Frittata met chorizo, spinazie en ricotta

25 januari 2016
19

frittata met chorizo, spinazie en ricotta 1a

Toen ik een paar jaar geleden het boek fast, fresh, simple van Donna Hay kreeg, maakte ik als eerst het allereerste recept dat in het boek stond. Dat was deze frittata met chorizo, spinazie en ricotta. Wauw, wat was dat lekker zeg. In al die jaren heb ik de frittata nooit meer gemaakt en dat vond ik eigenlijk best jammer. Afgelopen week zat ik weer eens te bladeren in het boek en ik kreeg gelijk ontzettend veel trek in de frittata. Zoveel, dat ik hem diezelfde dag nog maakte.

frittata met chorizo, spinazie en ricotta 2a

Frittata met chorizo, spinazie en ricotta

Wanneer je een frittata maakt, kun je er helemaal je eigen draai aan geven. Maar om jullie wat inspiratie te geven is deze frittata met chorizo, spinazie en ricotta zeker aan te raden!
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram chorizo
  • 100 gram baby spinazie
  • 4 eieren (M)
  • 250 ml kookroom
  • 1 tl salie (gedroogd, je kunt ook wat verse blaadjes gebruiken)
  • zeezout en peper
  • 150 gram ricotta
  • brood voor erbij

Instructies

  • Belangrijk is dat je een pan gebruikt die ook in de oven kan. Heb je niet zo’n pan? Dan zou je de pan ook kunnen afdekken met een deksel om te garen (in plaats van hem onder de grill zetten). Je krijgt een iets ander resultaat en het duurt wat langer, maar het werkt prima.
  • Verwarm de pan en bak de in plakjes gesneden chorizo goudbruin en knapperig. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken terwijl je het omroert.
  • In een kom klop je de eieren, kookroom, salie, zout en peper door elkaar. Zodra de spinazie is geslonken giet je dit mengsel erbij in de pan. Verdeel de ricotta over de frittata en draai het vuur wat lager. Laat zo’n 3 minuten op het vuur staan.
  • Zet de pan dan onder een hete grill, zo’n 2-3 minuten, tot de frittata goudbruin en net stevig is.
  • Serveer de frittata met een lekker brood.
Bewaren

Afgekoeld en afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Ellen schreef:

    Mmm, ik ben dol op ricotta en gebruik het wel eens in quiche dus in een frittata moet dat ook gewoon heerlijk zijn!

  2. Margot schreef:

    Wat een goed idee! Ik maak hier wel eens aan variatie op, maar dit ga ik ook proberen!

  3. Rachel Kromdijk schreef:

    Ziet er mega smakelijk uit zeg!

  4. Mmmmmmmm ziet er heerlijk uit Lau.
    Ga ik binnenkort ook een keertje maken 😉

    LIefs, Mam ♥

  5. Carla schreef:

    Hoi Laura,

    t Ziet er heerlijk uit!
    Vraagje: Kan je nadat de zaak nog 3 minuten op het vuur heeft gestaan alles overgieten/-scheppen in een ovenschaal en het in de oven zetten? Zo ja, hoelang moet het dan nog in de oven en op welke stand?
    Xus,
    Car

    1. Laura schreef:

      Ik zou dan gewoon een deksel op de pan doen voor het verder garen, je krijgt dan alleen een minder bruine bovenkant dan wanneer hij onder de gril staat. Dat heeft verder hetzelfde effect als in de oven, alleen krijg je hem dan nu nog wel in één geheel uit de pan 😉

  6. Ikram schreef:

    waw hij ziet er verrukkelijk uit 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *