Tip: cacaostrooier voor bloem en poedersuiker gebruiken

Gepost: 15 oktober 2017 Laatst bewerkt: 26 mei 2023
3

Ik was laatst een weekend bij Lian en in dat weekend gingen we ook een dagje bakken. Toen we deeg moesten uitrollen, vertelde ik dat ik sinds kort een nieuw trucje heb om snel en eenvoudig gelijkmatig bloem te strooien. Namelijk met een cacaostrooier. Goeie tip vond Lian, echt iets voor Handige Baktips. Ik twijfelde nog een beetje, omdat het wel heel kort en simpel zou zijn. Maar toen ik de tip al even via Instagram deelde werd mij duidelijk dat dit soort tips zeker wel op prijs worden gesteld. Dus daarom zal ik vaker van dit soort snelle en simpele trucjes met jullie delen. Maakt het vaak toch net even makkelijker in de keuken, en het is natuurlijk ook gewoon een handige baktip 😉 . Laat het ook vooral weten als jij zo’n handigheidje hebt! 

Cacaostrooier voor bloem en poedersuiker

Goed: ik hoef er weinig over uit te leggen natuurlijk. Je vult gewoon je cacaostrooier met bloem en pakt hem erbij wanneer je een bakvorm of je werkblad met bloem wilt bestuiven.

Ik vind het zelf ontzettend handig werken, veel handiger dan het zeefje dat ik voorheen altijd gebruikte. De cacaostrooier staat op mijn plank naast de potten bloem en ik hoef niet steeds te klungelen met het zeefje dat maar net in de pot past of waar de helft naast valt.

Ik gebruik mijn cacaostrooier nu voor bloem, maar ik kocht hem eigenlijk voor poedersuiker. Ook poedersuiker kun je op deze manier mooi gelijkmatig strooien over baksels of om fondant of marsepein op uit te rollen.

Ik moet dus nog even een tweede cacaostrooier aanschaffen, want ik wil hem voor bloem niet meer missen en wil er ook nog steeds eentje voor poedersuiker.

Ga jij er ook eentje aanschaffen?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. chucky1012 schreef:

  Dit is super handig 😉
  Ik ben zo onhandig dat ik vaak teveel strooi.

 2. Dorien schreef:

  Super handige tips, ik wil er hier zeker meer van!
  Maar misschien ook handig om er bij te vermelden waar jij de spullen koopt die je tipt? 😉
  Dan is het voor ons ook makkelijker te vinden

 3. Siepje schreef:

  Voordat ik vis bak bestrooi ik hem meestal met wat bloem. Ik deed dat ook altijd met een zeefje, maar ga vanaf nu zeker jouw handige tip volgen. Hartelijk dank dus hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *