Of ik even een maaltijd uit de oven kon toveren? Nu ben ik helemaal geen heldin in de keuken als het om koken gaat, tenzij het in de oven kan. Ovengerechten vind ik heerlijk om te maken. Voorbereiden en de oven doet de rest. Bij deze burger is dit een beetje anders, want het is niet echt een ovenschotel. Natuurlijk heb je voor deze hamburger uit de oven de hamburgerbroodjes nodig die ik laatst al deelde hier op het blog.
Wanneer je liever geen hamburger eet die nog rosé van binnen is maar toch sappig en smeuïg is moet je dit recept gebruiken. Als je zo de burger bakt blijft deze sappig, is de burger niet aangebrand en hard aan de buitenkant, maar wel doorbakken in het midden. Die bereiding wilden wij graag met jullie delen. En ziet deze burger er niet geweldig uit, alsof je ‘m hebt gekocht op een foodfestival.
Hallo Laura,
Ik woon in Thailand en maak regelmatig jou “hamburgers uit de oven”. Het verschil is dat wij hier geen ronde broodjes hebben, maar tussen twee sneetjes bruinbrood gaat het ook prima. Ook de kaas is hier erg anders als in Holland en wij gebruiken vaak cheddar kaas. Vanavond is het weer Hamburgertijd. Mijn Thaise vrouw en haar kinderen zijn er gek op. Bedankt voor het recept!