Halloween Oreo spinnen

24 oktober 2015
7

Oreo spinnen 1a

Wat zijn Oreo koekjes toch multifunctioneel. Het is één van die dingen waar mensen van alles mee bakken (Nutella is nog zo’n voorbeeld). Ik heb inmiddels talloze recepten gezien met Oreo’s, maar je kunt nog meer met Oreo’s als ingrediënt voor bakrecepten. Je kunt ze namelijk ook decoreren. Ik dipte ze al eens in chocola en maakte er lieveheersbeestjes van en voor Halloween toverde ik ze om tot mummie’s. Dit keer gebruikte ik ze ook voor Halloween. Nu geen mummie’s, maar Oreo spinnen!

Oreo spinnen 2a

Oreo spinnen 3a

Halloween Oreo spinnen

Je Oreo's tover je met het grootste gemak om tot Oreo spinnen voor Halloween. Leuk project om met te kinderen te doen!

Ingrediënten

  • Oreo's
  • dropveters
  • ogen: M&M’s, royal icing oogjes, Wilton oogjes
  • eventueel zwarte eetbare stift of gesmolten pure chocolade (pupillen maken)
  • chocopasta, gesmolten chocola of icing (vastplakken ogen)

Instructies

  • Knip als eerst de dropveters in kleinere stukjes, ik knipte één sliert in 16 stukjes.
  • Neem een Oreo en steek de kleine stukjes drop als poten tussen de twee koekjes, vier aan elke kant. Blijven ze niet goed zitten? Je kunt met een cocktailprikker eerst een paar gaatjes prikken, zo zitten ze iets steviger.
  • Bevestig je ogen naar keuze op de Oreo. Ik deed dit met chocopasta, maar je kunt ook gewoon gesmolten chocola of icing gebruiken.
  • Bij de ogen van M&M’s tekende ik met een zwarte eetbare stift de ogen, je zou hiervoor ook gesmolten (pure) chocolade kunnen gebruiken. De snoep oogjes van Wilton kun je bij kookwinkels en taartdecoratie winkels kopen.
Bewaren

Buiten de koelkast in een afgesloten trommel tot een week houdbaar.

Zo simpel zijn ze. Je kunt ze zo gek maken als je zelf wilt. Je zou zelfs nog tandjes kunnen maken als je het leuk vindt. Ik vond het leuk om verschillende soorten ogen te gebruiken voor een vrolijk en gek geheel van Oreo spinnen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

17 reacties

  1. Joyce schreef:

    Hihi, wat zien deze er leuk uit!

  2. Nancy schreef:

    Wil ze ook maken voor een traktatie op school. Las op Pinterest dat het koekje opengedraaid werd en dan pootjes ertussen en met icing weer vastplakken. Nu zie ik dat jij het nog makkelijker doet. Blijft dit goed zitten, of plak je het pootje nog vast?

    1. Laura schreef:

      Bij mij bleef dit goed zitten, als je ze maar goed aanduwt. Ze zaten steviger toen ik eerst gaatjes in de vulling prikte met een cocktailprikker.

  3. Margot schreef:

    Wat zijn ze leuk! Tof idee!

  4. My Linh schreef:

    Wat een leuk en origineel idee 😀 Ook fijn dat het makkelijk is en je zulke simpele producten gebruikt! Ik vind ze echt super schattig (ook al moet het eigenlijk eng zijn :P)

  5. coby schreef:

    vind ze geweldig, en lekker makkelijk om te maken dacht ik………
    bij mij breken de koekjes als ik de dropveters er tussen probeer te doen.

    1. Laura schreef:

      Druk de dropveters anders even plat tussen je vingers als je ze ertussen doet, dat gaat wat makkelijker.

      1. coby schreef:

        bedankt voor de tip, ga het proberen.

  6. Saskia schreef:

    Kan je deze 1 dag van te voren maken`

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

  7. Karin schreef:

    Hoi,

    Ook 3 dagen van te voren en dan in luchtdichte doos doen??

  8. Patricia schreef:

    Super leuk, ik ga aan de slag en mijn dochter mag ze as donderdag trakteren!

  9. Margje schreef:

    Hoi,
    Ik vroeg me af hoe je dat bedoelt: met een sate prikker een gaatje erin maken. Haal je dan het bovenste gedeelte van de oreo er eerst af?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je prikt er vanaf de zijkant een gaatje in, koekjes blijven gewoon zitten.

  10. Roxanne schreef:

    Hallo me zoontje tracteerd vrijdag wil ze vanavond maken kan dat kwaad en tips om ze op te bergen dan? In koelkast of buiten in folie of bakjes ? Gr roxanne

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt ze prima voorbereiden hoor, gewoon buiten de koelkast bewaren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *