Taart en Trends

Gepost: 10 oktober 2010 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ’taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en heb al mijn gespaarde centen goed laten rollen! Je zult dus wel begrijpen dat ik het enorm naar mijn zin heb gehad!

Samen met mijn vader zijn we ’s ochtends met de auto vertrokken richting Hilversum. Na heel Hilversum te hebben gezien door alle wegopbrekingen stonden we precies om 11 uur in de rij voor de Dudok Arena. Na 3 minuten wachten gingen de deuren open en konden we eindelijk naar binnen. Gelijk aangeschoven in de drukte bij de kraam van Ellen’s Creative Cakes, wat hebben die een leuke dingen zeg. Hier heb ik leuke kleurpoeders, bavaroispoeders, cupcake caisses, ronde uitstekers en cupcake moulds aangeschaft! Dat was niet het enige dat ik heb gekocht 🙂

Bij Tastyshop heb ik kleurstoffen en cupcake caisses van Vestli House gekocht. Dit merk heeft zulke mooie caisses van goede kwaliteit (is jammer genoeg ook aan de prijs te merken). Bij Cakes by Bien heb ik de beroemde ‘Pointy Five’ aangeschaft en ook uitstekers in de vorm van snoepjes en ballonnen van KitBox. Ook bij Piece of Cake nog wat aankopen gedaan; 1:3 marsepein, bavaroise poeder, strikuitsteker, kleurstof en holly leaf plungers.

Naast alle kraampjes waar je ontzettend veel leuks kon kopen waren er ook een hoop demonstraties te zien en alle wedstrijd taarten waren te bewonderen! De taarten die er stonden waren prachtig! Hieronder een paar foto’s van de taarten die ik heel erg mooi vond. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk wel meer deelnemers had verwacht.

Naast taarten waren er bij de demonstraties ook hele leuke cupcakes en koekjes te zien. Niets was te gek; cupcake/koekjes stapels, theepotten met kopjes, een kat, een koekvogelhuis en welke ik erg leuk vond: Mevrouw Pot van Belle & het Beest. Die zou ik ook nog wel eens willen maken. Je kunt deze rechts bovenin zien op de foto.

Vandaag heb ik heerlijk aan tafel met mijn nieuwe spulletjes gezeten. Ik had niet zo’n zin om iets te bakken want ik wilde gelijk aan de slag gaan. Daarom maar onze koektrommel geplunderd en daar biscuitjes uit gehaald 🙂 Zo kon ik mijn malletjes, uitstekers en poedertjes gebruiken. Het resultaat vind ik erg leuk geworden.

Voor mijn verjaardag had ik laatst al snowflake plungers gekregen die ik graag wilde proberen. Op de beurs had ik holly leaf plungers gekocht en dus kon ik kerstkoekjes maken. De blaadjes heb ik helemaal gekleurd met poeder wat een erg leuk effect geeft. De sneeuwvlokken heb ik zilver gedust wat ze erg mooi maakt. Dit waren maar 3 koekjes in kerst thema maar ik weet wel wat ik met kerst op tafel wil zetten; een hele schaal vol met koekjes!

De beurs was dus erg geslaagd! Ik heb eindelijk de mooie huisjes van Annelies mogen bewonderen, in het echt zijn ze nog mooier dan op de foto’s. Ook heb ik erg mooie suikerbloemen gezien en bij de stand van Mjam Taart heb ik alle taarten die in het tijdschrift hebben gestaan in het echt mogen bewonderen. Helaas heb ik de grote demonstraties gemist wat ik erg jammer vind, puntje om te onthouden voor volgend jaar want dan ga ik er zeker weer heen!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Joke schreef:

  Heerlijk om jou verslag van gisteren te lezen en wat een prachtige koekjes heb je gemaakt met alle nieuwe spullen. Kan begrijpen dat je niet eerst wilde gaan bakken maar meteen met het nieuwe spul wilde spelen ;-). Ik zal de koektrommel weer aanvullen hoor.

  Liefs, Mam

 2. KARIN schreef:

  Hallo Laura.

  Zag net dat jij één van de volgers bent van mijn blog, een nieuwe volger. Dus ook meteen even een kijkje genomen op jou blog.
  Ik zag dat jij ook nog niet zo lang bezig bent met de taart- (en cupcakes-)decoratie, maar wat heb jij al prachtige dingen, zeg!!!

  Ik meteen ook weer een paar ideëen bij je opgedaan (zoals die paarse taart met al die bloemetjes, die vond ik prachtig!!! en die cupcakes in dat theedoosje als cadeau!!) Ik hoop dat deze ideëen van je mag gebruiken.

  Ook ik was afgelopen zaterdag bij de Taart en Trendbeurs in Hilversum. Wat wordt je daar hebberig van hè, van al die Taart-decoratiespulletjes bij elkaar. Ik heb ook er lekker geshopt hoor en ben met een tas vol weer naar huis gegaan.

  Nou, ik ga jou blog ook volgen, hoor.
  Groetjes Karin, van Karin’s Taarten.

 3. Wilma schreef:

  Die koekjes zijn super! Zo kun je nog eens aankomen met biscuitjes!:)

 4. Marieke schreef:

  Hoi Laura,

  Nou je bent lekker geslaagd op de beurs. Ik ga er toch eens over nadenken misschien volgend jaar ook te gaan. Zie ook op het forum zoveel leuke berichten erover. Vind vooral je koekjes met het “keuken” thema erg leuk. Welke mold is dat die je daarvoor hebt gebruikt.

  Groetjes,

  Marieke

 5. Linda schreef:

  Hoi Laura,

  Leuk hé?! al die taartspulletjes bij elkaar! Ik heb ook aardig wat uitgegeven, en heb ook wel zin om wat uit te gaan testen, dus zal van de week ook wel aan de bak gaan 😉
  Je koekjes zijn echt super mooi, zie wel dat jij heel crea bent!
  Groetjes Linda

 6. Laura schreef:

  Bedankt voor jullie leuke reacties 🙂

  Tuurlijk mag je mijn ideetjes gebruiken, ik heb ook niet alles zelf bedacht hoor!

  De molds die ik heb gebruikt heten ‘home baked’ en ‘cupcakes’. Ze komen bij Ellen’s creative cakes vandaan. Ze hebben nog veel meer leuke molds.

  Groetjes Laura

 7. hee Laura,

  wat een leuke blog heb je! En wat leuk om een foto van mijn taart voorbij te zien komen ( dat fruitkistje).
  ben het met je eens hoor, had veel meer inzendingen verwacht!

  groetjes Sabine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *