna niet aan te ontkomen of ik zal de taart al donderdag ochtend moeten decoreren, wat qua tijd dus niet zal lukken.
    Enige tips? of gewoon woensdag avond doen .
    groetjes Astrid.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik zou de taart gewoon al decoreren, maar de schuimpjes er pas donderdag op doen, het is zonde als die helemaal zacht zijn.

      Beantwoorden
      • Astrid says:
        5 jaar geleden

        Hartstikke bedankt Laura voor je snelle reaktie!
        Het is inderdaad zonde als ze slof worden.
        Ik kan zoals je zegt de taart woensdag avond decoreren en dan ruimtes ertussen laten voor de schuimpjes en die er dan alsnog donderdag ochtend op plaatsen, dat zal wel gaan lukken hoop ik 🙂
        Bedankt!
        groetjes Astrid.

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ea1c9a7e9293af30298ea2c5008553c1&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GfB1eDNV5X4AX-SBAIp&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4d13c680e7ba0513e23afdc030c78b4a&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Kip in parmaham

Kip in parmaham

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-3

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-16

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-14

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-3

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-7

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-3

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan