Chocoladeschaafsel maken

2

Vandaag een eenvoudige tip waarmee je in een handomdraai zelf chocoladeschaafsel maakt. Perfect om je baksels mee te garneren! En het fijne is dat je slechts twee dingen nodig hebt om dit chocoladeschaafsel te maken, namelijk een reep chocola en een kaasschaaf. Een mes kan ook, maar met een kaasschaaf krijg ik zelf de beste resultaten. Multifunctioneel dus zo’n schaaf. Ook leuk: je kunt de chocolade kiezen die jij lekker vindt! Kies niet voor een reep met stukjes noot, karamel of iets anders, want daar lukt het niet mee. Maar een reep pure-, witte- of melkchocolade werkt perfect.

Chocoladeschaafsel maken

De foto zegt eigenlijk al genoeg. Draai de reep om zodat je de gladde kant boven hebt liggen. Met een kaasschaaf doe je gewoon alsof je er een plakje van wilt snijden. Je zult wel wat kracht moeten zetten, kijk daarom goed uit voor je vingers!!!

Verzamel het schaafsel op een papiertje of in een schaaltje. Strooi het gelijk vanaf dat papiertje of uit het kommetje op je baksel, met je handen breken de schaafsel namelijk eenvoudig.

Het deel van de chocoladereep dat je overhoudt kun je opeten, maar je kunt het ook smelten om weer in een (ander) baksel te gebruiken.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Janneke schreef:

    Ik gebruik altijd een dunschiller, en dan schaven langs de zijkant van de reep. Ik denk dat je vingers dan iets veiliger zijn!

    1. Jef schreef:

      Super-duper-tip van die dunschiller!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *