Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Uitgelicht: Kleurstoffen

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 juli 2011
in Inspiratie, materialen
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

In levensmiddelen is een beperkt aantal kleurstoffen toegestaan, deze zijn herkenbaar aan het E-nummer in de reeks E100-199 dat meestal op de verpakking vermeld wordt. Er zijn ook veel natuurlijke kleurstoffen, deze is dan afkomstig van planten, dieren of paddenstoelen. Zo weten velen wel dat in bijvoorbeeld roze koeken schildluizen zijn verwerkt voor de kleur, deze vind je ook terug in M&M’s. Dit klinkt waarschijnlijk niet al te smakelijk maar er zijn gelukkig ook natuurlijke kleurstoffen die van bloemen komen zoals viooltjes, boterbloemen en de saffraankrokus. Meer voorbeelden vind je hier.

Wanneer je je fondant of marsepein zelf kleurt kun je niet zonder kleurstoffen. Ze zijn er in vele verschillende kleuren van verschillende merken. De bekendste merken zijn toch wel Americolor, Wilton en Sugarflair. Deze kleurstoffen zijn uitermate geschikt voor het kleuren van fondant en marsepein. Dit komt omdat de kleurstoffen niet vloeibaar zijn maar een soort gel. Met vloeibare kleurstoffen zou je fondant of marsepein namelijk te plakkerig worden.

Bij de meeste kleurstoffen zit op het flesje of potje een sticker met de kleur bovenop en staat de naam ook nog vermeld. Bij Sugarflair is dit niet het geval, daarbij staat de naam van de kleur op de alleen zijkant vermeld. De meeste kleuren die ik zelf heb zijn van Americolor, ik vind deze erg handig omdat je ze eenvoudig kunt doseren met het makkelijke knijpflesje (zie onderste foto). Van Wilton en Sugarflair heb ik ook een aantal potjes, deze kleurstof voeg je toe door met een cocktailprikker wat uit het potje te halen en aan je fondant/marsepein af te smeren.

Je kunt natuurlijk nog veel meer doen met kleurstoffen dan alleen maar fondant en marsepein kleuren. Wat dacht je van gekleurde cakejes of slagroom bijvoorbeeld. Aan veel gerechten kun je met kleurstoffen iets extra’s geven, of het er altijd even smakelijk uitziet is weer een ander verhaal natuurlijk maar je kunt er wel een hoop lol mee beleven.

Vorige post

Volgende post

Silhouet koekjes
Gevulde koeken

Related Posts

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft
01 maart 2021
1

...

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery
08 februari 2021
1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura's Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 39

  1. Uit Pauline's keuken says:
    10 jaar geleden

    Leuk stukje Laura! Is het nog gelukt met het oma-tje met haar wasrek? haha

    Tot maandag 🙂

    Beantwoorden
  2. Laura says:
    10 jaar geleden

    Dankjewel! Nee, ze heeft hem niet gekocht 🙁 ze zou haar zoon nog wel sturen want die had er meer verstand van, haha!

    Tot maandag!

    Beantwoorden
  3. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    hoi,
    ik gebruik te weinig kleurstof en heb daarom nog bijna een heel flesje staan. nu vroeg ik me af kan ik het nog gebruiken na de houdbaarheidsdatum of is het dan echt niet meer te gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Als de kleurstof nog gewoon een mooie gel-structuur heeft kun je hem prima gebruiken hoor. Na verloop van tijd kan het wel zo zijn dat de kleurstof uitdroogt.

      Beantwoorden
  4. Helma says:
    7 jaar geleden

    Hallo,

    Heb je misschien een tip voor een roze kleurstof (of fondant, marsepein) zonder E120?

    Groeten, Helma

    Beantwoorden
  5. Anke says:
    7 jaar geleden

    hallo,
    Americolor kleurstof kun je niet kopen bij de leukste taarten shop.
    Waar bestel jij het altijd via online?
    Of waar is het het goedkoopst?

    groetjes anke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      ik heb mijn flesjes bij tastyshop.nl gekocht. Volgens mij zijn de prijzen overal wel gelijk van deze flesjes.

      Beantwoorden
  6. Cindy says:
    6 jaar geleden

    Hallo,

    Ik wilde graag een cake maken voor mijn moeders verjaardag , maar een regenboogcake heb je daar ook die flesjes voor nodig en hoe heetten die flesjes?

    Mvg

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De knijpflesjes kleurstof zijn van het merk Americolor

      Beantwoorden
  7. Esmee says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik wil graag de kleurstoffen van Americolors proberen om rijst en spaghetti te kleuren voor mijn dochter, om mee te spelen. Ik kan alleen nergens vinden of deze kleurstoffen uitwasbaar zijn, weet jij dat? Mochten de kleurstoffen van Americolors niet wateroplosbaar zijn, heb je dan een tip voor een merk kleurstof die dat wel is?
    Ik hoop dat je me kan helpen, kan er op google niks over vinden 🙁

    Groetjes Esmee

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Op de flesjes staat hier niks over, ik denk het dus niet. Ik weet dat er kleurstoffen op waterbasis bestaan, misschien heb je daar wat aan?

      Beantwoorden
  8. Carina says:
    5 jaar geleden

    Hallo!
    Ik wil graag een paar kleuren kopen voor verschillende dingen. Voor o.a eiwit, cakebeslag, fondant etc. Is er een bepaalde kleurstof die voor deze allemaal geschikt is? Of heb je speciale voor eiwit?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt dan gewoon kleurstoffen op gelbasis kopen. Ik gebruik meestal het merk Wilton of Americolor.

      Beantwoorden
  9. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,

    de site tastyshop.nl bestaat inmiddels niet meer. Waar koopt u tegenwoordig de Americolor kleurstoffen? Ik ben voornamelijk op zoek naar rood, maar kan deze nergens vinden. Welk merk/gel/kleurpasta/vloeibare kleurstof raadt u mij aan voor een dieprode kleur?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als je even via Google zoekt kom je veel winkels tegen, ik heb zelf al een tijdje geen nieuwe gekocht. Rainbow Dust heeft ook fijne kleurstoffen.

      Beantwoorden
  10. Jacks mom says:
    5 jaar geleden

    Hallo!

    Ik haal ze altijd bij het TEXACO TANKSTATION IN BRUNSSUM.. Nja, bij de love to bake shop, klein maar zeer uitgebreid bakshopje dat IN t tankstation zit ??
    Ze hebben ook een website.

    http://www.love-to-bake.nl

    Groetjes van Sanne / Jacks.mom !

    Beantwoorden
  11. Ina says:
    5 jaar geleden

    Zijn deze kleurstoffen van wilton goed afwasbaar van de huid?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Als je direct met afwasmiddel je handen schoonmaakt wel. Sommige donkere kleuren gaan iets lastiger, maar dat heb ik bij alle merken.

      Beantwoorden
  12. Evelyne says:
    5 jaar geleden

    Dag Laura,

    Waar koop jij die Americolor in Benelux? Ik wou ze op Amazon bestellen, maar dan komt er een verzendkost bij van 95EUR ongeveer :O

    Groetjes,
    Evelyne

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Waar ik ze kocht heeft ze niet meer. Ze mogen officieel namelijk niet verkocht worden in Nederland, ik weet niet wie ze nu nog wel verkoopt. Google levert ook niets op?

      Beantwoorden
  13. Marin says:
    4 jaar geleden

    Hi!
    heb jij dan enig idee waar de THT-datum staat?
    Ik ga er eigenlijk al vanuit dat mijne niet meer goed zijn (meer als een jaar oud).

    Thanks!

    Beantwoorden
    • Marin says:
      4 jaar geleden

      Ik zie net dat er 10 vd 12 nog helemaal dicht zitten en 2 dus ooit gebruikt zijn.

      Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      In principe kan er eigenlijk niets ‘bederven’ aan kleurstoffen, het is meer dat ze verplicht zijn om er een datum op te zetten. Zolang het er nog goed uit ziet, kun je het gewoon gebruiken. Als de textuur/dikte veranderd zou ik dit niet meer doen.

      Beantwoorden
      • Marin says:
        4 jaar geleden

        Ok thanks! Ik moet het gewoon proberen aangezien ik nergens een datum kan vinden!
        het ruikt iig nog niet vreemd.

        Beantwoorden
  14. Jacqueline says:
    3 jaar geleden

    Hoi, zijn de wilton kleurstoffen ook geschikt om royal icing voor op koekjes te kleuren? Ik hoorde iets dat het niet voldoende uithard als je ze daarmee kleurt. Heb jij daar ervaring mee?

    Groetjes,
    Jacqueline

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat gaat prima hoor, zelf nog nooit meegemaakt dat die minder goed uitharden.

      Beantwoorden
  15. Lotti says:
    2 jaar geleden

    Hey Laura,
    Heb je voor witte icing ook kleurstof nodig of gwbruik je dan gewoon de icing zoals die is? Wordt deze dan wel sneeuwpop wit of beetje doorzichtig?
    Bedankt voor je antwoord.
    Groetjes Lot

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Het is dan niet spierwit, maar wel goed wit.

      Beantwoorden
  16. Mariska says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Weet jij hoe het kan dat de botercrème die ik heb gekleurd met gelkleurstof na een tijdje veel feller wordt?
    Denk je de goede kleur te hebben op de taart en dan haal je hem uit de koelkast en dan is hij toch anders.

    Groet, mariska

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Bij sommige kleurstoffen werkt de kleur door, kan ook aan het merk liggen.

      Beantwoorden
  17. Cindy says:
    10 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Ik ben aan het experimenteren met het kleuren van koekjes met eiwitten/Royal Icing. Ik krijg de kleuren niet goed. Rood wordt rose en met geen mogelijkheid rood te krijgen. Met mengen worden de kleuren ook niet de kleur die ik graag wil hebben. Met koningsdag koningskoekjes gebakken met de kids maar de Icing niet oranje te krijgen…. werd een zalm rose kleur…..
    Waar kan dit aan liggen?
    Dankjewel!
    Groet, Cindy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Misschien is het een verkeerd soort kleurstof en werkt deze niet goed met de rest van de ingrediënten. Ik zou het merk dat je gebruikt hebt even mailen!

      Beantwoorden
  18. Alara says:
    10 maanden geleden

    Hoi Laura zelf kom ik vaak de vloeibare kleurstoffen in de winkel tegen en daarom heb ik ook een rode vloeibare kleurstof van singh. Ik was van plan om vandaag daarmee red velvet koekjes te maken maar is dit handig volgens jou? Alvast bedankt voor je antwoord en ook de mooie en lekkere recepten die je deelt!

    Met vriendelijke groeten,
    Alara.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ik ken dit merk niet van eigen ervaring! Het hangt van de eigenschappen van de kleurstof en het recept af, dus dat is voor mij zo lastig te bepalen.

      Beantwoorden
    • Monique says:
      8 maanden geleden

      Hoi Laura

      Ik ben aan het experimenteren met het kleuren van taart beslag en botercreme. Ik heb een aantal kleurstoffen uitgeprobeerd en merkte dat ik vaak veel kleurstof nodig heb om een mooie kleur te krijgen die ik wil.
      Weet jij bij welke merken kleurstof je niet zo veel kleurstof nodig hebt? Zodat je niet een heel flesje moet gebruiken om een mooie diepe kleur te krijgen?

      Ik hoop dat je me kan helpen! 🙂

      Groetjes Monique

      Beantwoorden
      • Cindy Nelissen says:
        8 maanden geleden

        Hoi Monique.

        Die ervaring had ik ook. En ik kreeg ook een chemisch smaakje van de kleurstof. Tevens kreeg de kleuren niet mooi.
        Ik ben naar de bakwinkel gegaan en daar hebben ze me geadviseerd om funcolours of rainbowdust te gebruiken. Daar heb je echt maar een druppel van nodig. Beide merken tot nu toe gebruikt voor merengues voor de verjaardagstaart van mijn zoontje. Gaat heel goed. Deze kun je zelfs gebruiken voor het kleuren van chocolade. Het ene merk heeft wat diepere kleuren dan de ander maar ik weet even niet welke kleuren (diepe/zachte) bij welk merk.
        Groet Cindy

        Beantwoorden
  19. Katharina says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura!
    Ik ben een hobby bakker en ben al een heel eind op zoek naar de goeie kleurstoffen voor bv. Royal icing of buttercream mee te kleuren. Ik had in een van jou recepten gezien dat je vooral zelf Americolor gebruikt. Kan je mij toevallig vertellen waar je dit kan krijgen/bestellen? Alvast bedankt en al je recepten en tips zijn echt goud waard voor beginnende bakkers!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Helaas is het niet meer te koop in Nederland!

      Beantwoorden
      • Katharina says:
        3 maanden geleden

        Oh neen! Heb je al een vervangende kleurstof gevonden dan?

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=60c38e2eb2378d0c5352b6613ec0a756&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=f70585178b54f2308760bf4fd339e3b7&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Gevulde koeken

Gevulde koeken

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-1

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-5

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan