Laagjes dessert met Kerst granola

24 december 2017
17

Vandaag is het alweer de allerlaatste dag van de advent. Jeetje, zo lang heb ik hier naartoe gewerkt en wat is het weer omgevlogen. Omdat ik verwacht dat jullie inmiddels allemaal wel bedacht hebben wat je gaat bakken deze kerstdagen, wil ik niet met een al te moeilijk recept komen. Ik maak zelf gebruik van een reept dat al in één van de eerste adventsdagen online kwam: de Kerst granola! Daarvan maak ik nu een laagjes dessert met Kerst granola. En of je dit mooie laagjes dessert nou bij het kerstontbijt op tafel zet of serveert als dessert, het zal sowieso in de smaak vallen.

Laagjes dessert met kerst granola

Een simpel maar verrassend lekker recept: laagjes dessert met kerst granola. Een heel smakelijk toetje of misschien een ontbijtje. Jij bepaalt!

Ingrediënten

 • yoghurt of kwark
 • Kerst granola (volgens recept)
 • (roofruit naar keuze
 • extra witte chocolade

Instructies

 • Simpeler dan simpel kan niet. Dit dessert heb je in een handomdraai opgebouwd. Wissel de laagjes yoghurt of kwark af met de granola en het fruit. Eindig met een laagje yoghurt of kwark wat je decoreert met granola, fruit en extra witte chocolade.
 • De granola kun je al prima van tevoren maken, maar het dessert (of ontbijt) zelf maak je pas wanneer je het nodig hebt. Dan blijft de granola lekker knapperig.
Tips

Zoals je ziet noem ik geen hoeveelheden in dit recept. Pas het aan op de grootte en het aantal porties dat je wilt maken. En in de verhouding die jij lekker vindt natuurlijk.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

 1. Carla schreef:

  Hoi Lieverd,

  Dank je wel voor alle recepten die je met de Adventskalender ons gedeeld hebt!!!!!!!!!!!
  Ik wens jou, Lian en de hele familie ongelooflijk fijne, gezellige en smaakvolle kerstdagen!!!!!!!!!

  Xus,
  Car

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *