Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Taart en Trends

Laura Kieftdoor Laura Kieft
10 oktober 2010
in Hotspots, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en heb al mijn gespaarde centen goed laten rollen! Je zult dus wel begrijpen dat ik het enorm naar mijn zin heb gehad!

Samen met mijn vader zijn we ’s ochtends met de auto vertrokken richting Hilversum. Na heel Hilversum te hebben gezien door alle wegopbrekingen stonden we precies om 11 uur in de rij voor de Dudok Arena. Na 3 minuten wachten gingen de deuren open en konden we eindelijk naar binnen. Gelijk aangeschoven in de drukte bij de kraam van Ellen’s Creative Cakes, wat hebben die een leuke dingen zeg. Hier heb ik leuke kleurpoeders, bavaroispoeders, cupcake caisses, ronde uitstekers en cupcake moulds aangeschaft! Dat was niet het enige dat ik heb gekocht 🙂

Bij Tastyshop heb ik kleurstoffen en cupcake caisses van Vestli House gekocht. Dit merk heeft zulke mooie caisses van goede kwaliteit (is jammer genoeg ook aan de prijs te merken). Bij Cakes by Bien heb ik de beroemde ‘Pointy Five’ aangeschaft en ook uitstekers in de vorm van snoepjes en ballonnen van KitBox. Ook bij Piece of Cake nog wat aankopen gedaan; 1:3 marsepein, bavaroise poeder, strikuitsteker, kleurstof en holly leaf plungers.

Naast alle kraampjes waar je ontzettend veel leuks kon kopen waren er ook een hoop demonstraties te zien en alle wedstrijd taarten waren te bewonderen! De taarten die er stonden waren prachtig! Hieronder een paar foto’s van de taarten die ik heel erg mooi vond. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk wel meer deelnemers had verwacht.

Naast taarten waren er bij de demonstraties ook hele leuke cupcakes en koekjes te zien. Niets was te gek; cupcake/koekjes stapels, theepotten met kopjes, een kat, een koekvogelhuis en welke ik erg leuk vond: Mevrouw Pot van Belle & het Beest. Die zou ik ook nog wel eens willen maken. Je kunt deze rechts bovenin zien op de foto.

Vandaag heb ik heerlijk aan tafel met mijn nieuwe spulletjes gezeten. Ik had niet zo’n zin om iets te bakken want ik wilde gelijk aan de slag gaan. Daarom maar onze koektrommel geplunderd en daar biscuitjes uit gehaald 🙂 Zo kon ik mijn malletjes, uitstekers en poedertjes gebruiken. Het resultaat vind ik erg leuk geworden.

Voor mijn verjaardag had ik laatst al snowflake plungers gekregen die ik graag wilde proberen. Op de beurs had ik holly leaf plungers gekocht en dus kon ik kerstkoekjes maken. De blaadjes heb ik helemaal gekleurd met poeder wat een erg leuk effect geeft. De sneeuwvlokken heb ik zilver gedust wat ze erg mooi maakt. Dit waren maar 3 koekjes in kerst thema maar ik weet wel wat ik met kerst op tafel wil zetten; een hele schaal vol met koekjes!

De beurs was dus erg geslaagd! Ik heb eindelijk de mooie huisjes van Annelies mogen bewonderen, in het echt zijn ze nog mooier dan op de foto’s. Ook heb ik erg mooie suikerbloemen gezien en bij de stand van Mjam Taart heb ik alle taarten die in het tijdschrift hebben gestaan in het echt mogen bewonderen. Helaas heb ik de grote demonstraties gemist wat ik erg jammer vind, puntje om te onthouden voor volgend jaar want dan ga ik er zeker weer heen!

Vorige post

Volgende post

Verjaardag lekkers
Bedankt

Related Posts

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft
01 januari 2021
0

...

Laura’s Bakery 10 jaar

Mijn 2020

door Laura Kieft
31 december 2020
5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet...

Printable: bladerdeegstengels

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft
28 december 2020
0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 7

  1. Joke says:
    10 jaar geleden

    Heerlijk om jou verslag van gisteren te lezen en wat een prachtige koekjes heb je gemaakt met alle nieuwe spullen. Kan begrijpen dat je niet eerst wilde gaan bakken maar meteen met het nieuwe spul wilde spelen ;-). Ik zal de koektrommel weer aanvullen hoor.

    Liefs, Mam

    Beantwoorden
  2. KARIN says:
    10 jaar geleden

    Hallo Laura.

    Zag net dat jij één van de volgers bent van mijn blog, een nieuwe volger. Dus ook meteen even een kijkje genomen op jou blog.
    Ik zag dat jij ook nog niet zo lang bezig bent met de taart- (en cupcakes-)decoratie, maar wat heb jij al prachtige dingen, zeg!!!

    Ik meteen ook weer een paar ideëen bij je opgedaan (zoals die paarse taart met al die bloemetjes, die vond ik prachtig!!! en die cupcakes in dat theedoosje als cadeau!!) Ik hoop dat deze ideëen van je mag gebruiken.

    Ook ik was afgelopen zaterdag bij de Taart en Trendbeurs in Hilversum. Wat wordt je daar hebberig van hè, van al die Taart-decoratiespulletjes bij elkaar. Ik heb ook er lekker geshopt hoor en ben met een tas vol weer naar huis gegaan.

    Nou, ik ga jou blog ook volgen, hoor.
    Groetjes Karin, van Karin’s Taarten.

    Beantwoorden
  3. Wilma says:
    10 jaar geleden

    Die koekjes zijn super! Zo kun je nog eens aankomen met biscuitjes!:)

    Beantwoorden
  4. Marieke says:
    10 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Nou je bent lekker geslaagd op de beurs. Ik ga er toch eens over nadenken misschien volgend jaar ook te gaan. Zie ook op het forum zoveel leuke berichten erover. Vind vooral je koekjes met het “keuken” thema erg leuk. Welke mold is dat die je daarvoor hebt gebruikt.

    Groetjes,

    Marieke

    Beantwoorden
  5. Linda says:
    10 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Leuk hé?! al die taartspulletjes bij elkaar! Ik heb ook aardig wat uitgegeven, en heb ook wel zin om wat uit te gaan testen, dus zal van de week ook wel aan de bak gaan 😉
    Je koekjes zijn echt super mooi, zie wel dat jij heel crea bent!
    Groetjes Linda

    Beantwoorden
  6. Laura says:
    10 jaar geleden

    Bedankt voor jullie leuke reacties 🙂

    Tuurlijk mag je mijn ideetjes gebruiken, ik heb ook niet alles zelf bedacht hoor!

    De molds die ik heb gebruikt heten ‘home baked’ en ‘cupcakes’. Ze komen bij Ellen’s creative cakes vandaan. Ze hebben nog veel meer leuke molds.

    Groetjes Laura

    Beantwoorden
  7. Sabine De Keukenprinses says:
    10 jaar geleden

    hee Laura,

    wat een leuke blog heb je! En wat leuk om een foto van mijn taart voorbij te zien komen ( dat fruitkistje).
    ben het met je eens hoor, had veel meer inzendingen verwacht!

    groetjes Sabine

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Bedankt

Bedankt

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-2

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-15

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan