Behind the scenes – september 2015

30 september 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

september 1

September is echt voorbij gevlogen, het begin van de maand lijkt alweer zó ver weg! Ik ben alweer begonnen met voorbereidingen voor de feestdagen, hoewel ik al het een en ander hebt gedaan moet er ook nog veel gebeuren. Kan niet wachten tot ik alles aan jullie kan laten zien! Maar voordat het zo ver is blik ik eerst nog even terug op september. De maand waarin ik weer allemaal leuke afspraken had staan, ik jarig was en heerlijke dingen heb gebakken.

september 2

In het begin van de maand was ik een beetje afwisselend in de keuken en achter mijn laptop te vinden. Vast een beetje vooruit werken, want het weekend was ik namelijk niet thuis. Ik ging naar Amsterdam voor een gezellig meidenweekend met Lian en Mariette. Iedereen vroeg wat we met elkaar gingen bakken, maar we besloten helemaal niet te gaan bakken. We hebben altijd zoveel te bespreken dat er eigenlijk helemaal geen tijd is voor bakken. Op zaterdag gingen we uit eten bij Panache, wat heb ik daar heerlijk gegeten zeg! We bezochten wederom de Foodhallen waar we kozen voor spring rolls van Viet View. Daarna haalden we ook nog een paar taartjes bij Petit Gateau die uiteraard vastgelegd moesten worden. En we delen de taartjes zodat we van alles wat kunnen proeven.

september 3

Dinsdagochtend stond ik stipt 8 uur voor de deur van de supermarkt, snel nog wat ingrediënten halen. Radar kwam namelijk langs om mij te filmen voor het item over de taarten test. Ze hadden materiaal nodig voor een korte introductie en wilden mij filmen terwijl ik aan het werk was. Ik bakte koekjes en werkte een artikel uit. Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe het er straks allemaal uit komt te zien!

september 4

De gebakken koekjes ging ik de volgende dag decoreren, lekker in de weer met allemaal kleuren icing. Ik maakte voor alle feestdagen van het najaar vast de koekjes. Die kan ik dus afstrepen van mijn to do lijst, heel fijn!

Op maandag ging ik naar de kapper, heerlijk vind ik dat. Even een momentje voor mijzelf waarbij ik mijn telefoon niet aanraak en niet aan werk probeer te denken. Dat laatste is wat lastiger, want iedereen bij mijn kapper kent mijn blog en ze zitten altijd vol vragen. Niet erg hoor, ik vind het altijd leuk om te beantwoorden. Daarna liep ik nog even naar Kruidvat en vond daar deze pindakaas Oreo’s. Die zijn lekker! Ook heel geschikt voor pindakaas Oreo truffels denk ik zomaar 🙂

september 5

In 5 dagen tijd hebben wij in de familie 3 verjaardagen, we zien elkaar dus veel. Op woensdagavond stapten we in de auto naar Heerhugowaard voor de verjaardag van mijn tante waar we ook gezellig bleven eten. De volgende dag begon ik met de voorbereidingen voor mijn eigen verjaardag. Ik bakte een kruidige perencake en een rijstevlaai. Ze lukten allebei en de recepten komen dus binnenkort online!

september 6

Voor mijn verjaardag kreeg ik deze supermooie ketting van mijn ouders, een zilveren kettinkje met een kleine garde als hanger. Ik ben er echt onwijs blij mee en draag hem bijna dagelijks. Het weekend haalde ik wat achterstallig werk in en ging ik met Lian brunchen in Amsterdam. Haar man deed mee met de van Dam tot Dam op de fiets terwijl wij naar The Breakfast Club gingen. Hier koos ik voor een heerlijke omelet met kaas, tomaat en bacon. Ik heb er geen foto’s van, we waren wederom te druk met kletsen. Daarna gingen we naar de Dam waar we bij de finish gingen wachten op Lian haar man!

september 7

De week begon met het bedenken van wat nieuwe recepten. Ik was op zoek naar een lekker koekjesrecept dat ik kan demonstreren op de Taart en Trends beurs op vrijdag 2 oktober. Dat werden duo koekjes die echt ontzettend lekker zijn. Het recept daarvan komt na mijn demonstratie online! Verder was ik bezig met de laatste voorbereidingen op de Pink Ribbon actie die afgelopen weekend online kwam.

september 9

Op vrijdag gingen met met de familie lasergamen. Ik word altijd bloedfanatiek van dit soort dingen en ren vol adrenaline de hele arena rond. Het eerste potje streden we individueel, best lastig nog omdat iedereen je ‘vijand’ is, de tweede ronde streden we tegen een ander team. We hebben niet gewonnen, maar wel ontzettend veel lol gehad. Voor herhaling vatbaar.

september 8

Zaterdag kwam de Bakken voor Pink Ribbon actie online! Wat een ontzettend leuke reacties heb ik al gekregen, super! Van veel mensen hoor ik al dat zij ook gaan bakken voor het goede doel. Het was eigenlijk het idee dat ik dit jaar niet zelf ging bakken, maar toen mijn host Ermis vroeg of ze 50 zakjes konden bestellen besloot ik dat ik voor ze aan de bak zou gaan. Daarmee is gelijk de eerste donatie van 250 euro binnen! Wil je meer informatie over dit artikel? Lees dan vooral dit artikel even! Doe jij ook mee?

september 10

Maandag ging ik weer naar Amsterdam. Samen met Lian liep ik de Haarlemmerstraat af op zoek naar een leuke plek om te lunchen en we besloten uiteindelijk bij Bagels en Beans naar binnen te stappen. Ik kom er niet zoveel, maar ik ben echt gek op hun bagels. Reminder voor mijzelf om vaker te gaan, we hebben er in Haarlem namelijk ook eentje! Daarna gingen we naar het Volkshotel waar Mariette ook aanhaakte, daar zou later in de middag namelijk de boekpresentatie van Miljuschka’s Foodtrucks zijn! We waren wat vroeg en namen dus vast een drankje met een taartje. Niet teveel, want we zagen al allemaal lekkers in de foodtruck bereid worden.

Tijdens de presentatie mochten we heel veel lekkers proeven. Nog beter, alle recepten ervan staan in het boek! Het boek heb ik meegekregen en ik heb er al verlekkerd door zitten bladeren, wat een heerlijke dingen! Ik vertel je er binnenkort meer over.

Komende maand staat er ook alweer van alles op de planning. Vrijdag 2 oktober geef ik twee demonstraties op Taart en Trends, spannend! Verder staan er ook al een aantal persevenementen genoteerd in mijn agenda en nog wat andere leuke dingen. Het belooft wederom weer een toffe maand te worden!

Wil je niet wachten tot de volgende behind the scenes? Volg mij dan op Instagram, daar deel ik regelmatig wat kiekjes van achter de schermen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Margot schreef:

  Wat leuk dat ze bij je kwamen filmen, ik ben benieuwd nar het resultaat!

 2. Bertie schreef:

  Dag Laura,

  ik wil je bedanken voor het appeltaartrecept. De taart is heerlijk, iedereen wil een 2e stukje. Vanaf de toezending van het recept, heb ik er al 6 gebakken. Ik hoorde dat appeltaart ook goed in te vriezen is, dus bij onze dochters ligt er nu 1 in de vriezer. Of dat inderdaad goed werkt, moet ik nog even afwachten.
  Mijn schoonzoon stuurde mij een paar weken geleden ’s avonds (na koffietijd) het volgende berichtje: ik neem nog een stukje taart, want morgen is hij ouder!!

  Nogmaals erg bedankt.

  1. Laura schreef:

   Wat leuk om te horen! 😀

 3. Tamara schreef:

  Super leuk dat Radar langskwam! Leuke behind the scenes!

 4. Neeeee pindakaas Oreo’s!?!?!?!?! Ik weet bij deze al wat mijn cheat moment van deze week gaat worden ?
  Wanneer ben je op TV?

  1. Laura schreef:

   Ja echt, ze zijn lekker!! Weet nog niet wanneer het uitgezonden wordt, maar dat laat ik uiteraard weten 😉

 5. Carolien schreef:

  Klink allemaal weer super leuk! Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Ik zie uit naar de feestmaanden en de lekkere dingen die je zeker weer zal maken…..

 6. patricia taalman schreef:

  Wat leuk allemaal. Zeker ook het filmen thuis,,een hele beleving.
  Ik kijk uit naar het recept van de perentaart

 7. Nicole schreef:

  Wat een mooi verslag weer!. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *