Hollandse meringues

19

Hollandse meringues

Zo rond Koningsdag kleurt alles oranje. Niet alleen de straten en gekke outfits, maar ook ons eten. Oranje tompoucen bijvoorbeeld, maar ook andere lekkernijen worden voorzien van een andere kleur. Ik maakte al eens oranje meringues, maar dat moest ook anders kunnen. En niet oranje. Als je dan niet in oranje werkt voor Koningsdag, zijn er eigenlijk nog maar drie kleuren over die perfect passen bij deze feestdag. Rood, wit en blauw. Je voelde hem vast al aankomen 😉 . Daarom dus meringues in deze 3 kleuren vandaag. Ik leg je uit hoe je ze maakt!

Hollandse meringues

Hollandse meringues

Hollandse meringues

Hollandse meringues

Deze Hollandse meringues zijn op en top Nederlands door de bekende driekleur: rood, wit en blauw. Perfect voor Koningsdag of andere Hollandse evenementen.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Extra nodig

  • spuitzakken
  • ronde spuitmond
  • kwastje
  • rode kleurstof
  • blauwe kleurstof

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
  • Doe de ronde spuitmond in de zak en vouw hem een beetje open, zet hem bijvoorbeeld in een glas. Met een kwastje breng je een strepen rode en blauwe kleurstof aan. Doe dit niet te dun, maar zeker ook niet te dik. Gel kleurstoffen vind ik hiervoor zelf het prettigst werken.
  • Vul de spuitzak met de meringue en spuit toeven op een met bakpapier beklede bakplaat. Je plaatst de spuitzak vlak boven het oppervlak en knijpt tot een mooi bolletje ontstaat. Trek de spuitzak langzaam iets omhoog. Stop dan met knijpen en trek de spuitzak recht omhoog weg.
  • Het zal even oefenen zijn, het is echt niet erg als de eerste paar toeven niet gelijk naar wens zijn. De smaak is heus niet minder lekker 😉
  • Bak de Hollandse meringues in 2 uur af op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Lees hier hoe je de meringues het best kunt bewaren.

Hollandse meringues

Deze techniek is natuurlijk ook hartstikke leuk om met andere kleuren te doen. Stem het af op feestdagen, een leuke dessert table of juist op de favoriete kleuren van de jarige.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

14 reacties

  1. Emily van Kampen schreef:

    Het geeft echt een heel leuk effect aan de merengues! Maar volgens mij moet je hiervoor inderdaad wel eerst een keer oefenen en uitproberen hoe je de kleurstof goed verdeelt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is even testen inderdaad. Hangt ook helemaal af van het soort kleurstof en de dikte natuurlijk.

  2. Emma schreef:

    Wat een ontzettend gaaf idee! Het ziet er prachtig uit!

  3. Joyce schreef:

    Deze techniek wou ik al een tijdje eens uitproberen, ik had hem ergens gezien met een soort van regenboog-effect.

    Ik vind het (als Belg) wel grappig hoe jullie koningsdag zo uitgebreid vieren, wij kennen dat in Belgie niet

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha, Koningsdag is hier in Nederland een groot iets ja 😉
      Je kunt ze ook goed met een regenboog effect maken inderdaad!

  4. Margot schreef:

    Wat een leuk effect en een grappige techniek!

  5. Joyce schreef:

    Hey wat een leukerds! De techniek is ook erg handig en inderdaad heel veelzijdig. Ook leuk voor geboorte traktaties 😀

    1. kira schreef:

      jaaaa zekers! superleuk als geboorte traktatie 🙂

  6. anita schreef:

    Wat een supercadeau op een geweldige site!!
    Dit zou echt een topaanvulling zijn in mijn keuken.
    Hier droomt iedereen toch van!

  7. amber schreef:

    hey die zien er heel erg lekker uit!
    kun je ook een ander spuitmondje gebruiken???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Natuurlijk, je kunt elk spuitmondje gebruiken.

  8. Els schreef:

    Bedankt voor dit hele leuke recept. Ik heb ze gemaakt voor m’n kinderen om ze uit te delen in de klas op koningsdag (we wonen in Australie). Die van mij zagen er niet net zo mooi uit als die van jou maar het idee was duidelijk ;-).
    Ik heb ze geblogd: http://www.naaisels.blogspot.com.au/2015/05/en-geel-zal-het-zijn-and-yellow-it-will.html
    Groetjes,
    Els

  9. Gertrude schreef:

    Hoi Laura,

    Met kleurstof krijg je een kleurtje maar hoe kan ik diverse smaken maken? Caramel, aardbei, vanille o.i.d.

    Groetjes,

    Gertrude

    1. Laura schreef:

      Daar zijn weer smaakstoffen voor te koop 🙂 Bij taartdecoratiewinkels kun je die vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *