Prosecco Cake Pop Toren

Gepost: 29 december 2013 Laatst bewerkt: 30 november 2023

prosecco cake pop toren 1a

Deze gave prosecco cake pop toren maakte ik met Kerst, maar ik weet zeker dat hij het ook fantastisch zal doen met oud en nieuw. Eerste kerstdag vierden we met de hele familie bij mijn tante en oom ter ere van hun 25-jarige huwelijk eerder dit jaar. Ik bood aan om mee te helpen met wat lekkers bij het ontvangst en wat dingen voor het dessert. Deze cake pop toren was voor het ontvangst en was een echte eyecatcher. Ik had alle cake pops al van te voren gebakken, de toren zelf heb ik op kerstochtend in elkaar gezet. Ik was al vroeg wakker (helaas, ik ben geen uitslaper) en heb de toren ’s ochtends in een uur in elkaar gezet. Dat viel me reuze mee! Zeker als je je bedenkt dat er wel 95 cake pops in deze toren gaan!

BAKTIP: Voor het bakken van cake pops gebruik ik een elektrische cake pop maker. Er bestaan ook cake pop bakvormen, maar hier heb ik zelf geen ervaring mee.

 

prosecco cake pop toren 2a

Dit heb je nodig:

 • 2x het recept voor champagne cake pops (als je zoals ik prosecco cake pops wilt, dan vervang je de champagne door prosecco)
 • cocktailprikkers, knip deze door de helft
 • piepschuim kegel, ingepakt met huishoudfolie

De piepschuim kegel die ik heb gebruikt is 27 centimeter hoog en de onderkant is 12 centimeter in doorsnede (gekocht bij Pipoos voor 2,50).

prosecco cake pop toren 3a

Neem één balletje waar je een hele cocktailprikker doorheen prikt, deze gebruik je om te bepalen waar in de kegel je de gehalveerde cocktailprikkers moet prikken. Prik de cake pop met prikker in de kegel zodat alle cake pops mooi strak tegen elkaar zitten. Verwijder de cake pop met prikker en prik een gehalveerde cocktailprikker in de kegel op de plek van het gaatje dat je hebt gemaakt, de scherpe kant moet je blijven zien. Prik een cake pop op de prikker en bepaal weer waar de volgende moet komen. Zo ga je de hele kegel laag voor laag af.

prosecco cake pop toren 4a

Tijdens het opbouwen van de kegel heb ik per laag geteld hoeveel cake pops er in zitten, handig hulpmiddel bij het opbouwen van de toren.

 1. 14 cake pops
 2. 13 cake pops
 3. 12 cake pops
 4. 11 cake pops
 5. 10 cake pops
 6. 9 cake pops
 7. 8 cake pops
 8. 7 cake pops
 9. 6 cake pops
 10. 4 cake pops
 11. 1 cake pop

Zorg dat de voorkant mooi gestapeld wordt zodat de cake pops netjes in elkaar vallen. Dit lukt je maar aan een kant, de achterkant wordt dus niet zo mooi als de voorkant. Dit is niet erg, maar hou hier rekening mee bij het opbouwen.

prosecco cake pop toren 5a

De laatste twee lagen van de cake pop toren worden iets anders opgebouwd dan de rest. Voor laag 10 heb je vier pops nodig, steek de prikkers iets omhoog zodat ze goed blijven zitten. Voor de laatste laag steek je een hele cocktailprikker rechtop in de toren waar je de laatste cake pop op prikt.

prosecco cake pop toren 6a

Zo eenvoudig is het dus om zo’n fantastische cake pop toren te maken. Ga jij er eentje maken voor oud en nieuw?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

 1. Trudy schreef:

  Hier is maar één woord voor nodig, al zeg ik het drie keer:
  Super, Super, Super!

 2. Maaike schreef:

  Wow! Super mooi!

  Ik weet niet of ik hem nog ga maken voor Oud & Nieuw, maar misschien volgend jaar wel! 😉

  1. Laura's Bakery schreef:

   Thanks! Voor elk feestje is deze toren leuk, 31 december of niet 😉

 3. Anne schreef:

  Heb hem gemaakt vanochtend goed gelukt en vooral heel lekker

 4. Rebecca schreef:

  Super leuk Idee Laura 😀

 5. Marjolein schreef:

  Hallo Laura, nu pas je site ontdekt en ben er helemaal weg van! Ik heb de hele oud&nieuw van alles gemaakt of ben ik aan het maken, je bladerdeeghapje met ham, de champagnetoren ga ik zo maken en de koekjeskerstboom, je legt het allemaal zo duidelijk uit, dat ik nu weet hoe ik de boom moet stapelen! Dank je wel en een goede jaarwisseling! Ik kom zeker nog vaak terug, je zit onder de favorieten!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Marjolein,
   Wat leuk dat je zo enthousiast aan het bakken bent! Ook jij een hele goede jaarwisseling 🙂 Tot volgend jaar! En veel bakplezier natuurlijk.
   Liefs, Laura

 6. Els schreef:

  Wauw, wat een plaatje!!

 7. Evy Beckers schreef:

  Hallo Laura,
  Ik heb toevallig op 28 december een cake pop toren gemaakt voor de verjaardag van mijn vader.
  Ik had de kegel bekleed met alu folie en hierover een dun groen laagje marsepein.
  Dan had ik rode chocolade gesmolten en de pops hier mee vastgezet ,geen gedoe met prikkers.
  Ik zou je graag mijn foto sturen maar weet niet hoe of waar.
  Groetjes

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat leuk, ik ben benieuwd naar je foto’s! Je kunt ze mailen maar je mag ze ook via de facebook pagina delen!

 8. Laura Demasières schreef:

  Als je de cake pops dompelt in chocolade, is het dan ook handig om er een toren van te maken? Is het geen probleem om ze er gemakkelijk van te krijgen?
  Bedankt voor je hulp!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Chocola stolt niet heel erg snel, je zult dus wel wat geduld moeten hebben bij het opbouwen van de toren. Je wilt natuurlijk niet dat ze er zo afglijden. Het zal wel iets lastiger zijn op de pops los te krijgen als de chocola eenmaal hard is, grote kans dat er dan stukken aan de toren blijven zitten. Met de prikkers ben je overigens zo klaar hoor, het lijkt tijdrovender dan het is. Ik denk zelfs dat je met chocola langer bezig bent.
   Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *